香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 爆炸拖肥糖
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2017-2018球季

拖肥球星

我地啲新仔真係唔差,係尻文自己唔識用。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-9-11 21:06
niasse 入2球,1助攻,咁都無得打一隊,痴線

重有,係呢幾球我睇到的就係速度,反擊就係要咁,快速和簡 ...

你要打高層次足球唔係唔得...但你換左11個人,都要D時間去建立默契同埋進攻套路掛...
上場有一兩次似樣少少的小組組織都仲要靠死肥仔主動做出黎。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Joey Barton says Everton should be giving the club’s homegrown players a chance.

Jonjoe Kenny and Callum Connolly were both members of the England squad who won the Under-20s World Cup this summer but instead of figuring in the Premier League , Kenny helped Everton’s Under-23s to a 4-1 win over their Spurs counterparts on Sunday - putting in the cross for Oumar Niasse’s header for the opening goal - while Connolly, on loan at Ipswich Town, played in a 2-1 defeat at QPR in the Championship.

“And I see Cuco Martina taken on a free from Southampton , I mean they’ve got a young boy Jonjoe Kenny, another kid Callum Connolly - both right-backs - who’ve done really well for the England youth sides.

“Give your kids a chance. Everton have got a great academy. Give your kids a chance because they’ve proved and they will prove that they’re more than competent.”

巴頓呢排咁多野爆的,先爆巴克里轉會失敗之迷,再爆標叔叔阻止球會係轉會窗繼續消費,又批評 RK 唔用愛隊有潛質的青訓球員。
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-9-11 21:20
Joey Barton says Everton should be giving the club’s homegrown players a chance.

Jonjoe Kenny and ...

大家可在 youtube 找番愛隊八十年代中稱霸時的踼法可作愐懹一下
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

liverpool echo : Moshiri not bought more EVERTON shares
回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-9-11 21:06
niasse 入2球,1助攻,咁都無得打一隊,痴線

重有,係呢幾球我睇到的就係速度,反擊就係要咁,快速和簡 ...

緊係啦,高文唔用嘅人就放晒佢地去U23,U23咪有晒pace囉
回復 支持 反對

拖肥領隊

Forever_Fan 發表於 2017-9-11 19:53
荷蘭領隊都係煲大左,當時不知幾多愛迷想FdB來教,都唔明英國嗰班愛迷唸乜,佢未係頂級聯賽教過,只執教 ...

都係個句
4場波定一個領隊生死好痴線
我地呢個年幾都開始危危地
另外FDB起碼有佢自己一套理念只係隊波一時改唔到
但如果有睇上場佢地真係唔係咁差
如果當日我地搵佢教我唔會覺得衰得過RK
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2017-9-12 10:05
都係個句
4場波定一個領隊生死好痴線
我地呢個年幾都開始危危地

有理念係無用的,要識點樣去用執教球會的球員先有用,唔係隊隊好似我地咁,可以買過晒全隊比領隊玩,FdB上季係國際米蘭3個月都無就被炒,水晶宮77日就被炒,連續2次都係短時間被炒就係結果,幾有理念,實行唔到就係失敗。

比歷雖然昨日贏返場,但我覺得球會都係度搵緊新領隊先未炒佢,佢都係遲早落鑊。

RK 如果再輸2場,可能都會落鑊,不如各位愛隊球員送佢一程啦,長痛不如短痛。
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥領隊

Forever_Fan 發表於 2017-9-12 10:31
有理念係無用的,要識點樣去用執教球會的球員先有用,唔係隊隊好似我地咁,可以買過晒全隊比領隊玩,FdB ...

FDB第一季教同買完人踢既第一場波
而且仲要睇住隊波開始有少少改善
你個班底上年都係下游唔係諗住成世做韋根掛
所以我先話得4場波決定一個領隊前途係唔正常
你根本證明唔到佢有幾多料
但你RK唔係第一日係英超
唔係第一年帶我地都未搵到自己個套相對FDB黎講就明顯更加叫失敗
意甲我唔熟唔評價係咪佢地個文化仲即食過英超?

回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2017-9-12 11:10
FDB第一季教同買完人踢既第一場波
而且仲要睇住隊波開始有少少改善
你個班底上年都係下游唔係諗住成世做 ...

迪保亞加盟國米後首個記招 , 也公開表達會給予國米青訓球員機會 , 而對於記者的兩大問題 – 伊卡迪和意甲冠軍 , 他確應會盡力留住這位出色的前鋒 , 最終伊卡迪也留下 , 並用入球延長了迪保亞在國米的日子 ; 而他首季在國米的目標 , 是盡量拉近和祖記的距離。

到了國米 , 今夏國米方面其實出手十分闊綽 , 在中資公司蘇寧入主後 , 減了出售球員的收益 , 國米今季在收購球員的花費也超過億元 , 是近十年的新高 , 因此對比國米的數位前任領隊而言 , 迪保亞是十分幸福的 , 班尼加 , 簡特利華(Antonio Candreva) , 祖奧馬利奧(Joao Mario) , 加比爾(Gabriel Barbosa) , 安沙迪(Cristian Ansaldi) , 波索域(Marcelo Brozovic).....接連加盟 , 而迪保亞也和球隊簽了三年約,有心在意國長發展。

國米近況5場4負的成績 , 是迪保亞被解聘的最主要原因 , 從他加盟至被解聘 , 迪保亞的任期只有85天 , 而他在意甲聯賽執教11場過後只取得14分 , 追平了球隊在2011/12賽季的低分成績紀錄 。
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對