香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 爆炸拖肥糖
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2017-2018球季

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-9 20:20
Official: 朗尼,2年約,唔係借,真係轉會

兩年約其實幾好,完約個陣33歲,冇咩幾多個前鋒仲可以係英超踢。
若果佢真係禁有鬥心,話唔埋呢兩年真係幫到球隊衝冠...真係踢得好,到時再逐年續都好。
雖然我認為而家隊波要起碼3年先到收成期。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

朗奴高文下季都幾大壓力...球隊幾乎都買哂佢想買同需要的球員的番黎。
正選11人幾乎只剩番左右閘的三朝元老。如果當年馬仔同莫耶斯都有呢個待遇,話唔埋就冇今日高文教愛記呢件事。
如果買埋施古臣同假設BARKLEY走,我會禁排第一場正選陣,

--------------------PICKFORD----------------

HOLGATE----KEANE----威廉斯----BAINES

---------------GUEYE----舒拉達連------------

施古臣------------卡拉臣---------RONNEY---

--------------------RAMIREZ-------------------

Subs: STK/洛賓斯, 積基卡, MORI/GARBUTT, 麥卡菲, Davies, MIRALLAS, DCL/LOOKMAN

若果BARKLEY唔走,禁攻中個度就爭位踢都好緊要,但會唔會話冇位踢又未必。另外,如果真係買正前,我認為最好俾DCL或者LOOKMAN其中一個外借去吸收經驗。
回復 支持 反對

拖肥隊長

今年要2線作賽, 未必LOAN出去, 等1月歐霸打成點先算
月巴真係唔知擺佢邊度好, RK 好明顥心水攻中唔係佢, 亦唔會就佢
最多正前輪換下
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonfan1986 發表於 2017-7-9 21:17
今年要2線作賽, 未必LOAN出去, 等1月歐霸打成點先算
月巴真係唔知擺佢邊度好, RK 好明顥心水攻中唔係佢, 亦 ...

你見佢買基佬特就知,RK一定唔係俾佢打正前。
後一格反而可以三條友交叉換位,肥朗俾費蛇改造到可以派到牌俾到波。
所以,我認為就算放佢係後一格打邊都可以,反正大家都會換位。
回復 支持 反對

拖肥隊長

最唔想佢打後一格, 下下要經佢, 又拖慢曬
回曬塘D球員, 出佢真係打少個, 最多後備輪換下, 平時過D料同帶下後生仔, 但唔好叫雞
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2017-7-9 21:26
你見佢買基佬特就知,RK一定唔係俾佢打正前。
後一格反而可以三條友交叉換位,肥朗俾費蛇改造到可以派到 ...

施格臣的擺位 ?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

再次簡單總結下先:

上季排名:第七名

領隊:朗奴高文

足球總監:Steve Walsh

確認離隊:Arouna Kone 和 McAleny (contract expired),Galloway (loan),Browning (loan),Tom Clevery (8m),Gerard Deulofeu (10m)

確認新加入:Pickford (25m+5m) , Davy Klaassen(23.5m), Henry Onyekuru (6.8m),Sandro Ramírez (5.3m),Michael Keane (30m),Josh Bowler (4.25m),
Wayne Rooney (Free transfer)

等待確認離隊:
Romelu Lukaku

傳聞離隊名單:Ross BarkleyAiden McGeady
Oumar Niasse

2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥正選

朗尼周身刀無張利
回復 支持 反對

拖肥隊長

睇以往rk 係修頓用柏利 係呢到用盧卡古 都好似中意d大大隻隻有制空力既打正前
睇黎rooney 要踢都係十號位
舊名: leon183
回復 支持 反對

拖肥球星

leonkit 發表於 2017-7-9 22:28
睇以往rk 係修頓用柏利 係呢到用盧卡古 都好似中意d大大隻隻有制空力既打正前
睇黎rooney 要踢都係十號位 ...

我就係擔心,而家我哋無大隻佬
回復 支持 反對