香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: wahton
打印 上一主題 下一主題

Europa League VS Atalanta (away)

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-9-16 12:05
其實"最後一點,以莫耶斯的戰術需要一個高大前鋒一個人係前面做突破自己做機會,禁多年亦冇一個前鋒可以 ...

你唔係讚老莫青訓好咩? 我又想問下點解佢禁多年青訓都冇辦法培育到呢一種前鋒呢?
有樣野叫有得必有失,老莫打的901,幾乎係搞全隊去防守先令到失波少同固若金湯,之但係就會令前鋒孤立無援。
呢一套你套用番現有的英超賽場,你肯定會無問題?? 你諗下上季黑貓俾人封死左迪科爾之後點?
仲有我一再強調佢就算冇盃都應該至少要帶一隊英冠升班先有資格番黎。
馬仔能夠教到3季,除左佢第一季教得好,重要係佢真係拎過足總杯。老莫呢?
我地球迷會睇多幾季都唔怕,但球員一季就係一季,你要佢信你帶到佢嬴波,不得不少的就係佢最近的往積同執教風格仲有球員相處。
你係有心想老莫番黎,就唔好俾個爛攤子佢收拾,而係等佢光榮返番黎...
回復 支持 反對

拖肥球星

老莫係一個好領隊,但只限於中型班,佢可以幫球隊帶黎穩定性,但佢唔係一個可以幫球隊更上一層樓既人。而家愛記不同往日,我地換左班主,今季投入左咁多錢,要既係衝擊前四,而唔係再甘於好似以前等六七八就滿足。再者,穩定性係對一個領隊最基本既要求,而我唔覺得當下只有老莫可以做到。
回復 支持 反對

拖肥球星

失望。
絕對不能讓對手雙殺愛華頓。
回復

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2017-9-16 12:18
你唔係讚老莫青訓好咩? 我又想問下點解佢禁多年青訓都冇辦法培育到呢一種前鋒呢?
有樣野叫有得必有失,老 ...

其實老莫當時球會莫財,投係青訓的錢又有幾多? 偶然才出一兩個較好的青訓,係馬仔來的時候財政改善,球會才係青訓系統投更多的錢,老莫時代跑得出幾多個青訓? 最叻咪朗尼,其他呢?難道rodwell? gosling? 定係禾根? 錢唔係萬能,但無錢萬萬不能,我真係覺得當年無老莫,我們嗰十一年裡面會降班的機會好大,比好多下游球會重要衰,我地好多時係0轉會費,要靠賣球員維持,係老莫先可以用咁少錢,不單留到係英超無降班,重成為歐洲賽常客,利用佢自己的眼光,不單不需費球會資金,有時重可以低買高賣球員反哺球會的財政。老莫絕對值得再多一個機會。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-9-16 15:49
其實老莫當時球會莫財,投係青訓的錢又有幾多? 偶然才出一兩個較好的青訓,係馬仔來的時候財政改善,球會 ...

無人質疑佢限米煮限飯的能力,佢亦都係光榮禁離開,大家分手分得都開心。我地想要一個有能力再帶我地升多級的領隊,而佢亦可以向更高的地方發展。
所以個問題唔係佢係我地呢度的往積,而係我地而家隊波唔岩佢帶,佢仲未係我地需要的領隊。
限米煮限飯,我地都有WALSH睇著,我地要一個戰術安排,排陣聰明些少的領隊就真。
同埋過左5年,原來大家都仲係原步,問心你接受到嗎? 所以我一直都希望佢有番多少功積先,到時大家再合作會好好多。
你都唔駛再賣老莫D功積,我唔鍾意睇佢D波,但無得唔佩服佢禁多年的限米煮限飯的功力。
只係我地再合作的機會並唔係而家...你放過老莫啦...你俾佢係出面帶隊帶到成績先啦?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2017-9-16 19:12
無人質疑佢限米煮限飯的能力,佢亦都係光榮禁離開,大家分手分得都開心。我地想要一個有能力再帶我地升多 ...

你話要個排陣聰明d的領隊,其實經歷左馬仔和朗奴高文,佢地兩個都曾經捧過杯,係所謂的冠軍領隊,朗奴高文更曾是世界級球員,但試問佢地排陣正常嗎?調動聰明嗎?我敢話老莫從來的排陣比佢地兩個都正常和聰明,過去呢2個領隊無個掂,我甚至覺得朗奴高文比馬仔更差,難保第3個就一定係正常嗎?學華頓兄話齋老莫過去執教的11個年頭,已經係佢最好的CV
回復 支持 反對

拖肥球星

"Michael Keane is maybe, on the ball, normally our best centre-back in our ball possession. Maybe now he has doubts in his football.

"If you have doubts instead of going front in defending you make a step back.

"That’s all about confidence.

"You don’t go, always you step back if you are afraid.

RK你係得嘅,個球員有信心危機,你覺得公諸於世會幫到佢?
回復 支持 反對

拖肥領隊

nsno 發表於 2017-9-16 23:30
"Michael Keane is maybe, on the ball, normally our best centre-back in our ball possession. Maybe no ...

擺明又秋後算帳上場波啦
我撐你出Williams+Jags㗎
你夠膽出嘅話
不過咁最後應該holgate打中堅
終於打返一個佢最擅長嘅位
回復 支持 反對

拖肥領隊

Forever_Fan 發表於 2017-9-16 23:09
你話要個排陣聰明d的領隊,其實經歷左馬仔和朗奴高文,佢地兩個都曾經捧過杯,係所謂的冠軍領隊,朗奴高 ...

關於DM講埋呢點算
我好同意其他師兄講
依家唔係一個好嘅時候佢返黎
我同意fuko兄講
唔會抹煞佢功勞
只係我唔甘心5-7名衝綫就算
另外我唔覺得DM臨場換人有幾特別
保守到一個點
對咩隊都係同一個陣
反而馬仔第一年同RK上季就算排錯陣即換個種決斷仲要好
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-9-16 23:09
你話要個排陣聰明d的領隊,其實經歷左馬仔和朗奴高文,佢地兩個都曾經捧過杯,係所謂的冠軍領隊,朗奴高 ...

老莫排陣正常?? 佢保守到一個點,你唔記得當年你點樣死攬拔爺,插高文唔掂嗎?
每一次的低潮期,大家都講到口水乾,覺得禁和落去或者輸落去唔掂個陣,叫佢出班後生仔出黎跑下好d。
厭佢唔識打進攻,結果真係死到臨頭佢先識做。加埋佢份人有名你叫方丈。
DM唔係唔值得俾機會佢番黎俾夠資源去搞波。而係隊波目前的條件同佢自己本身都未READY!
你試下係老莫,你俾而家隊波佢,佢會點執? 打4-5-1或者4-4-2,然後留番DCL係前面同班後衛死過就算。
你覺得禁樣打真係好? 仲有一樣野,老莫佢自己都唔係特別鍾意用快翼打波的人黎。
佢有錢有資源,除左會同你執一件高大前鋒番黎,下一步就係執中堅再到左右閘,真係有閒錢先同你搞進攻...
回復 支持 反對