香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: witzz
打印 上一主題 下一主題

新領隊人選

1萬

拖肥球星

今日星期五英國報纸都話朗奴高文係 moshiri number one target
回復 支持 1 反對 0

拖肥隊長

de boer可以一試,想當年馬天尼斯攞到FA CUP就捧到佢上天,以為佢真係得,同樣道理,DE BOER攞過聯賽冠軍,唔係更好,請到一定聯賽冠軍

隊波底下都好多新仔等上位,GArbutt, MCaleny畀人放逐左成年,所以我地目標應該換個會提拔年輕球員既領隊

而以我覺得隊波要一個有打開歐洲賽既領隊,識得點兼顧聯賽同歐洲賽

名氣大個班領隊我唔信佢地會黎,黎到又唔知佢地會唔會畀時間慢慢執

所以可以試D名氣唔太大,新進既領隊
回復 支持 反對

拖肥正選

de boer肯定唔係識踢歐洲賽果個......
回復 支持 反對

拖肥青年軍

大家好 新聞講真的炒了馬仔。
新領隊人選,個人希望有三:
1. 朗奴高文 - 懂善用青訓,組織力算強,拆到散哂都合得番埋。
2. 莫耶斯 - 仍然有限米煮限飯既技能,戰術悶係悶D,不過我估標叔叔退休前應該會力薦佢,先交棒。
3. 柏廸堅尼 - 我個人認為佢係有能力用人,加上管球員佢算識放識收,唔用史達寧就唔用,人人見你老闆疊水先獅子開大口,所以買親番黎既人都好貴。

最擔心的亦有三:
1. 賓尼廸斯
2. 加利仔
3. 法蘭廸保亞 - 其實同用馬仔有咩唔同 ? 一個曾經有荷甲,一個曾經有足總盃。差唔多LEVEL

另類心水,用舊將
1. 鄧肯費格遜
2. 安斯禾夫
3. Alan Stubbs
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Hang 發表於 2016-5-13 09:33
大家好 新聞講真的炒了馬仔。
新領隊人選,個人希望有三:
1. 朗奴高文 - 懂善用青訓,組織力算強,拆到散 ...

同意師兄講的,你選3個屬意的,我都同意:

1. koeman肯用青訓好重要,對球會長遠發展和財政健康都好緊要,而且攻防的組織都交到貨
2. moyes我覺得佢肯用青訓,買人有眼光,防守亦做得好,穩陣,而且如果唔使賣主力,有錢買人,成績應可更上一層樓
3. 柏帥有戰術,有管理,有紀律,但略欠激情,係曼城都入唔少水貨(雖然唔知轉會係咪佢話事),防守被垢病

你擔心的加利仔係無可能的人選,舊將都一樣,董事會覺得佢地夠料就唔使代領隊都要搵Joe Royle 呢位名宿兼前愛隊教練傍住Unsworth啦。

另外你擔心賓帥應該都唔會,當年話我地係細球會得罪好多愛隊球迷,重要係前利記教練,認受性唔高。

de boer 係我最擔心的,完全同馬仔當年一樣,羅荷甲就捧上天,荷甲賽程唔密,激烈度又低,球會質素差幾皮,英冠聯賽質素咋,歐洲賽就現晒形,無其他球會和聯賽經驗,買賣球員眼光無往績參考,又係打進攻足球,防守又要擔心,完全係賭大細,重要輸面大過贏面,同用馬仔有乜分別。
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥領隊

都係個句
只要佢教到出成績
理得佢張CV係白色定紅色
當日馬仔黎到時個個小哂鬼(包括我)
但見佢第一季幫球隊拎到最高分成隊波風格唔同哂好睇左
個個咪又捧番佢上天.
我又唔信新黎領隊帶到有好成績(就算好似阿仙奴年年第4)你會小番佢話佢之前冇拎冠軍經驗呀冇去邊度教呀咁
馬仔既3年總結就係
唔試過根本唔知個領隊同隊波有咩化學作用
你話搵摩佬柏帥係有料
但有冇人敢寫包單你一定有前幾有歐洲賽踢先

#我係支持FRANK做下一任領隊
回復 支持 反對

拖肥球星

希望盡快公布下任領隊啦!
絕對不能讓對手雙殺愛華頓。
回復 支持 反對

拖肥球星

QQ
荷蘭前國腳法蘭迪保亞,有機會成為「拖肥糖」新領隊!!!!!!!
不鸣则已!
回復 支持 反對

拖肥隊長

希望快D落實邊個候領隊
因為今夏要大換血, 可以比新領隊多D時間準備
如果搵de boer , 我寧願要COCU, 起碼贏到聯賽冠軍, 又帶到入歐聯16強
其實有很多選擇, 真係有排簡
回復 支持 反對

拖肥隊長

Antony Evans

以現有人腳, 戰術會有呢幾個適合:
朗奴高文-穩陣人選, 有帶英超經驗,但有約在身,修咸頓會唔會咁易放人都係未知知數,而且佢係華倫西亞單野我仲記憶猶新, 唔知佢幾時會再發一次癲。佢都係帶到修咸頓中遊, 其實都唔係特別標青。
柏廸堅尼- 同上,穩陣人選, 有帶英超經驗, 怕買貴野我又唔覺, 維拉里爾個時一樣量入為出,用一堆大會棄將入到歐聯4強,肯用新人,防守都OK,或者係曼城買唔到出名中堅?
法蘭廸保亞-無英超經驗係爭D架啦, 不過比起上面個兩個, 佢就後生D, 可長遠發展,戰術比較Flexible, 幾乎半隊都係佢由預備組提拔上黎, 紀律方面似乎亦比上2個好,歐洲賽戰積唔理想, 不過要知道荷甲已經唔係上個十年個種級數, 但對巴塞贏2-1大獲好評。

柏廸堅尼同法蘭廸保亞我都接受
朗奴高文同摩連奴(每3年就會一獲粥)就咪啦......
值得留意青年軍:
Antony Evans (AMC/AMR)
Liam Walsh (MC)
Alex Denny (MC/DMC)
Ellis Simms (FW)
回復 支持 反對