香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
查看: 19947|回復: 44
打印 上一主題 下一主題

主場食熱狗

拖肥主席

樓主
i am think everton win 2:0
分享到:  QQ好友和群QQ好友和群 QQ空間QQ空間 騰訊微博騰訊微博 騰訊朋友騰訊朋友
收藏收藏
“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復

拖肥領隊

24cheung 發表於 2018-12-24 15:58
麥卡菲呢幾年成日受傷都做左肥卡菲啦,仲要斷埋腳,算吧啦。我返而想佢試下Ben仔好過TD啦,起碼佢係正宗 ...

Tom仔成場有冇試過一次攔截?
我睇足90分鐘
係, 一! 次! 都! 冇!
佢要側邊有個純防中係度先得佢自己明顯唔係防中料
上季起碼仲見落下腳呢場真係隱哂珍企位又錯哂
比預期中冇進步個下先慘
回復 支持 反對

拖肥領隊

Forever_Fan 發表於 2018-12-24 12:39
一句總結整場波,"對方如入無人之境",老實講我唔認為呢~領隊適合我地,近幾個領隊都係防守教得差,攻不強 ...

你要長遠一定係咁搏
一接手隊波比時間好正常
柏歷堅尼咪一樣要RUN十場八場先有少少野睇
回復 支持 反對

拖肥領隊

呢場輸兩個人冇得賴
第一個MS
有咩可能Gana傷左你唔搵返個正宗防中打同一個位
如果你話C9同麥卡菲都傷既冇野講
好返你都唔用反而用仲未完全定到位既Tom仔打正選對熱刺呢場硬仗
其實係害左隊波同害左佢
你唔信C9同麥卡菲唔緊要
咁你咪後防塞夠人打5個後囉
第一步排錯陣注定失敗
第二步冇即時修正就更加注定大敗

第二個係Pickford
佢一路比我感覺係佢唔高比較打反應既龍門
其實呢D龍門比唔到人一種好有信心感覺
只有比佢累積經驗去企位封位
不過呢場佢D判斷仲好差
第一球唔洗講一定輸佢
佢一直都比我係幾有自信個隻
其實真係唔怕雪佢一兩場佢只會更加強
好過依家好似失失慌咁

主場輸2-6簡直係恥辱
回復 支持 反對

拖肥隊長

公平D講, 隊波今季似番D樣, 球員肯博下, 唔好1,2場波來定
防中不嬲都要買,
買人都係交比DOF, 起碼今季買人唔錯, 比多D信心, 換血都要慢慢來
球隊建立要時間, 我仍有信心可以慢慢變強
回復 支持 反對

拖肥隊長

同意。不能以這一場完全否定施華對球隊的正面貢獻。今屈組軍上,購入借入的人選都是合用的,只是前朝冗員太多,要執行先放人後買人的原則下,個別位置仍有待更換罷。

單計這場波,在缺乏防中下,施華部署有不足,熱刺前線反擊速度配合之厲害無理由唔知,中場的人選便已是一大問題了。兩閘也應減少上上落落,控球逼搶戰術不成,改打穩守長傳突擊也是一選項,一套戰術不能用足全季。

希望施華及球員大敗一場後,汲取教訓,醒醒目目打返起來吧。
回復 支持 反對

拖肥主席

Fuko~ 發表於 2018-12-24 23:50
O岩啊。每隊波都有低潮期,只要呢段時間夠短又唔失太多分就得。
同埋尋日人地嬴我地其實真係人地格食格加 ...

同意。大敗一場其實冇咩大不了。輸一球係失三分,輸十球又係失三分啫,最緊要隊波汲取到教訓,可以修正返表現
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

wahton 發表於 2018-12-24 23:23
我又覺得唔洗每輸一場就重複同一個觀點既。今季半季都未夠,俾多啲時間領隊執隊波吧 ...

O岩啊。每隊波都有低潮期,只要呢段時間夠短又唔失太多分就得。
同埋尋日人地嬴我地其實真係人地格食格加埋部署好,幾次俾長波就穿過我地區域聯防。
呢個都係好機會去修正我地防守的弱點。
希望隊波下場反省完,嬴番場好波出黎。
回復 支持 反對

拖肥主席

我又覺得唔洗每輸一場就重複同一個觀點既。今季半季都未夠,俾多啲時間領隊執隊波吧
回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2018-12-24 18:46
施華由始至終我都唔覺係愛隊需要的領隊,而且買賣球員由領隊放權去DoF之後,買賣球員的質素更差更唔適用 ...

你成日要老莫把鬼咩, 而家老莫個朵臭曬啦。如果係好,佢今季就唔使冇班落啦。
回復 支持 反對