香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 爆炸拖肥糖
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2017-2018球季

拖肥正選

James_Beatkit 發表於 2017-7-26 23:28
我諗師兄搞錯左D嘢
冇人反對買人
你用1億2億去試下買尼馬美斯冇問題

我會支持愛隊教練追逐自己喜好嘅球員
而如果球會高層又願意以金錢行動支持

作為球迷我唔知點解要咁強烈去反對

係無歐聯踢嘅情況
球會薪酬結構未有大幅昇漲情況之下
現實上根本就無可能會買到你所講嘅球員
買唔到最top呢班 係咪就唔應該買人?
逐步走向歐聯 買人係必須要做
目前嘅英超市場 要買人 就要用高價 係現實 係無可奈何
除非唔買 如果唔係就算你買Butland/F. Foster/ Hart; van Dijk/Smalling/ Dann/Ben Gibson; King/ Rondon之流都係一樣覺得唔值
當然我都想Walsh係德甲 法甲買人 好多球員質素都好高
所以球會高層同意亦實行要英超內部買人 結果係貴係必然
點解貴就唔買? 唔啱用 貴買平買都係浪費
我會選擇買一個教練想要嘅貴球員畀佢用 而唔係好多佢唔用嘅平球員 當然賭平價球員彈出都係一種方法
買咗貴球員 就成績說話 無成績 教績負責 被炒有理

呢度對今年引入嘅新兵 嘅感覺係
無論係30m 話好貴係水貨嘅Pickford...
得一年約 仲要咁貴買嘅Keane
平平無奇嘅Klaassen
免費而好廢嘅Martina
回巢嘅Ronney
都係插到成身箭

我真係唔知反對自己愛隊教練嘅樂趣係邊度
反對教練 繼而反對教練買嘅每一個人

只要無成績 koeman走人係足球世界定律
係佢在位之時 無時無刻都要搵位插佢 真係太辛苦啦

已經預期到今季如果成績唔好 呢度會點樣插Koeman
但係成績好 就係應該 鬼叫你洗咁多錢....
或者只係我自己唔習慣呢種模式表達
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

『K』 發表於 2017-7-27 00:22

agree u K兄 , 撐你的論點
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

就我睇呢度師兄講過的說話:

pickford 只係話貴,但無人話佢表現唔對辦

keane 其實話的人最少,表現也無人話唔對辦

卡拉臣暫時各師兄態度觀望,又無乜話佢係水貨,始終剛來英超要習慣

martina 的確廢,佢係成身箭

朗尼唔使轉會費同減半人工後,其實話貴的師兄都唔多,開頭估係要轉會費同埋30萬鎊週薪

其實RK由來的第一日開始就唔算係眾望所歸,簡單d講就係民望唔高,尤其佢對奧士文,希拔和 Niasse 的無情係幾令人難受,愛球會就希望球會真係重有 people club 個份感情,但似乎 RK 同我地之前的領隊好唔同,加上佢開始話唔會離開修咸頓,之後見超高薪,即刻轉投我地球隊懷抱,雖則打工求財,但未免轉變得太快吧,剛剛話唔走,轉頭就話輕輕的我走了,觀感老實講自然唔好。認同感唔高的領隊上任,球迷挑剔的地方自然多,馬天尼斯,甚至特朗普梁特首都係咁的情況,批評一定多。
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-27 00:45
就我睇呢度師兄講過的說話:

pickford 只係話貴,但無人話佢表現唔對辦

Yarmolenko 剛替基輔打開紀錄...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2017-7-27 00:49
Yarmolenko 剛替基輔打開紀錄...

佢係右翼,我諗據RK講我地球隊唔會買翼啦.....而且耶莫蘭高其實無乜野心,有野心唔會係佢職業生涯裡面只是留在不算一線聯賽的烏克蘭聯賽,問題係佢唔止有一次機會離開烏克蘭去一線聯賽打拼,但佢最後都選擇留下,適應力存疑。
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-27 00:59
佢係右翼,我諗據RK講我地球隊唔會買翼啦.....而且耶莫蘭高其實無乜野心,有野心唔會係佢職業生涯裡面只 ...

基輔 2-0 ( 麥保卡尼入波 )
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

>我真係唔知反對自己愛隊教練嘅樂趣係邊度
>反對教練 繼而反對教練買嘅每一個人
>只要無成績 koeman走人係足球世界定律
>係佢在位之時 無時無刻都要搵位插佢 真係太辛苦啦

我反而覺得你呢個諗法有d奇怪,球迷支持自己隊波,入場睇波又或者睇轉播都係支持隊波想佢嬴甚至捧杯。
先唔講高文佢自己拎緊個份人工有幾高,二黎上季大家都睇到佢教成點,冇隊形冇戰術。
你話佢執緊上手的爛攤子,球迷都合理地俾多季時間佢。都仲唔夠,佢要資源換哂11個人都冇問題,你諗下全英超有幾多隊可以?
管理層同球迷都禁支持你,大家期望你做得好,都叫合理期望掛?
而且大家講個d地方so far都仲係合理。大家都冇話要攞英超先係咪?
回復 支持 反對

拖肥隊長

Fuko~ 發表於 2017-7-27 01:13
>我真係唔知反對自己愛隊教練嘅樂趣係邊度
>反對教練 繼而反對教練買嘅每一個人
>只要無成績 koeman走人 ...

有錯就插就歸咎於曬高文,成功就係其他人功勞,睇唔到幾合理
認同樓上成隊波決定唔會佢一個人處理,但係就成日對號入座

呢個市場買人轉會費根本就痴左線
曼城買條後防都40M起,又唔對比番下個現實環境,我地買人根本唔係特別多

賣左LUKAKU+迪路,都係用番個筆錢買人,一賣一入
走左班主力,下年要打歐協,好多球員都要找人接班,買人都預左
後備都要買啦,依家都係個別位置補強

隊波上到第六,交到成績,都畀人樣樣野插,試下交唔到,重會唔會畀多時間佢執
下下都睇死隊波,未踢已經反定先,咁都叫支持

年年都要攞盃仔,講到盃仔好易攞,問題咁多年英超,都係降班級個幾隊同爭冠軍個幾隊先攞到,熱刺咁多資源都未攞到

高文SO FAR表現中規中矩,冇野好讚,同時冇咩野好插,但見到就係成日插佢
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2017-7-27 00:09
回下BARKER兄你啦,我幾肯定唔會。除非WALSH佢地個PLAN B唔岩高文心水,否則佢地短時間唔會再BID。
你要 ...

Gylfi Sigurdsson has resumed first-team training with Swansea.

The Iceland midfielder was left out of the Swans recent US tour, with the club stating he was "not in the right frame of mind."

The Toffees have reportedly had two bids rejected for the 27-year old, the latest worth £45m.

Sigurdsson trained with the U23 players while his teammates were in America, however, the club's Twitter page has posted a photo of Sigurdsson training with the first-team now that they have returned to Wales.

係時間叫華殊比 plan b 出來啦。

你話我地隊波年輕,咁係簽史奈達的時候,佢係 world class 的,雖然現時33歲過左高峰,但佢本身上季都出到三十幾場,證明體力重應付到,上季入5球助攻17球,證明寶刀未老,而呢個年紀肯定唔會要求場場出,輪換真係合晒我地要求,而且佢的經驗對年青球員好重要,係世界級的經驗,呢樣係我地隊內除朗尼外,唔係好多球員擁有。
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥領隊

或者我句"koeman out"
令到好多人覺得我為反而反唔係支持隊波而係針對個人
由day 1開始我已經反對RK去教
係因為我唔覺得佢教英超有咩特別好既地方(但唔緊要你話我地前一季冇成績唔會有名氣教練肯過黎我唔反對)
另外佢教華倫既歷史太恐怖 佢係有能力一下子將隊波士氣去到最低
但我由宣佈佢做領隊第一日都講
你有能力將我地去到歐聯我向你認錯我睇錯你又有咩所謂
只係上屆我唔覺得佢有咩特別
唔否認防守上係好左但到季尾我仲係唔知佢心目中個戰術陣形係想點
有人話哥迪奧拿廢佢拎冠軍係邊個教都拎到冇所謂
正如好多師兄講有成績係最實際
你交到成績乜都得
同埋依家唔係要求佢一下子拎英超拎個國內盃仔啫
我唔介意比埋呢季時間佢

我都冇講佢之前買既球員係貴
只係就施格臣50M呢單黎討論
回復 支持 反對