Fuko~ 發表於 2021-6-6 12:09:43

Forever_Fan 發表於 2021-6-6 08:49
依家仲係當年窮到唔賣球星都無錢買人? 頭先嗰幾個全部都係一直無乜成績,多數係低組別打滾,然後偶然帶隊 ...

紐奴冇成績又唔算bo...連續兩季第七,歐霸4強。
我比較唔鍾意佢可能要求買一堆葡藉人多啲。

kmman 發表於 2021-6-6 12:36:29

紐奴幾好, 之前教過波圖華倫西亞, 上季走咗迪亞高祖達,占美尼斯爆頭重傷先用個18歲前峰頂成季。暫時人選只要唔係Howe 我都覺得可以接受

Forever_Fan 發表於 2021-6-6 14:02:34

kmman 發表於 2021-6-6 12:36
紐奴幾好, 之前教過波圖華倫西亞, 上季走咗迪亞高祖達,占美尼斯爆頭重傷先用個18歲前峰頂成季。暫時人選 ...

華倫佢教成乜成績先? 第一季下半版結束,教第二季半季都無就被炒,波圖都係教一季玩完。佢叫做係狼隊做得比較好,咪就係好似MS和RK嗰條路,係對上一隊做得比較好,然後呢? 我係希望佢至少有兩三隊教得好些的履歷都唔過份吧? 我地又唔係窮到無錢請好d的領隊,有少少要求都正常吧?

Forever_Fan 發表於 2021-6-6 14:17:03

Fuko~ 發表於 2021-6-6 12:09
紐奴冇成績又唔算bo...連續兩季第七,歐霸4強。
我比較唔鍾意佢可能要求買一堆葡藉人多啲。 ...

狼隊差不多3分1係葡國兵,Nuno係葡超打滾太耐,加上佢係葡籍,搵同聲同氣的球員無可厚非,但搞到差不多3分1隊葡國兵又過份左d,以佢咁偏的用人方向唔通來到又來一次大清洗? 又要動盪多幾年,然後一炒又留下一堆冗員,就好似RK之禍,要知道佢除左係狼隊,基本一兩年就被炒一次,我反而希望新領隊可以用英籍球員為主體建立球隊,配合個別關鍵位置的高質外援為副。

witzz 發表於 2021-6-6 18:11:59

搵咁多葡萄兵好似唔關紐奴事,狼隊老闆復星好似同球星經理人Mendes deal咗,叫佢幫狼隊搵人埋班,條友係葡萄牙人,所以先會簽咗好多葡萄兵

witzz 發表於 2021-6-6 18:16:11

撇除好多葡萄兵,狼隊簽啲人好過愛隊多多聲,Neto,Traore,Neves,Jiminez,Patricio

Everton2018 發表於 2021-6-6 20:21:38

我覺得大邓都好大机会

Forever_Fan 發表於 2021-6-6 21:53:29

witzz 發表於 2021-6-6 18:16
撇除好多葡萄兵,狼隊簽啲人好過愛隊多多聲,Neto,Traore,Neves,Jiminez,Patricio ...

除左老莫和馬仔年代,我地簽人有好過咩? Sad.....

Forever_Fan 發表於 2021-6-6 21:57:43

Everton2018 發表於 2021-6-6 20:21
我覺得大邓都好大机会

Moshiri未必咁唸,我覺得佢可能會讓大鄧做領隊,但未必係呢刻,如果安帥做滿3到5年,接手的可能係大鄧,放佢係安帥旁邊都係希望佢學下師,可惜安帥咁快離開,我估大鄧仍然係未來的領隊,但未必係呢一刻

愛華戰士 發表於 2021-6-7 11:42:02

球會咁樣舉棋不定真係幾無奈,一日定唔到個領隊,一日隊內球員個去留都十五十六;歐國杯又就開.....要買球員今個暑假已經較以往更缺時間。

-如果真係傳干地要1500萬鎊年薪仲要求隊波大花錢至肯教,O係理念同實際財務考慮上我又覺得唔合適我地。....咁干地可以 打' X"
-肥賓好似傳話去土超....論能力肥賓一定得;係要考慮佢始終幫過利記拎歐聯....球迷未必完全肯接受呢位仁兄,.而且佢人工一定唔低,....綜合去睇....我都會*X"
-好似話都有傳雲尼亞里....神話級領隊.....肯黎當然好....但都係果句....有時領隊要同隊波講緣份....夾到自然係好....夾唔到就比個神級你都無用。.....大家亦唔好諗請到雲尼亞里就等愛華頓拎冠軍.......我覺得值得一試'O'
- 羅馬個方辛加.....戰績唔可以話好亮麗...不過照坪我覺得佢好過紐奴同HOWE......如果要平衡薪酬同能力的話....我覺得呢個都可以接受。如終意大利聯賽戰術需求會較高同清晰.....愛華頓呢幾年最大問題係戰術個執行力太低....我會'O'
- ERIK TEN HAG.....荷籍教頭....我有保留....高文之亂令人印象難忘....而且荷蘭呢類教頭真係好喜歡成套荷蘭球員COPY 黎用.........其他語系球員好難適應到...所以我覺得佢唔適合....'X '
- 紐奴.......傳得好勁....個人係唔希望....;HOWE....更加係唔想!傳佢好賣力咁想打呢份工.......唔係想貶低人....但係只教般尼矛夫....( 啲人話佢將般尼帶升左一個層次) ....但我就係覺得佢唔討好。.....如果真係要紐奴或HOWE....我寧願比BIG DUN 試下仲好!

頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18 19 20
查看完整版本: 愛華頓 2021-2022轉會討論區及賽季總結