香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: Fuko~
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2018-2019球季

拖肥球星

barker 發表於 2018-6-11 22:16
Deulofeu 正式加盟屈福特

名大於實,冇預期中進步
回復 支持 反對

拖肥領隊

niclas 發表於 2018-6-11 20:00
連達洛夫可以,但系35M系貴著D啊!

35M既話真係想比多少少要返石仔
不過唔知佢想唔想返定寧願留係鏝做後備
回復 支持 反對

拖肥領隊

niclas 發表於 2018-6-11 20:00
連達洛夫可以,但系35M系貴著D啊!

del
回復 支持 反對

拖肥領隊

Fuko~ 發表於 2018-6-11 20:19
Everton are expected to start the bidding for Norwich City’s player of the year James Maddison – w ...

呢單好似sky sport有講都似似地
睇黎Dowell今季都未必有位預佢
回復 支持 反對

拖肥球星

葡超勁旅士砵亭星散,中場威廉卡維奴、波基斯費南迪斯、前鋒謝臣馬田斯及巴斯杜斯申請與球會解約。士砵亭星散風波源於球會主席般奴迪卡維奴在歐霸盃對馬德里體育會後批評球員,並令大部分一隊球員停賽,幸經協商後取消停賽;上月,更有球迷闖入球會訓練基地,攻擊職球員。
回復 支持 反對

拖肥球星

如果執到幾件高貨免費貨就好喇
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

24cheung 發表於 2018-6-12 15:35
如果執到幾件高貨免費貨就好喇

咪卡華奴
回復 支持 反對

拖肥正選

今夏希望繼續保留的人腳:
門將 —
Jordan Pickford (千祈唔好走呀大佬!!!)
Maarten Stekelenburg (穩定能力的替補,唔係咁多人願意做長期唔知有無得出嘅替工)
後防 —
Seamus Coleman
Leighton Baines  (轉型做替補有餘,但唔好叫佢老人家打晒成條邊)
Michael Keane  (今季一定要見到佢喺般尼的狀態,否則.......)
Phil Jagielka (球隊需要有老大哥壓場)
Ramiro Funes Mori (始終左腳中堅唔易搵,亦相信有能力再進一步)
Mason Holgate* (需要穩定上陣機會來磨練,俾一季時間外借英冠或升班馬,或有意外收穫)
Jonjoe Kenny* (雖然質素唔會好高,但既係青年梯隊培育出嚟,都想有啲外借經驗後返嚟做穩定嘅替補)

中場 —
James McCarthy (為球隊傷完又傷,情感上唔想放棄呢個球員,望Silva能令佢踢我勇猛時再聰明少少)
Idrissa Gueye (要搵到同佢做穩定中場拍檔人選,如果唔係佢要兼顧嘅嘢過多,令佢嘅瘋狂走動有所限制)
Tom Davies (希望佢成熟啲,要比過去一季有明顯進步,否則應該無得再留低)
Beni Baningime* (上年青年球員上的亮點)
Gylfi Sigurdsson (朗尼走,佢做中場大腦兼大佬喇)
Nikola Vlasic (上季未能證明,今季望能見到出場,後生仔試多一季無防)
Kieran Dowell* (未敢肯定有無英超料,但希望青年梯隊中此子能有所突破上一隊出場)
Ademola Lookman (浸完鹹水後覺得會更具記律性)
前鋒 —
Theo Walcott (隱守突擊極好之選擇)
Henry Onyekuru (未知會否重用,但對此子有期待,不過18-19球季未必爆發住)
Cenk Tosun (有啲期待在SILVA陣式下有更好發揮)
Oumar Niasse (未必會喺正選,但有一定入球能力同肯衝嘅替補都唔錯)
Dominic Calvert-Lewin* (無得做必然正選的話,就借出去學吓嘢,始終後生,係仲有機會進步)
Sandro Ramirez (朗奴高文同大SAM作風下,佢必然無發揮機會,嚟到SILVA,覺得既然要去貴買出面球員,何不試試用佢用好啲)

*為可考慮外借吸收經驗及試驗是否可成材

需要買的球員:
左後衛 X1 — 要即食
中堅 X1 — 要即食
防中 X1 — 要即食
攻中 X1 (可以係後生仔,等佢從Sigurdsson中學嘢,傳聞中嘅James Maddison符合要求)
翼鋒 x1 — 要即食 (因幾位翼鋒都係後生球員,實在需要有即時幫到球隊的翼鋒)

希望能以1億2千萬磅完成上述收購,唔介意係實而不華嘅球員。

放售球員名單:
Morgan Schneiderlin 10M
Ashley Williams 2m
Yannick Bolasie 10m
Wayne Rooney 5M / Free
Kevin Mirallas 2M
Davy Klaassen 10M
Muhamed Besic 2M
能收到35M已好好喇!!!
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonlife 發表於 2018-6-12 18:21
今夏希望繼續保留的人腳:
門將 —
Jordan Pickford (千祈唔好走呀大佬!!!)

翼鋒 : 謝臣馬田斯 , 羅辛奴
回復 支持 反對

拖肥球星

barker 發表於 2018-6-12 18:50
翼鋒 : 謝臣馬田斯 , 羅辛奴

如果成功喺士砵亭喥打劫到就好喇,啲水貨平賣都冇咁傷
回復 支持 反對