香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
查看: 15586|回復: 34
打印 上一主題 下一主題

星期一主場老“屈”

拖肥主席

樓主
不容有失
分享到:  QQ好友和群QQ好友和群 QQ空間QQ空間 騰訊微博騰訊微博 騰訊朋友騰訊朋友
收藏收藏
回復

拖肥領隊

真係好奇怪
係咁兩邊斬都繼續用李柒打正前
到輸先至肯變
但要強調DCL出黎依然係隱形
哂哂個後備位
唔好再比冰島神射12碼
隊入面又唔係冇人射得
呢場我會講係今季其中一場最差主場比賽
好失望
回復 支持 反對

拖肥隊長

今場睇到施華應變能力真係比較低,基本上由領先1:0後特別下半場頭十五分鐘已經睇到個勢係會失波都完全冇動作去阻止。另外進攻上始終各自為戰冇默契係得冰島神比到靚直線。同埋李察有技巧有把握力但真係好唔適合背門hold波,佢一係打返左面一係要搵個target man搭佢會好啲,今場都睇到右面禾仔真係唔多得,不如認真試下有lookman好過
回復 支持 反對

拖肥主席

Fuko~ 發表於 2018-12-11 21:21
其實,SO FAR隊波RUN得正正常常,係要D時間執埋進攻套系統。
俾多年時間睇下施華搞唔搞到,搞唔到都要諗下 ...

同意, 今季買左咁多人, 磨合都要時間
“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

其實,SO FAR隊波RUN得正正常常,係要D時間執埋進攻套系統。
俾多年時間睇下施華搞唔搞到,搞唔到都要諗下轉唔轉...反而而家買人禁高質,真係歸功係MARCEL BRAND
係唔知施華TUNE唔TUNE得掂呢班人...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

睇完HIGHLLIGHT,因為我係高文FANS,所以我唔想點責怪佢。
第一球失波,唔好彩彈番俾自己,我諗大家都會認同。
第二球我諗只可以怪佢輕敵,人地老遠禁快跑到入黎衝頂...你只可以話佢誤判人地衝頂的時間同冇望下周圍有冇人。
當然係呢D緊張關頭,最佳都係有理冇理清左個波出界先,而唔係睇著個波慢慢再諗清定控。
不過禁講高文個高度同埋企位加埋佢本身都唔叻頭鎚,本身呢D單對單就好輸蝕加埋仲要背對人地。
如果個下佢有為意,面對面都仲可以迫到人地但你又要望個球係左邊飛埋黎...同埋呢球如果唔係俾對面拉左D人去左邊就唔駛俾高文禁同人爭頂。
最後或者結論就係質素問題...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2018-12-11 14:55
無睇直播只睇精華。
暫時睇防線.....MIRA 個人有身型優勢....但感覺上講穩陣....蘇馬搭堅尼好似無出MIRA 咁 ...

由 Digne 處理十二碼
回復 支持 反對

拖肥隊長

無睇直播只睇精華。
暫時睇防線.....MIRA 個人有身型優勢....但感覺上講穩陣....蘇馬搭堅尼好似無出MIRA 咁多甩漏.....希望MIRA 同堅尼可以提升默契( 未來一兩年希望呢三個中堅可以互補)
失第二球高文明顯係輕敵.....我早兩屆已多次指出高文無錯係一個助攻力頗強O既右閘.....( 當然佢缺點係COOL 死左個波...往往靠一下變速推走去幫助攻擊............一比對方截到就好易輸反擊...而佢本身傳中能力唔高;防守上高文的缺點相對上會更大.....補位同攔截能力弱........呢球之失就係無為意對手企位。
始終年紀大.....30 歲仲要曾經斷過腳.....要佢再上上落落真係無乜可能.....之後只能寄望佢先做好防守.....(正如早幾年的拜恩斯) ....否則繼續又上又落會影響球隊攻守平衡

屈福特係踢簡單直接足球....我地中場控球好多時都係時間過長.....其實好多時控少D .....直接彈D 波會更能夠制造到空位....

唔係想個別去批評射失十二碼O既球員.....但印象中施格臣今屆已第二度宴客十二碼 ( 之前佢代表國家隊又係咁).....感覺上佢射十二碼有D 草率.....我地以往拜恩斯做劊子手相對上無咁多失手....希望領隊諗諗計....一係換人射....一係加強處理技巧

回復 支持 反對

拖肥正選

昨晚場波真係一下天堂一下地獄。。。禾你衰多腳助攻変越位以為有運行, 下半場比人兩分鐘內入兩粒,輸第二粒高文要負責比人跳頂。 佢是否真的要抖吓呢? 跟著十二码冰島臣又射得太正比龍門腳尾救到。。。 最後好在有個绝殺靚死球!   
回復 支持 反對

拖肥球星

Gomes有傳利都想買
回復 支持 反對