香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: Fuko~
打印 上一主題 下一主題

(朗奴高文再見)下任領隊人選和後遺症

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2017-10-24 17:27
即係話黎緊大家會好似馬仔個陣食驚風散。不過,呢條友好就好在冇禁堅持理念,但就相對黎講會鍾意排怪陣。 ...

我地防守已經咁差,杜曹的風格都係進攻為主,只要一個唔覺意前邊入波唔夠多,後邊就漏晒風都得,如果係咁,又係另一個馬仔,下季英冠見
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

英超首先要識守,然後再識攻,同西甲德甲好唔同,呢2個聯賽對防守並不太重視,西甲領隊尤其明顯,英超的體力化衝撞對防守的要求更高,唔善守的領隊來到英超會發現係一個災難的開始,尤其當你手牌唔係條條A的時候會更有感受。
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-10-24 17:56
我地防守已經咁差,杜曹的風格都係進攻為主,只要一個唔覺意前邊入波唔夠多,後邊就漏晒風都得,如果係咁 ...

你似乎好担心杜曹 ?
回復 支持 反對

拖肥球星

杜曹有名氣有實積,佢如原意唔使怕,我相信佢有能力打上去
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

24cheung 發表於 2017-10-24 18:18
杜曹有名氣有實積,佢如原意唔使怕,我相信佢有能力打上去

其實杜曹來都唔想係依家,而係下季,因為德甲同體力化的英超好唔同,無論進攻和防守體系都唔同,加上未認識英超各對手虛實和己隊球員的強弱,貿貿然過來肯定要時間適應,我地護緊級啦,再輸多幾場球員失晒信心,對領隊又再無埋信心就真係下季英冠見架啦,首要的野係穩陣先,要賭都留返下季先。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Koeman said in a statement: “I would like to place on record my thanks to the players and staff for all of their work and commitment during my 16 months as Everton manager.

“I would like to thank Bill Kenwright, Farhad Moshiri and the Everton board for the opportunity to have managed a great club, and to the fans as well for their passionate support for the club.

“Naturally, I am disappointed at this moment, but I wish the team good luck in the future.”
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-10-24 18:27
其實杜曹來都唔想係依家,而係下季,因為德甲同體力化的英超好唔同,無論進攻和防守體系都唔同,加上未認 ...

你有你道理,如最改佢來亦不是你想得太差。高普剛來頭幾場都麻麻,之後都唔太差
回復 支持 反對

拖肥球星

24cheung 發表於 2017-10-24 18:46
你有你道理,如最改佢來亦不是你想得太差。高普剛來頭幾場都麻麻,之後都唔太差 ...

其實高普我不嬲都覺得吹大左
利狗個龍米奴列根本唔係咩一級門將你都可以唔買人
前面入幾多都唔夠你後面輸啦
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Everton_ 發表於 2017-10-24 19:08
其實高普我不嬲都覺得吹大左
利狗個龍米奴列根本唔係咩一級門將你都可以唔買人
前面入幾多都唔夠你後面 ...

其實我覺得高普和杜曹都係吹大左,其實呢個時間搵領隊唔係一個好時間,無乜選擇,挖角都好呢段時間人地都唔會想來。般尼同佢地領隊關係唔錯,如果球會希望你完季先走,我唸佢高薪都唔會選擇依家走。
回復 支持 反對

拖肥隊長

其實大家忘記咗莫耶丝極大功勞,只係話佢保守踢法,你想想以前愛華頓邊有錢?佢係有限金錢下買人!平但好用!大家記得?朗尼?謝菲斯?績k卡?耶古堡?高文?巴克利?巴尼斯?安妮捷比?阿迪達?卡希爾?卡絲利?廸路菲奥?當路雲?廸斯天?派拿?奥仕文?列史葛?全部又平又正!!對強隊和巳經好好!中游隊伍佢贏到,所以第五,第七亦試過第四,算係咁!!唔好唔記得當時球員一好老细就賣走,或球员要求走,好似朗尼,列史葛,或史東斯咁,仲有馬天尼斯,高文仲有用緊老莫球員先咁好,一改動就唔掂,因老莫有個買手好勁!!佢老豆!!幫佢入貨,但没錢,若肯比錢佢,佢一定得!!你話曼聯点解唔得??請大家查查佢太遲接手,轉會窗没時間,焗用原有班底,但費sir,巳用盡了!!若得!!費sir 都唔使叫史高斯復出幫拖果季!!莫耶斯係得架!
回復 支持 反對