香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: James_Beatkit
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2016-2017球季

關閉 [複製鏈接]

1萬

拖肥球星

今季轉會窗就真係睇RK功力啦,上季因為時間關係,整個轉會窗我都覺得跌跌碰碰,唔係好順,瘀血又清唔到回返資金,今季希望睇到不單買球員方面的功力,更希望賣球員方面加快速度,將唔用的球員儘快推出市場回籠資金
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-6-5 11:03
今季轉會窗就真係睇RK功力啦,上季因為時間關係,整個轉會窗我都覺得跌跌碰碰,唔係好順,瘀血又清唔到回返 ...

賣走了奧维度及吉臣,佢已經好叻架喇
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

另外暫時唔知巴塞是否回購23歲的迪路菲奧,如果唔回購,今季我覺得可以比多d正選佢上場,經過幾年係西甲,英超和上季意甲的鍛鍊,我覺得呢2年佢應該差唔多會大熟大勇
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥隊長

高價水貨又冇咩, 當年冇FD, 比馬仔亂買人, 其實有排清
好彩高價賣走STONES, COVER 條數
今晚又可以睇 LOOKMAN
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonfan1986 發表於 2017-6-5 11:29
高價水貨又冇咩, 當年冇FD, 比馬仔亂買人, 其實有排清
好彩高價賣走STONES, COVER 條數
今晚又可以睇 LOOKM ...

好彩干尼終於約滿離隊,呢個真係水貨,不過買返來後我又真係無乜期望,好在唔叫貴

Mcgeady和Rodríguez 今季可能會比佢地免費轉會,但都未必清到。

Niasse 雖然係侯城唔算差,但RK應該都係賣,但佢要降價去賣,如果收回8m已算不錯。

Lennon有精神問題,估計坐多年後 free 走。

傳有球隊對麥卡菲有興趣,但我覺得賣Besic 走先都未必會放麥卡菲,佢重有貨交。

如果Lookman係世青賽持續有好表現,開季的時間可以比多機會佢,橫掂保拿斯估計跟高文一樣最快年底左右才能完全康復,但保拿斯能否保持以前的實力絕對成疑,始終做左2次手術。

如果迪路菲奧唔離隊,右翼其實都不一定要買人,基本上1中堅,1攻中,1-2前鋒(視乎盧卡古係咪走),1中場,1右閘(高文都可能要年底才出,視乎會唔會用Holgate或Browning),已經足夠。
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥隊長

我是愛華士,很久沒入黎....之前密碼經常話不正確,要求重發密碼又等極都無,只能放棄重開帳戶。希望版主見諒!

我認為今季轉會市場應該要去瘀血;買實用型球員。
盧卡古, 巴克里....應該都有價有市。
盧卡古- 8500 萬至1億鎊,送走佢
巴克里- 合約得返一季,估計最多賣到3000 萬鎊左右
干尼-  500至1000萬鎊
尼亞斯- 500萬鎊至1000萬鎊
艾朗連儂- 坐冷板坐到自己都精神壓抑....估計都好難賣到好價.
麥基迪- 300-600萬鎊
加華利- 200-400萬鎊

有部份位置嚴重缺人,有部份就人腳過剩。
# 前鋒點都要入返2個質素高D O既.....無左盧卡古....前鋒可以保留華倫西亞 ( 佢季尾打得幾好...可比多一季機會佢)
# 防中係幾塞車.....舒拉達連, 麥卡菲, 巴利, 比錫, 古爾, 戴維斯....不過佢地6個都係偏防守同控制節奏多過進攻,估計即使下季打三個中場中....佢地都有排輪換.....舒拉達連同古爾正選機會較大....(但巴利經驗又仲係好穩定) 比錫如果唔改變打法....隨時無位踢....麥卡菲同戴維斯可能開D 前打進攻........
#兩翼就比較難安排....米拉拿斯似前鋒多過純翼, ....迪路菲奧好大機會比巴塞1000萬鎊回購....保拿斯如果傷好...下屆應該正選機會幾大....強烈建議左右翼各買一個.....
# 雖然積基卡季尾回勇...但考慮到佢季初雪左一輪,體能上季尾可以應付。賀基治雖然多左機會,但下屆應該都要入多2個中堅....
## 龍門我認為長遠要一個年青D 又有實力的

回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2017-6-5 11:56
我是愛華士,很久沒入黎....之前密碼經常話不正確,要求重發密碼又等極都無,只能放棄重開帳戶。希望版 ...

Kone 已經約滿,無得賣
Tom Cleverley 上季已經8m轉會屈福特
Lennon咁的狀態重邊有可能轉到會?如果轉會我估愛華頓會免費讓佢走,當係幫佢重生。
麥基迪得返1年約,如果轉會應該都係會比佢免費走,或外借最後1年當free走。
球會話唔會觸發華倫西亞的購買條款,其實佢都係不過不失罷了。
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2017-6-5 11:56
我是愛華士,很久沒入黎....之前密碼經常話不正確,要求重發密碼又等極都無,只能放棄重開帳戶。希望版 ...

愛華士好耐冇見,你UPDATE下新情況:

干尼就算唔係FREE走...點都唔值5M-10M,佢都就退得休...
其實,干尼呢個球員你諗返轉頭,佢定位係第二前峰,係就係貴左少少,但佢定位始終係盧卡古替補,你話佢水貨又未至於。只可以話盧生呢幾年真係好鬼健康,干尼都雪到凍哂啦...

LENNON唔似因為坐冷板出事啦...呢D情況多數係屋企問題多。
而且佢黎左我地之後其實開心左好多。你睇佢借個次黎同正式轉會黎就知。

麥基迪都唔會值3M,1-2M踢英冠就真係差唔多。聰明仔已經去左屈福特。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2017-6-5 12:07
愛華士好耐冇見,你UPDATE下新情況:

干尼就算唔係FREE走...點都唔值5M-10M,佢都就退得休...

而家傳的前鋒有華D ( 他同 Welsh 叔叔情如父子 ) Andre Gray , 波蘭前鋒 , 中場就傳韋斯咸 Perdo Obiang , 門將係效力比甲真特的克羅地亞國腳門將卡連歴
回復 支持 反對

拖肥隊長

華DEE 真係要睇咩價錢...轉會費不能多於3000萬鎊....同埋佢人工宜家唔低.....以走位入滲型....相信佢都適合我地用....聯賽入15球左右應該都可以
回復 支持 反對