香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 爆炸拖肥糖
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2017-2018球季

拖肥球星

唔好太天真啦!老細点會同僱員講我就炒你喇
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

今年夏季轉會窗又早開又早關,如果6月中都未有定案就不變比較好。
一陣唔夠時間俾新領隊執咪又係浪費一年時間。就算加埋BRANDS,總監始終係總監...萬一放錯人又買錯人咪又係哂錢。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Unai Emery has announced he will leave French champions Paris Saint-Germain at the end of the season.

Despite leading the club to its fifth league title in six years, Emery will step down from his role as head coach after the decision was made not to renew the two-year deal he signed when he arrived from Sevilla in 2016.

A statement from Emery read: "I have communicated to the players that I am leaving.

"I thank president Nasser Al Khelaifi, the director of sport Antero Henrique, the supporters and all the players for these two seasons."

其實,不妨考慮埋佢,連續3次帶西維爾拎歐霸。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2018-4-27 22:51
Unai Emery has announced he will leave French champions Paris Saint-Germain at the end of the season ...

Moshiri 會三揀一 : Marco Silva , Paulo Fonseca , 雲高爾
回復 支持 反對

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2018-4-27 22:51
Unai Emery has announced he will leave French champions Paris Saint-Germain at the end of the season ...

當年係佢唔來,最後去教聖日以門
回復 支持 反對

拖肥領隊

barker 發表於 2018-4-27 23:23
Moshiri 會三揀一 : Marco Silva , Paulo Fonseca , 雲高爾

雲92就唔好
係佢真係開始老我寧願搵個後生可以比多幾件時間佢慢慢執返正隊波
3揀1我都依然係Marco Silva
回復 支持 反對

拖肥隊長

當你花左2億英鎊.....但結果是比往年仲跌一級.......連般尼都排第7拎歐霸席位....我地只捱個第8 返黎仲要係成季大起大跌....贏波又跌跌撞撞咁贏...
今時今日大家識波O既都知道一個好領隊係可以改變隊波O既水平.....

哥迪奧拿當然係有無限資金....而且教親都係豪門....但不得不承認佢地面猜波呢個戰術體系係控制到比賽節奏
高普多蒙特時期已令到一班中場雞犬升仙....高強度壓迫踢法....雖然會令到班球員身心疲倦....所以適合D 較年青球員踢.....但不得否承認至少呢種快速壓迫戰術踢法討好.....亦都好睇。
摩連奴你地話佢悶....但事實上佢識得點樣用自己的強去攻隊方的弱....所以佢帶D 球隊一直都好穩定

如果有人話艾拿載斯值得再教一季,我會覺得係荒謬....作客6連敗....強隊對碰猶如大人蝦細路....艾拿戴斯只係適合帶D 本身球隊人腳不太差而又缺乏野心的球隊去打護級戰....

暑假期球隊無論如何都要物色一個有戰術理念同雄心O既領隊返黎
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2018-4-30 11:05
當你花左2億英鎊.....但結果是比往年仲跌一級.......連般尼都排第7拎歐霸席位....我地只捱個第8 返黎仲要係 ...

講明先,我都好憎大SAM,唔想佢留低,事關我覺得打進攻足球會好過你打901。
之但係你真係唔可以忽略大SAM真係教到成績就算場上表現未符合大家理想。
要記著大SAM只係教左2/3季,佢至少執屎同護級已經交出功課。
當大家係1/3季個陣驚緊降班個陣,你又會唔會要求佢打強隊要嬴哂先?唔俾人炒咪偷笑LO。
所以我先一直話大SAM教到成績出黎先係最令人擔心的事。如果唔係隊波唔生性輸俾屈福特同埋般尼,我地出年好大機會一樣有歐洲賽打。
一個帶到成績出黎的領隊要炒唔係容易...好話唔好聽,炒完又係RK個水平,係咪又叫番大SAM黎?
如果我地夾硬同一個救我地出低谷的領隊解約,你又會唔會覺得我地不近人情。
EVEN大家都覺得佢未夠班都好...我希望至少可以和平地分手...
回復 支持 反對

拖肥青年軍

但當時簽大SAM回來本來就只是用來救火, 一張只得18個月合約便知道,
大SAM自己都心知肚明, 除非打出來成績令人驚喜, 否則都係要走人, 補回多一年人工,
亦說不上不近人情, 以球會長遠目標考慮, 換領隊是事在必行,
新領隊不需要馬上入前6, 但起碼在組軍/戰術/打法上要有野心,
這是大SAM帶了半季都看不到的東西, 而且大SAM喜愛高價買些年近30的即食型球員,
大多開始走下坡及身價下跌, 不單阻礙了年輕球員的發展空間, 亦加大了球會的財政壓力.
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2018-4-30 11:28
講明先,我都好憎大SAM,唔想佢留低,事關我覺得打進攻足球會好過你打901。
之但係你真係唔可以忽略大SAM ...

我講過球隊踼 ugly football 拿三分我無所謂 , 但下季目標係要挑戰前六搶歐洲賽資格在戰術執行上一定要去改
回復 支持 反對