香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
查看: 3687|回復: 13
打印 上一主題 下一主題

總算護級成功

拖肥隊長

樓主
昨晚有點運氣幫助下總算護到級,其實我地今季都好幾次絕殺搶返一分,今年運氣都未用盡。不過護完級,真係要認真諗下新一季點算。自己就希望伊朗佬真係賣盤,可以重建球隊。如果帶子sir留低,坦白講叻極都係般尼咁,預左都係要繼續在下半版打護級戰。如果帶子sir唔留,咁真係要認真諗下點組隊,唔好再求其搵領隊試就算。
假設帶子SIR會繼續留,其實下季小修小補住先,應該都可以夠留級

GK: 碧隊應該要繼續留
閘: 左閘烏仔真係唔掂,係其中一個最要換的位,用麥尼爾打一來位置感唔好,二來浪費左佢的進攻能力。右閘方面柏達臣其實可以繼續用下,隊長可以做後備都OK,不過都要慢慢搵定隊長接班人,不過暫時未算係最重要買人位置

中堅: 相對我地算最多人,但真正出得既又唔係多。mina走算係雙嬴,人工慳返唔少。達哥應該一定係重心,其實平平地應該買斷高迪,正選後備都得,收返班仔拍達哥應該夠打。堅堅送、賀基、葛菲如果有人要就快啲放,留一個用黎打下後備其實就OK了,三個中應該葛菲係好少少。

中場中: 算係我地最強的位,冇錢買人下,基爺留多年黎用應該都仲OK,不過真係要諗下個防中逗後位點算,最慘暫時基爺作用在球隊冇其他代替品。NANA應該係最值錢,我覺得如果價錢啱其實就要賣,用黎買野鋒,NANA個位其實加拿或者禾B打都OK。攻中暫時睇毒菇都啱打可以用住先,季尾對般矛同白蟻都係靠佢救命。TD就放佢走把啦,做後備都唔夠班。

翼: 暫時麥尼爾係我地少有最有能力的進攻球員,同埋佢算正路易夾。左翼應該唔駛點擔心。右翼如果用禾B,預左會落唔到底,如果用灰大哥,雖然有入球能力但難夾,唐辛我估都未必踢得返。如果有錢,右翼位真係要諗諗。

前鋒: 你知我知單眼佬都知,一定要買,唔買等降班。DCL講真真係靠唔住,一季10場都唔知出唔出到。森斯如果唔用就繼續借出去吸下經,可能之後落英冠啱用。墓比就有價即放啦......

anyway,今季總算完左,可以輕輕鬆鬆休息兩個月,下季再睇過西波
分享到:  QQ好友和群QQ好友和群 QQ空間QQ空間 騰訊微博騰訊微博 騰訊朋友騰訊朋友
收藏收藏
回復

拖肥球星

沙發
今次真係好好珍惜LEE 次機會, 唔好再亂買人否則下年必死冇疑
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

板凳
有8個一隊球員約滿,包括隊長和TD,米拿應該決定離隊,其他應該都趁機全部放走,再慎重重建球隊,隊長年紀已經不足以應付英超了,TD實力見底,重組要以買入年輕球員為主,不要只追求名氣,實用性為主。前邊要買球員不是今年的事,但前邊價錢合理又有實力的並不易搵,總之睇餸食飯,由於愛隊仍處於違反聯賽盈利能力和可持續性規則的行為,不說有機會扣分懲罰,球會持續財政虧損必須扭轉,今季自然要勒住褲頭,估計轉會市場亦只能精打細算。
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥球星

地板
希望可以給Sean Dyche一個機會吧!
絕對不能讓對手雙殺愛華頓。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2023-5-29 23:14
有8個一隊球員約滿,包括隊長和TD,米拿應該決定離隊,其他應該都趁機全部放走,再慎重重建球隊,隊長年紀 ...

everton offer coleman new contact twiiter news
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2023-5-29 23:14
有8個一隊球員約滿,包括隊長和TD,米拿應該決定離隊,其他應該都趁機全部放走,再慎重重建球隊,隊長年紀 ...

愛華頓傳前鋒目檩係高雲地利瑞典仔或羅馬阿巴咸 ?
回復 支持 反對

拖肥球星

其實已兩季冇咩點使錢,咁都攪唔掂盤數。人哋曼城年年使過憶就一啲事都冇
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

24cheung 發表於 2023-5-30 22:35
其實已兩季冇咩點使錢,咁都攪唔掂盤數。人哋曼城年年使過憶就一啲事都冇 ...

但愛華頓已經連續五年虧損,一日愛隊未能扭轉這個情形,一日都好難有錢買人,首先一定要縮細整隊人數,而且要重整薪酬架構,太高人工又沒有相稱表現的球員儘量賣走或約滿不再續約。並提升二隊球員到一隊歷練,老莫年代咁少錢都打得好除左老莫買入好多平靚正球員外,青訓表現好到讓佢可以好多年零轉會費都頂得住,可以用賣一個主力換三個好球員返來,越打越強,現時情況不是已經比當年更好嗎?
回復 支持 反對

拖肥球星

4.5m Coady唔簽,呢間球會諗緊乜
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

SHARE返少少野俾大家先
GK: Pickford/Begovic/New
CB: Braithwaite/Tarko/Godfrey/New
RB: Coleman/Patterson
LB: Myko/New
CM: Gueye/Garner/New/New
RM: Iwobi/New
LM: Gray/Mcneil
AM: Douc/New
ST: DCL/Simms or Cannon/ New

Sell or release: Keane, Holgate, Gomes, Maupay, Gbmain, Davis, Coady, Mina, Onana,Townsend, Alli, Virnage, Nkounkou

以戴治sir個打法又唔太常換人,一隊24個一隊球員加3-4個青年軍應該就好夠用。
首先有冇錢買人,我敢講一定有。唔知大家有幾留意,其實上年summer,唔諗收入,我地支出都至少70-80M,雖然主要係因為李察利臣筆錢。
同一樣道理,我地暑假好大機會會賣走ONANA,加埋KEAN同GORDON,就算拎左部分還債,我地點都有D錢使下。
家下買人個問題,其實係班高薪但踢唔出水準GE人身上。
好似GBMAIN,GOMES,ALLI,HOLAGTE,KEANE,呢5個你想唔用,肯借出去都好可能仲要出糧俾佢地。只係你出少左糧禁解。

我地來季主要係要收購:
1.正前鋒, 2. 因為中場中走左好多,要多兩個做返輪換, 3. 左後衛針對需要返一個進攻能力比較強GE球員。 4. 補返一個有創造力同一個入球能力強GE中前場就夠。
借李察利臣同DIGNE返黎,俾多兩三年約米拿,已經可以慳到唔少轉會費。
回復 支持 反對