香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: evertonarteta10
打印 上一主題 下一主題

EPL 2015-2016 17-10-2015 Saturday 鏝聯 ( Home )

拖肥球星

QQ
失望的!球員不在狀態!
不鸣则已!
回復 支持 反對

拖肥隊長

前面,攻唔到1球先係死症,
翼買咁多隻當打都係出1隻,
kone,尼史反而場場打正選,佢地後備出黎先有驚喜,正選表現表現麻麻
場場換人都係指定個幾個,位置換位置,睇唔出有咩變化
回復 支持 反對

拖肥隊長

tezsonee 發表於 2015-10-18 10:38
kone,尼史反而場場打正選,佢地後備出黎先有驚喜,正選表 ...

KONE 後備
尼史尋日就真係幫唔落
舊名: leon183
回復 支持 反對

拖肥球星

OFFICIAL MOM竟然係LUKAKU...真諷刺

都唔知幾時先出番O8同米拉, 唔比人出場就咪鬼同人續約索性賣比費倫巴治啦, 真係粗口都出埋黎.  進攻比唔到壓力人地只會係輸波收尾

馬仔試陣試到第3季你幾時先試完

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

拖肥球星

tezsonee 發表於 2015-10-18 10:38
kone,尼史反而場場打正選,佢地後備出黎先有驚喜,正選表 ...

呢樣係真, 側擊先係愛記強項, 下半場一出黎打番側擊個十多分鐘攻到曼聯死咁滯只係無奈對住迪基亞.  左邊出尼史根本上打少個, 上半場6-7次都係佢斷纜我真係唔明尼史係馬仔戰術中真係咁重要咩?  都唔只一場波引證到啦....

成個上半場只打長傳比LUKAKU, 一攞波3個人夾佢, 回傳中路-->猜-->尼史-->斷纜.  單調, 冇效率, 冇壓力比人...2個字形容: 抵死!!

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

我對馬仔的排陣真係唔知點講,球員固然不在狀態,但其實點解馬仔唔放雙翼齊飛先,米拉和奧士文都可以出姐,重有球球大腳踢上去,連小組滲入都做唔到,有無搞錯,巴克利國際賽踢足2場,比佢抖下啦,寧願打4-4-2好過。
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥預備組

雖然對賽果係失望.但今場又可以令球隊的問題浮現番

我地最弱一環係唔擅長禁住黎打, 打反擊先係我地最擅長. 今次LVG 冇好似上季作客時禁住我地黎砌,反而縮後打反擊. 如果要採取主動攻, 個人認為出KONE 較尼史更適合, 因為佢HOLD到波同真係可以同LUKAKU 有D配合 另外LENNON 正選我有點意外, 個人認為LENNON 雖然有速度, 但陣地戰下佢發揮機會係少,根本冇太多空位佢用速度去推, 加上COLEMAN 剛傷癒狀態麻麻麻 助攻支援LENNON 的次數亦較少 巴克利其實係破密集的一件武器, 但唔知係佢唔多想傳定係冇隊友配合到佢 發揮只係一般 DEL BOY 的盤紐同傳中能力, 其實都係可以破密集, 但佢係零防守, 防守風險較大

ANYWAY , 有2球都係自已ERROR 造成, OVERALL 隊波依然有拼勁 只係結果令人失望, 對方如果唔係收起DEPAY 成隊波順晒, 我有信心我地最少拎到1分~
回復 支持 反對

拖肥球星

最慘係馬仔唔肯變...所謂一條方程式用到輸為止, 唔係一個頂級領隊既表現囉

回復 支持 反對

拖肥領隊

早幾日講完話對唔同對手可能會用唔同既陣去踢
呢場又排個弱陣出黎
尼史已經一再證明佢係後備殺手同唔岩踢邊
又唔出之前幾場踢得好既迪路打正選
連濃呢場波好靜
米拉好似得罪方仗咁死都唔出
係咁就唔好續約啦
龍門位上年已經講要搵定人接班
成場波傳個波都傳失
整定又幫人地反底
回復 支持 反對

拖肥預備組

其實如果打穩守突擊, M16配B18係正確的, 但如果要攻, 我認為可試下OSSIE
回復 支持 反對