請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: evertonian95

[繼續不败] 12/30号11.00pm 客場对般尼茅夫

1萬

拖肥球星

終於都捱到季中...其實家下都27分,對我黎講已經超額完成。唔好忘記季初隊波有幾shxt。
雖然家下都唔係好得去邊...至少完季前拎多13分唔係咩難事。快手註冊番GARBUTT俾佢落場試番兩三場...唔得就夏季入貨。
保拿斯始終都要D時間上番力,同埋唔好叫佢防守,條友根本HEA防,睇你HEA防不如俾你係前面打反擊仲好。
呢個冬季剩係買前鋒同試左閘就夠。中堅家下係大SAM禁保守的打法下,冇謂係呢個時候做水魚,你個勁的佢又係打三防中...留俾下手搞算啦。
同埋呢個月都睇到的一件事係大SAM同老莫根本冇分別...唔係前面D球員簡中黎一次神來之筆,邊度攻到門。
仲有我地班球員,落到場唔想攻唔想HOLD波唔想埋門就唔好落場,我俾牛奶仔唔好?

最後,鴨鴨同LOOKMAN一齊借出去都唔怕啦...呢兩個剩番呢D半季都幫唔到咩手,去英冠學下攻門再番上黎。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-12-31 00:59
埋單對住護級球隊,人地19射7中,而我地6射1中,毫無攻勢和威脅可言,我都只能講一句:抵輸 ...

人地一個球員帶波,4-5個人圍著佢...都唔知咩防守黎...我地夠有保拿斯帶波,但人地2-3個就KO你...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2017-12-31 01:02
終於都捱到季中...其實家下都27分,對我黎講已經超額完成。唔好忘記季初隊波有幾shxt。
雖然家下都唔係好得 ...

breaking news from EVERTON twitter : 簽到土耳其比錫達斯射手中鋒 Cenk Tosun
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2017-12-31 01:02
雖然家下都唔係好得 ...

都同意1月只需要買前鋒和註冊garbutt就得,現時中堅問題係大sam調教下不算迫切,加上holgate打中堅唔錯,高文又就來傷好,下季mori 又會好返,只係前邊靠鴨鴨真係唔掂,中場我地唔缺人,1月如果清下瘀血無妨,買其他人就留比下手係夏季買罷啦。
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥主席

尼亞斯一出黎就交左幾腳key pass

控球亦大有進步

值得俾佢多D出場時間
“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 反對

拖肥主席

大家要面對一個現實

隊波季初俾朗奴高文搞到PAT屎咁, 而家無論踢法, 陣式, 球員心理等等都要慢慢調整

先執掂防守係必須既

進攻廢既問題亦唔會一時三刻大躍進
“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 反對

拖肥球星

盧卡古傷出,希望唔使比人再大炒
回復 支持 反對

拖肥領隊

你要執好個防守有返紀律我理解
但對住榜尾下游球隊都放7個防守球員就叫痴線
後備仲要冇幾多個fit嘅進攻人選再加2個中堅
不敗紀錄個名係咪搞到你傻左
呢兩場半場都有換人
其實唔多唔少都睇到開波個陣明顯係有問題啦
MK仔同隻鴨死返落去踢U23浸一排先啦
一個球球發夢後面有鬼都唔知
一個好波一場半場就癮形控個波射個波都唔掂
比人換出去仲要西哂面咁
大Sam條根根本就係咁放棄進攻模式
早幾場人地差入唔到我地其實叫好彩唔係我地守得好
黎緊呢3場留名睇排10個人係自己後場嘅大巴陣
回復 支持 反對

拖肥隊長

之前講到大Sam接手後幾多場不敗.....其實都係和波多過乜。  呢兩場對尾果幾隊可以無咗5分,大Sam有幾多料大家心照,That's all ! !
回復 支持 反對

拖肥隊長

今季完架喇。 只係見到球會近年所建立嘅嘢,半季就毀於一旦好心噏。 依家重要同AC米蘭一樣做咗球壇笑話,唉!
回復 支持 反對