香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
查看: 6450|回復: 20
打印 上一主題 下一主題

作客水晶宮

拖肥主席

樓主
可否取得兩連勝?
分享到:  QQ好友和群QQ好友和群 QQ空間QQ空間 騰訊微博騰訊微博 騰訊朋友騰訊朋友
收藏收藏
“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2021-12-15 22:46
https://www.liverpoolecho.co.uk/sport/football/football-news/rafa-benitez-press-conference-live-2246 ...

睇返記者會,賓賓真係算係咁。頂受住咁多壓力,都好努力做好領隊工作。我一定唔會憎佢呢段執教時間,班外國球迷唔明白要時間建立嘅話,俾美斯你都會叫賣走佢。我心淡反而係班球迷嘅反應多啲…
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

https://www.liverpoolecho.co.uk/sport/football/football-news/rafa-benitez-press-conference-live-22467861
回復 支持 反對

拖肥球星

barker 發表於 2021-12-15 10:43
英國太陽報 : 朗尼回歸愛華頓接任新主帥 ?

邊個教都死啦,又冇李察,唐辛幾個星期喇
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

英國太陽報 : 朗尼回歸愛華頓接任新主帥 ?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2021-12-14 11:39
標叔叔好想炒肥賓, 有傳 moshiri 想找蘇斯克查接手

上一場贏波點都buy到時間。如果對般利輸,先至會被炒。下場對車,輸都係正常。老細都明事理,家下有18分…一半都未到,打多3場,20分都未有先講護級啦。大家唔使太緊張。有點我都唔同意嘅係,賓賓唔應該呢個時候同球員嘈,自己個帥位又唔係穩,雪一場咪算。
回復 支持 反對

拖肥球星

蘇斯克查rubbish
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

標叔叔好想炒肥賓, 有傳 moshiri 想找蘇斯克查接手
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2021-12-13 18:43
或者大家可以提出對球隊踢法覺得最大問題出喺邊一方面。第一點當然係進攻上面無一套進攻模式:至少起點策動 ...

少少唔同意,其實肥賓由第一場到呢場都係得一兩招。防反,斬俾柱躉中鋒分波,靠兩翼高速反擊。好簡單清楚嘅戰術,你見唔到嘅原因,係因為個問題係班球員個戰術執行上面。佢哋補唔切位,冇意識走多啲拉空位甚至質素上問題…呢啲係係球員心態信心同埋士氣。所以臨尾先到一段好波出嚟。
回復 支持 反對

拖肥隊長

或者大家可以提出對球隊踢法覺得最大問題出喺邊一方面。第一點當然係進攻上面無一套進攻模式:至少起點策動,到提供key pass, 邊個做走位,邊個負責埋門,我完全睇唔到想點踢。我見格雷有信心上腳,但明顯係佢攞到波只能盡量保護個波,究竟隊友點配合走位好似真係個個打天才波;最近唐辛明顯係跌左watt, 某程度上就係搵唔到個踢法,究竟係想自己推生傳入中路定自己扣完再射; 李7 打中鋒,究竟隊友係咪全力諗住支援佢去埋門?;當然中場三子,都成日講,缺乏一個上到腳而又可以分到波嘅傳送型中場(高美斯真係勉強只可以話攞停個波再等隊友做下one two,但唔係經常比到穿透直線或大轉向長傳。呢兩個進攻問題如果唔解決,球隊每每落後就好難翻到身; 第二個大問題就係防中同中堅之間個分工點,我地中堅不論堅尼,葛菲或賀基治都慣性縮後,而防中位禁區頂隨住中堅退得太後,令到呢個位置經常出現真空
回復 支持 反對