香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: laukarwing
打印 上一主題 下一主題

2018/19 英超 #01 作客 Wolverhampton Wanderers 12/8/2018 00:30

拖肥球星

Richarlison好似係傷出,希望冇事啦
回復 支持 反對

拖肥主席

呢隊狼隊唔係勁

半場踢多個俾到我地既壓力都唔算好大

我地好可惜咁樣踢少個之下失分, 但我唔會怪隊長, 一來係咪紅牌值得商榷, 二來O個球波之前佢其實係踢得OK冇乜甩漏

整體黎講係收貨, 尤其半場踢少個但仍然有唔少攻勢

進攻推進明顯好過上季, 但可唔可以唔好再成日O係自己後場傳傳傳, 俾人壓緊搞一大輪最後咪又係大腳掘去前面

等到幾個新兵融入埋之後, 今季值得期待
“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 反對

拖肥主席

FUCK OFF

“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

今場仍然覺得後衛和前場好似各有各打,連接上還是好有問題,希望下場用Gomes,調走舒拉,另外用Bernard或Dowell代施古臣,施古臣係換出前真心無乜作用,琴日舒拉傳波真係無乜鬼用,至少都係中場截到幾球丫
回復 支持 反對

拖肥球星

如果琴晚Holgate打正選可能已經贏左。經過今場,隊長中堅人選變左第五選擇。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

24cheung 發表於 2018-8-12 02:41
Richarlison好似係傷出,希望冇事啦

他自己行得出去我估只是小傷 , 唔使太担心
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

球迷入場觀賞比賽,見到自己愛隊入波當然十分興奮,周六愛華頓對狼隊的比賽,一名拖肥迷見到李察利臣攻入第2球後,忘形地慶祝,導致手肘脫臼。

該位愛華頓球迷叫尼爾夏利臣(Neil Harrison),他在愛華頓以2:2賽和狼隊的比賽結束後,在社交媒體上發佈一些照片。從相片中可見,他在救護車中,需要吸入氧氣,而另一張相他就展示了肘部脫臼的情況。 據了解,在新加盟的翼鋒李察利臣(Richarlison)於67分鐘射入第2個入球後,作客看台上的一些球迷興奮慶祝,並衝向前排。混亂中夏利臣跌倒,之後被球場保安員發現,他們立即把夏利臣帶走,接受醫護人員的治療。 儘管經歷了脫臼,夏利臣以開玩笑的心情在Twitter分享這一切說,「看看你對我做了甚麼李察利臣!」
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

李察利臣在周六作出愛華頓地標戰,立即梅開二度,領軍以2:2賽和狼隊。賽後,這名巴西前鋒指領隊馬高施華就像他的父親一樣,而他揚言一生都忘不了這一天。

「我知道我的責任,在場上如何為馬高施華作出貢獻。我把他當作自己的父親,他將我從巴西帶到英格蘭,我非常感激他。」李察利臣(Richarlison)在2017年從富明尼斯轉投屈福特,時任領隊正是馬高施華,後者今季轉教愛華頓,立即以3500萬鎊把愛將帶回身邊。

在地標戰就轟入兩球,亦當選比賽最佳球員,21歲的李察利臣自然高興:「我餘生都會記得這一天。我要多謝所有隊友,因為我們踢少1人,每個都要多走一步,所以這對我來說是特別的一天。我很高興可以拿下生涯首次賽事最佳球員獎。」

狼隊同樣有球員在地標戰建功,就是前鋒魯爾占美尼斯,他賽後表示:「我為這個入球感到快樂,同時因為戰果而有一點傷心,我們值得更多,不過這就是足球。在首輪比賽獲得1分,也算是不錯。」
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2018-8-12 10:48
今場仍然覺得後衛和前場好似各有各打,連接上還是好有問題,希望下場用Gomes,調走舒拉,另外用Bernard或Do ...

Gomes好似話傷出兩三星期
回復 支持 反對

拖肥球星

wahton 發表於 2018-8-12 03:23
呢隊狼隊唔係勁

半場踢多個俾到我地既壓力都唔算好大

新兵Digne同埋Mina嘅用波能力應該好過今日嗰堆後衞⋯⋯
回復 支持 反對