香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: Fuko~
打印 上一主題 下一主題

(朗奴高文再見)下任領隊人選和後遺症

拖肥領隊

Forever_Fan 發表於 2017-10-24 18:41
Koeman said in a statement: “I would like to place on record my thanks to the players and staff for ...

我冇follow開條粉腸
但尋日知道佢post野
上去佢Instagram睇followers
原來得積仔一個
隊入面都有唔少人玩ig啦
明顯佢就係生人勿近
點會有球員同你賣命丫
回復 支持 反對

拖肥領隊

Forever_Fan 發表於 2017-10-24 21:55
杜曹執教經驗有幾多先得架,朗奴高文係荷甲夠教到曉飛,修咸頓一樣唔錯,當時英國愛迷大部份話佢係冠軍教 ...

有時唔係睇幾多經驗
都要睇個位領隊有冇佢自己一套哲學同理念
回復 支持 反對

拖肥領隊

nsno 發表於 2017-10-24 23:47
其實多仔喺杜曹麾下嘅防線同馬仔條防線有得fight
但人地前線有奧巴、萊斯、Dembele,我地有冇?
所以我 ...

同意最尾個句
呢樣已經差好遠
回復 支持 反對

拖肥領隊

Forever_Fan 發表於 2017-10-24 22:16
Unsworth – who has stepped up from managing the Under-23s – will sit down with the Liverpudlian in ...

我信機會一定大過RK係度既時候
回復 支持 反對

拖肥球星

多仔杜曹年代條防線其實唔差,佢走左呢兩年多仔才有前冇後
回復 支持 反對

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2017-10-24 20:01
多蒙特2度拎德甲冠軍.....呢d 梗定係功力.....正如大家唔可以話雲里亞李吹大左....有d 野....冠軍 ...

寶寶兄, 杜曹係冇帶領多蒙特贏德甲冠軍, 只係2次入德國杯決賽, 1次12碼輸拜仁, 1次捧杯

前季歐霸8強 5:1 大炒熱刺, 4強 5:4僅敗利狗.....
上季歐聯入8強, 6:3輸左比如日方中既摩納哥.....

其實以成績黎講, 對多蒙特球迷而言應該係失敗中既失敗(我相信除左贏唔到德甲冠軍之外, 係明顯比拜仁拋離左), 但係對我黎講呢個成績表比我地對上3個教頭已經靚十幾條街.  呢個TRACK RECORD都叫唔好, 我真係唔知咩叫教頭.

對於杜曹到底係多蒙特成功定失敗, 視乎企係邊個觀點同角度以及身份.

PS: 我理得你場場11個人唔同又好, 打9斬定打巴塞皇馬風格, 定係打你杜曹套高壓迫快速傳球打法, 總之你有成績我就撐你.

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

拖肥球星

evertonarteta10 發表於 2017-10-25 14:39
寶寶兄, 杜曹係冇帶領多蒙特贏德甲冠軍, 只係2次入德國杯決賽, 1次12碼輸拜仁, 1次捧杯

前季歐霸8強 5:1  ...

佢兩次德甲亞軍,德盃一冠一亞,歐联一次四强一次八强,咁都有愛記朋友唔鐘意,真奇怪
佢如原意來簡直感恩就真
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

我覺得杜曹季初比季中來好姐,都係一個適應性的問題,我地始終護緊級。
回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-10-25 16:36
我覺得杜曹季初比季中來好姐,都係一個適應性的問題,我地始終護緊級。

我覺得而家換係OK既, 先打得9場我當比安斯搞2場, 無論係邊個黎都好都仲有3/4賽季比佢...問題唔大既.

如果打左20場25場呢D先叫神仙都難救....而家同第7找卡數先差個6分, 係個排位難睇姐, 都唔駛將護級放到咁大既

唔理老莫又好杜曹又好(當然我個人PREFER杜曹多少少), 最緊要幫到手帶隊波出走迷失.  我唔認為係人腳上或者實力上收購上出問題, 而係隊波迷失左方向.

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

依家安斯禾夫上馬,睇訓練的相,士氣相當不錯。
回復 支持 反對