香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
查看: 18331|回復: 48
打印 上一主題 下一主題

2016-2017 EPL ( week 6 ) Bournemouth ( away )

1萬

拖肥球星

樓主
坦白講,今仗唔多睇好...
so far,隊波都未踢到個form出黎...上場仲要輸埋,之前靠運同氣勢嬴左一兩場,睇怕今仗冇禁好彩。
我估0:0
分享到:  QQ好友和群QQ好友和群 QQ空間QQ空間 騰訊微博騰訊微博 騰訊朋友騰訊朋友
收藏收藏
回復

拖肥球星

下場一定要嬴呀!
絕對不能讓對手雙殺愛華頓。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2016-9-30 14:28
【now.com體育】縱使愛華頓今季的英超不敗身,於上周已被般尼茅夫打破,但領隊朗奴高文認為,球隊的表現已 ...

前幾場負6嬴到je...人地般尼茅夫有態多少少,已經打到我地上氣唔接下氣。
不過,我欣賞高文佢冇死撐隊波。呢點無疑比馬仔好ge。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

【now.com體育】縱使愛華頓今季的英超不敗身,於上周已被般尼茅夫打破,但領隊朗奴高文認為,球隊的表現已超出外界對他們的期望。

愛華頓季初成績不俗,在8月英超開鑼與熱刺1:1握手言和後,一度取得4連勝,直至上周才告一段落,作客般尼茅夫惜敗0:1。今輪英超,這支由朗奴高文(Ronald Koeman)帶領的球隊,將在周五面對客軍水晶宮的挑戰,荷蘭籍主帥出席賽前記者會時,顯得信心十足。 「周五是完全不一樣的比賽(和上周對般茅相比),我們會在主場遇到一支不同風格的球隊。就讓我們看看球隊會作出甚麼回應,但如果6場聯賽只得1敗,這不是一個很差的成績。」

朗奴高文再謂,「假如能夠取得好賽果,那大家都會為我們頭7輪的比賽感到高興,也將率先升上聯賽榜第2位,這已經超出大家預期的成績。」 朗奴高文亦證實,近期受腿筋傷患影響的左閘巴尼斯,無法在今仗候命,同時亦批評愛爾蘭國家隊,最近將旗下未傷癒的中場占士麥卡菲徵召入隊,備戰下月世盃外圍賽:「占士已經6周沒有比賽,雖然他下周可以返回操練場,但沒有理由入選國家隊。不過,國際足協的規例,逼使我們不能不接受,但希望他們(愛爾蘭)會以保護球員為大前提。」
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥領隊

所以我早兩場已經講
唔好咁快比幾場不敗排第2諗歐聯位個D
唔係咁多隊李城
呢場波一對中場唔得已經差好遠
做唔到第一道屏障後防已經不斷受壓
仲要已經係對面把握得差
換轉係鏝阿個D咁快既走位滲入應該唔只失1球
冇錯積仔同威廉斯頭頭鎚係好
但兩個加埋都60
下下比人爆真係死得
我都唔明點解唔用摩利
前邊只要冇波比到盧卡古基本上我地入波機會少過3成
米拉永遠都係自動隱形半場
保拿斯今場又係踢得好差下下諗住過波
所以講到水準以下有排都未到巴克利
當然攻中呢個位真係1月要比錢積極搵人番黎
下場對水晶宮好重要
一定要及時反底贏番場
回復 支持 反對

拖肥隊長

Fuko~ 發表於 2016-9-25 19:40
至少有謝拉特同林伯特...佢地都要26打後先真正lead到隊波...
禁所以我地仲要幫巴生交幾多學費,佢先識進 ...

我只會當個2特係 box to box, 而唔係10號
10號 基本都係天生, 唔得就唔得, 冇個種特質, 打得多都唔會升LV
佢轉數甘慢, 點可能成為球隊大腦, 林柏之前話佢智商很高, 所以先有機會獲得甘樣成就, 但我見唔到巴克利高智商
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonfan1986 發表於 2016-9-25 11:14
老實講, 近年英人邊個打攻中得?
佢地成班都唔用腦踢波, 基本英格蘭青訓體系落後人地甘多, 所以成日名大於實 ...

至少有謝拉特同林伯特...佢地都要26打後先真正lead到隊波...
禁所以我地仲要幫巴生交幾多學費,佢先識進步呢個就...
至怕條友仔,個頭話續約,屈個身就唔續,迫我地平價送佢走...
回復 支持 反對

拖肥球星

愛華頓的不敗身被打破了。
絕對不能讓對手雙殺愛華頓。
回復 支持 反對

拖肥球星

好似摩佬咁見勢色唔對,都要擺朗尼係後備
回復 支持 反對

拖肥球星

塭米拉打前,保拿斯打左,迪路打右
回復 支持 反對