James_Beatkit 發表於 2016-4-26 10:06:24

話馬仔第一年帶得好成績有一半要多謝DM
咁下個接馬仔手又帶得好既更加要多謝番馬仔
其實係某幾個位置上佢已經搵到後生又有質素既去接班
只係佢發揮唔到佢個理念出黎
比DM帶肯定搵唔到呢D人腳先

Forever_Fan 發表於 2016-4-26 10:37:51

James_Beatkit 發表於 2016-4-26 10:06
話馬仔第一年帶得好成績有一半要多謝DM
咁下個接馬仔手又帶得好既更加要多謝番馬仔
其實係某幾個位置上佢已 ...
公平d講,馬仔每季基本上有2千萬鎊去買人,3季基本有6千萬鎊,計埋已沽走球員得返來的都使左5千萬鎊。莫耶斯有無咁的條件?佢多數買一些過氣球員或免費簽返來的球員,基本唔賣主力或潛質新星都無錢買人,11年使左8.5m,學你話齋dm帶無咁的人腳,但以完整賽季來講成績為4-11-6-5-5-8-7-7-6-5,我真係無乜可以批評佢,蔗渣價錢,嬈鵝味道,而且莫耶斯帶隊咁多年,我未見過愛華頓球員球場上毫無鬥心,死氣沉沉,每次失敗馬仔都找一堆唔同的藉口,這種氛圍係我覺得馬仔最失敗的地方,愛華頓變得不似愛華頓。

James_Beatkit 發表於 2016-4-26 10:46:18

Forever_Fan 發表於 2016-4-26 10:37
公平d講,馬仔每季基本上有2千萬鎊去買人,3季基本有6千萬鎊,計埋已沽走球員得返來的都使左5千萬鎊。莫耶 ...

我冇話DM唔好
只係如果有錢比佢
以佢既牙力可唔可以叫到咁好既人腳過黎先(曼聯夠有錢啦,都要D球員信佢先得架)
呢樣野無可否認馬仔係好過DM
另外再強調一次
依家成個氣候已經唔同當年
拎個3年同10年既黎比冇得比
你係咪肯比番10年馬仔去帶先?
我唔係話馬仔好好
只係一個領隊3年時間根本先可以開始見到成果
就算呢兩季成績點下游都改變唔到第一季帶得好既事實
不過同意係佢令隊波變得冇哂士氣都冇去補救
呢個先係佢最大問題

Forever_Fan 發表於 2016-4-26 11:02:19

『K』 發表於 2016-4-25 23:15
其實e+唔炒都唔係出奇
始終都只係剩返幾場
不過就預咗球迷 尤其當地球迷不滿情緒會越來越高

星期六前會討論馬仔命運,如果開賽前公佈季後離職,相信主場球迷會無咁激烈

barker 發表於 2016-4-26 11:13:31

Forever_Fan 發表於 2016-4-26 11:02
星期六前會討論馬仔命運,如果開賽前公佈季後離職,相信主場球迷會無咁激烈 ...

所有在英國愛迷呢一兩日已等得好心急:@

barker 發表於 2016-4-26 11:20:38

Forever_Fan 發表於 2016-4-26 11:02
星期六前會討論馬仔命運,如果開賽前公佈季後離職,相信主場球迷會無咁激烈 ...

如果最後決定馬天尼斯無事的話下季仲係他揸弗, 我估..... :@

Forever_Fan 發表於 2016-4-26 11:25:50

James_Beatkit 發表於 2016-4-26 10:46
我冇話DM唔好
只係如果有錢比佢
以佢既牙力可唔可以叫到咁好既人腳過黎先(曼聯夠有錢啦,都要D球員信佢先 ...

莫耶斯都講過佢係曼聯第一季無點買人係因為唔想一來就換走太多球員,想平穩過渡,保持穩定,計劃第二年等部份球員退落來才大肆買人,他話如果佢知道只有一年時間,佢唔會咁買人,所以我還是唔肯定老莫有無牙力,最少我唔覺馬仔有乜往績令佢比老莫有牙力。

馬仔無錯比好多機會年輕球員,但佢最失敗係呢幾季都唔會去矯正年輕球員的錯誤,於是幾年來年青球員的犯錯係重覆又重覆,這是最奇怪的。

另外我都講過馬仔打得太高章,我都懷疑球員能發揮多少佢的理念,但亦突顯一樣野,馬仔不懂變通,唔識睇餸食飯,如果係球員技術唔達標,這不是短時間可改變的,咁你的戰術係咪要變呢?如果你有一班巴塞的球員,或許佢係冠軍教頭,但現在唔係的時候,就只能你去遷就個陣容,所以固執都係一個問題,也導致連續兩季成績差劣。

現時柏帥係愛迷較接受的領隊,雖然我對佢還有疑慮,主要係防守,買賣球員和青訓理念方面,但計往績佢係唔錯,也可以給他機會,當然前題係佢係咪肯來愛華頓。

『K』 發表於 2016-4-26 12:13:23

又唔好話Moyes帶隊無試過死氣沈沈
雖然比例上 未必係好多
但Moyes都試過好多場不勝 亦好記得有場對Hull City踢得勁差
仲有Martinez好似都未試過超大敗 最多應該就係對利物浦輸4:0兩次
Moyes輸超過五球都好幾次......

總括唔係話Moyes唔好
但真係唔會有可能會返黎啦.....

barker 發表於 2016-4-26 12:25:25

『K』 發表於 2016-4-26 12:13
雖然比例上 未必係好多
但Moyes都試過好多場不勝 亦好記得有場對Hull Cit ...

都要等 bill 叔叔和 Moshiri 呢兩日開會先知, 而家柏歷連尼係接任大熱

Forever_Fan 發表於 2016-4-26 12:26:07

『K』 發表於 2016-4-26 12:13
雖然比例上 未必係好多
但Moyes都試過好多場不勝 亦好記得有場對Hull Cit ...

完季後應該可以知道有乜選擇,季後究竟有幾多領隊被炒,希望我地球會能吸引一些著名領隊過來啦!
頁: 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 22
查看完整版本: 新領隊人選