香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: barker
打印 上一主題 下一主題

明晚英超早場 vs 車路士 ( 主場 )

1萬

拖肥球星

ginger 發表於 2019-12-11 15:59
阿瑪利教中型班其實OK,如果係佢都收貨,肥安相信希望不大

我唔介意外籍領隊,但首先要識英文,溝通要無阻礙才成,始終我地球隊裡面懂西班牙文的球員有限,這也是為何英超的意大利籍,德國籍或西班牙籍的球員相對較少,始終英文係英國係大環境需要的
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2019-12-11 17:08
個會最好hold一hold睇安帥意思先。
反正big dunn帶唔會太差

我相信球會都會咁做,我唸一兩日就有消息了,機會相信不大,如果我地有歐洲賽,哪怕只係歐霸,機會都會高很多
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Gullit has suggested that a move to Everton wouldn’t be suited to Ancelotti, as he is too high profile a manager to go to Goodison Park.

"It's not because of Everton but Ancelotti belongs to a contender for the Champions League. Already Napoli was a decision which I was like ‘are you sure?,” Gullit explained.

“Everton doesn’t play Champions League, it’s not even close.

“Arsenal, yes. For sure. That’s an opportunity for Arsenal to get somebody has the credentials, and the cups and a lot of players want to play for him.”

好似係安76個friend來喎,叫安76去阿仙奴,話我地無歐冠踢,加上安76對愛華頓來講太高檔了
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Everton interim boss Duncan Ferguson will remain in charge for Sunday’s match at Manchester United

睇怕呢幾日都唔會有任命新領隊了
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥領隊

好耐冇睇過一場咁熱血既比賽
呢個就係我一直傾向Arteta下個接手原因
只有踢過愛隊先最清楚球迷要乜
呢場一人走多步的確已經差好遠
不過MK同C9呢兩舊炸彈一定要快D拆走咪係度阻住
回復 支持 反對

拖肥領隊

依家個勢我會支持Big Dunc帶住先
對強隊有昤個氣勢比戰術更重要
只要唔大敗既比Big Dunc帶到季尾啦

下個就Emery啦
你問我我會揀返同隊波最適合踢法既領隊
又要講返點解我一路覺得炒馬仔之後係應該搵FDB而唔係搵RK

Record呢D就更加笑料
又話邊個冇經驗但又想DM返黎
DM份CV最靚個部分又係咩呢咁?

少帥老帥我都唔反對
有時係要講夾
但你問我一定唔會想有狗味既黎好似肥賓呢D
有工開就話你Small Club 想搵份好工就改口話講錯
收皮啦
回復 支持 反對

拖肥領隊

Forever_Fan 發表於 2019-12-11 17:11
我唔介意外籍領隊,但首先要識英文,溝通要無阻礙才成,始終我地球隊裡面懂西班牙文的球員有限,這也是為 ...
陣中一半主力本身都係講西班牙文
對佢地黎講分分鐘仲易明過英文

回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2019-12-12 12:19
陣中一半主力本身都係講西班牙文
對佢地黎講分分鐘仲易明過英文

現全隊得3個南美咋,Mina,Bernard,Richarlison,而且巴西係葡萄牙語而非西班牙語
回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2019-12-12 12:29
現全隊得3個南美咋,Mina,Bernard,Richarlison,而且巴西係葡萄牙語而非西班牙語 ...

呢兩種語文好相似, 甚至有人話廣東話同普通話既分別仲大過西班牙文 / 葡萄牙文
-西班牙人去到葡萄牙語國家講返西班牙文都冇問題 (對住d唔識西班牙文既葡文母語人)
-葡萄牙人去到西班牙語國家講返葡萄牙文都冇問題 (對住d唔識葡萄牙文既西班牙文母語人)
-學得掂西班牙文或者葡萄牙文基本上就可以學得掂另一樣
-以西班牙文為母語既非西班牙人(例如阿根廷人, 玻利維亞人)對住d以葡萄牙文為母語既非葡萄牙人(例如巴西人, 安哥拉人)既情況係咪差d, 因為受方言影響
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

24cheung 發表於 2019-12-12 13:25
呢兩種語文好相似, 甚至有人話廣東話同普通話既分別仲大過西班牙文 / 葡萄牙文
-西班牙人去到葡萄牙語國 ...

上季阿仙奴拎第五,今季因為溝通唔到所以戰績差...
好明顯唔關事啦?根本係班球員同佢熟左,補強方面出事,夾埋反佢就真。
回復 支持 反對