香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: James_Beatkit
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2016-2017球季

關閉 [複製鏈接]

拖肥隊長

留到LUKAKU算好,懶就懶D,至少有個大將,唔洗KONE作前鋒
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Oumar Niasse’s career seems stuck in limbo. The player has not been assigned a squad number for the 2016-17 season, failed to move anywhere else during the just-closed transfer window

And today we heard that there were three Russian clubs that would be glad to take him on loan, but apparently his wife negated the move.

We’ll wait to see what Koeman says tomorrow when asked about the striker’s future, but it’ll be pretty awkward if the Dutchman is forced to redact his previous statements and assign the player a squad number now.

RK 都兩難,之前都講到好絕,話佢想踢波就要離開愛華頓,呢刻RK點會自打嘴巴比返個 number 佢?但白出一個高薪球員人工又唔符合球會利益,尤其21歲以上的25人註冊名額未滿,就算諗住係冬季轉會窗再賣,如果球員唔同意離隊都係無符的,強行解約要賠到佢2020年的所有人工,除非已有解約賠償金的條款,但份約咁長,個賠償金都會係天價。
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥隊長

Antony Evans

埋唔到個靚尾
但起碼GUEYE, BOLASIE, WILLIAMS都啱用
STEKELENBURG發揮暫時正常
開季暫時都OK
上半季還是正面的

後備前鋒後而想試試Denial Brewster
不過valencia 起碼勤力肯滿場走
值得留意青年軍:
Antony Evans (AMC/AMR)
Liam Walsh (MC)
Alex Denny (MC/DMC)
Ellis Simms (FW)
回復 支持 反對

拖肥領隊

愛華寶寶 發表於 2016-9-1 07:37
再比多d機會佢啦點都好過用干尼呀

既然賣唔出拿拿聲搵BIG DUN幫佢操下啦
我自己唔太睇好華西
回復 支持 反對

拖肥領隊

同埋又正面D諗
班波其實有心踢實力唔會差得去邊
況且今年冇歐洲賽打專心聯賽
KEEP到個勢排中上游1月再補人都未遲既
回復 支持 反對

拖肥領隊

過左轉會窗後
今晚可以睇下馬仔點用盧卡古同米拉
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2016-9-1 09:59
既然賣唔出拿拿聲搵BIG DUN幫佢操下啦
我自己唔太睇好華西

干尼咁的年紀,技術底子薄,所有野都定晒型,操都操唔起啦~
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥領隊

Forever_Fan 發表於 2016-9-1 10:04
干尼咁的年紀,技術底子薄,所有野都定晒型,操都操唔起啦~

我講NIASSE
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

niasee 我真係覺得 RK 唔知會唔會比號碼佢,好無 face 架嘛,但我都希望比個機會佢試下,話晒佢係俄超真係打得唔錯,來左半年可能能夠習慣英超節奏,RK 最需要的仍該係指導佢戰術和走位方面,應該都可以用得下
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥隊長

暫時陣容大致上夠人,要加強的是攻中和後備前鋒,萬一lukaku 受傷就麻煩
回復 支持 反對