香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: barker
打印 上一主題 下一主題

明晚 vs man utd ( away )

拖肥隊長

作客黎到奧脫福大部份時間領先,最後拎走一分,也不能說不滿意了。

好明顯BIG DUN 係識波之人,今場我開頭FB 見排陣係一個532 陣式,原本都有D 鄂然,因為成個中場得湯戴維斯算搶得下,.....咁會好明顯中場中路會輸晒,但跟手見成個調動好明顯係推HOLGATE 上防中位....咁成件事就醒神晒.....HOLGATE 係中場今場不斷做截擊。...今場如果你問我,最佳球員我會揀佢。佢中間搶完...一係第一時間撞前....一係就先保護個波之後就放前邊左右位......沒有多餘野。

甸尼上場傷....我都奇怪點解可以咁快又踢得....因為睇佢拉傷呢D 位....至少應該抖2-3星期。果然拜恩斯要出.....後備出黎講真真係交足功課....啲短傳好淨....放D 中距離又有水準.....角球明顯個落點恰到好處變助功......雖然有一兩下速度係真係比人明爆....但防守封位已盡晒力。 聖誕快車...拜恩斯仍然值得出場。

DCL 我要講O係BIG DUN 之下.....發揮晒佢所長....不斷去衝對方....( 呢個至係佢最佳踢法)...之前幾個領隊用DCL 係期望佢做殺手入波....但佢把握力真係唔得....反而用活力去做個前點.....幫隊友制造空位會更合發揮。
李察利臣今場相對有D 沉....不過考慮到對面明知你有突破能力....一定會重點看守.....

賓特利發揮都係麻麻地....
伊禾比雖然仍然唔係踢得太SHARP....不過我相信繼續KEEP 住比佢打多三幾場佢會入局.....佢仲係身重.....但態度OK....肯走肯追波踢.....比多D 機會我相信會更有威脅

堅恩真係.....後備落黎我觀察左佢十分鐘.....真係唔太願意起步撲波.....可能佢踢法上係走位入涉.....主攻型....呢類左撲右撲對黎講係完全唔適應。之但係O係果個時間....球隊最需要係一個前邊不斷走動比對手壓力的前鋒.......我始終唔希望球會咁容易就放棄呢D 年青收購.....因為好大程度上....意大利聯賽過到黎真係要適應期。而且隊波宜家踢法好明顯係靠拼勁...而非戰術.....呢刻放棄佢同倒錢落海無分別。

下半場中段開始隊波轉數明顯轉慢.....失波都無得怪邊個了....畢竟體力搏得七七八八.....MIRA 封位好多時都係封唔晒.......你話怪碧福特落地慢....咁事實上對邊射呢球...落住雨...又射穿個中堅.....貼柱失都無法子。

回復 支持 反對

拖肥隊長

Forever_Fan 發表於 2019-12-16 07:49
Ferguson says he is happy to help the club out but does not think he is the man for the job right no ...

好欣賞費格遜呢個咁正面O既心態.....佢愛愛華頓。只想為隊波作出供獻.....
事實上佢未有執教球隊任何經驗,呢一點一定要有自知之明。
你總不能覺得自己一出山教波就可以從根本改變隊波好多

球隊呢刻係關鍵期.....稍一不慎又中興無望.....找一個富經驗又有能力的領隊....係非常重要。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

laukarwing 發表於 2019-12-16 10:58
如果BIG DUNC. 能夠將Dominic Calvert Lewin 及 Oumar Niasse 改造成防守型前鋒,對現時球隊的發展係絕對有 ...

Niasse我覺得佢一直都好肯做防守丫,DCL係呢方面就弱少少,防守走位麻麻
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2019-12-16 11:11
作客黎到奧脫福大部份時間領先,最後拎走一分,也不能說不滿意了。

好明顯BIG DUN 係識波之人,今場我開頭 ...

拜恩斯係值得正選,或許佢體力無法場場出,但輪換係無問題,同後期的希拔一樣,或許速度係無以前咁快,但企位和攔截都十分出色。

堅恩你可以話現時戰術不符佢的善長,但19歲咁年輕就work rate來講就太低了,這就是心態或態度問題,咁後生有氣有力點會係前面就算唔夠技術也可以做到死纏爛打,佢做唔到就係態度問題,我也相信鄧肯有咁的交代,Niasse出來就做到呢樣野。但球會也唔會放棄堅恩,肯定希望對方適應返英超快速的節奏,始終佢來自節奏較慢的意甲,英超對體力的要求係會高一些。
回復 支持 反對

拖肥隊長

依家盛傳:肥安教拖肥,阿迪達教阿仙奴
回復 支持 反對

拖肥領隊

彈地 發表於 2019-12-15 23:59
堅因換入又換出好古怪,  如果你認為佢唔跟指示做, 咁下場咪唔出佢囉
作為領隊唔會咁冇風度嗎?換入剛剛15分 ...

唔好睇但只可以講紀律嚴明同戰術需要
回復 支持 反對

拖肥領隊

wahton 發表於 2019-12-16 00:30
用李臣踢介乎正前同輔鋒個位又係一大發現

佢防守意識強, 可以追到好後幫手迫, 減輕中路防守既壓力

但Tosun冇份反而有d可惜
睇下週中有冇佢份
回復 支持 反對

拖肥領隊

ngkk821 發表於 2019-12-16 00:42
今日錯有錯著無施格臣及德夫,放holgate打防中打得好好,變相中堅壓力細左,犯錯都少左,真唔明施華之前點 ...

呢個就係點解我唔明唔用Besic既原因
除非你話佢紀律問題
但Holgate呢場睇到就係防中佢唔係單單破壞就算
仲慢慢睇定分波交波呢樣反而佢地做唔到
回復 支持 反對

拖肥領隊

愛華戰士 發表於 2019-12-16 11:18
好欣賞費格遜呢個咁正面O既心態.....佢愛愛華頓。只想為隊波作出供獻.....
事實上佢未有執教球隊任何 ...

簡直感受到佢對愛華頓既愛
希望有朝一日真係比佢教
回復 支持 反對

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2019-12-17 14:31
呢個就係點解我唔明唔用Besic既原因
除非你話佢紀律問題
但Holgate呢場睇到就係防中佢唔係單單破壞就算

Besic今季喺錫菲聯長期後備冇得出,咁就知佢有幾多貨啦,唔好再諗佢喇。我地幾件大傷貨冇件踢得返
回復 支持 反對