香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: James_Beatkit
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2016-2017球季

關閉 [複製鏈接]

1萬

拖肥球星

題外話:

BREAKING NEWS

David Moyes has resigned as Sunderland manager.

Chairman Ellis Short told the club website: “I pursued the services of David Moyes for a considerable period prior to his appointment last summer, which makes the announcement of his departure difficult for everyone concerned.

“Having worked tirelessly throughout the campaign to avoid relegation from the Premier League, David has chosen to leave the club without compensation, which is testament to his character."

今次衰到要自己辭職...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2017-5-23 00:11
題外話:

他可能從此退休 ?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2017-5-23 00:11
題外話:

佢上任後話董事會原先傾佢接手時應承放水買人,後來上任後就話無錢,可能完季後搵董事會傾下季班費,可能又話無錢,佢嬲起上來跳船斬纜,費事攬炒
回復 支持 反對

拖肥隊長

之前我地想買KONE 同 龍, 佢要價太高而放棄, 老莫走左, 唔知買唔買到
人地羅渣士走去教蘇超都拿冠軍, 好心佢出去教下啦, 如果佢改唔到自身問題, 暫時佢未有能力教點英超
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonfan1986 發表於 2017-5-23 10:30
之前我地想買KONE 同 龍, 佢要價太高而放棄, 老莫走左, 唔知買唔買到
人地羅渣士走去教蘇超都拿冠軍, 好心 ...

其實,佢要價特登托高D JE。講真人地都無錢,一定係靠賣走班人去重組過成隊波。
所以我之前都話,佢地好應該留老莫重建...呢樣先係佢強項,只係佢自己係戰術同調動都差先搞到降班。
講真,你作為球迷都唔會想佢教落去...你話運氣差先降就話JE。你睇隔離HULL CITY班人幾想留低MACRO SILVA就知。
可能下季未必上番黎,但至少經佢執過的波,起碼個底都打番正先。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-5-23 01:19
佢上任後話董事會原先傾佢接手時應承放水買人,後來上任後就話無錢,可能完季後搵董事會傾下季班費,可能 ...

我幾肯定唔關事...呢次董事局肯俾佢教完一季已經叫有耐性,俾著早幾年一早炒左。
問題係佢地根本冇錢俾解約金...老莫就算想留低執手尾,佢地班球迷都唔會放過佢。
以佢地的陣容,一定放緊一批人,點都會有資金俾佢買人。係過唔到球迷個關...我就冇見過有新特蘭球迷公開叫佢留低啦。
回復 支持 反對

拖肥領隊

barker 發表於 2017-5-5 18:56
另外朗奴高文在 press-conference 話他雖然夢想執教巴塞隆拿, 但他話現在我欠愛華頓好多 , 下季他目標一 ...

已經唔只第一之講想教啦條友
你係掂既就幫我地拎個歐聯參賽資格番黎跟住走人
大家雙贏唔係就唔係係UP廢話
回復 支持 反對

拖肥領隊

evertonfan1986 發表於 2017-5-6 20:15
boss Ronald Koeman doesn’t have overall control over the club’s transfer dealings.

It’s a proble ...

不過佢點都會有意見比SW
因為最後出邊個點踢法佢都要同SW夾
不過好彩今拿有football director呢個位
唔係以RK咁一貫用人買人法實唔掂
回復 支持 反對

拖肥領隊

Forever_Fan 發表於 2017-5-12 15:41
23歲的巴克里是愛華頓的明日之星,多間球會亦已經表明對他十分有興趣,故如果他選擇不在短時間內續約,「 ...

同你睇法啱啱相反
巴克利係想留低而且今季RK係教得佢幾好
但佢同RK,盧卡古關係又好似麻麻呢樣先係佢想走既原因
回復 支持 反對

拖肥領隊

Forever_Fan 發表於 2017-5-14 22:52
侯城 Maguire 都可以考慮,又係英人,24歲又係後衛的黃金年齡,因為雖然年輕,但有一定經驗,呢樣對後衛 ...

龍門唔洗講一定要買人
JOEL呢D係當年占士個D feel 你係唔會知佢幾昤發瘟
當然今季有好幾場打我幾好而且救單刀波唔差
但球隊要穩定性同向前
呢D只係值C+/B-既龍門冇得留架喇,
除非佢唔介意繼續後備

堡堡就老啦
傷完出黎其實仲跌左
都係合句唔仲意做後備都可以

但點都要清1個買番個真係有級數既番黎
當年既獌買雲達沙同熱刺買羅列斯都係佢地有好成績既其中一項原因之一
回復 支持 反對