香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
查看: 278505|回復: 1614
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2018-2019球季

拖肥領隊

樓主

GK:
留: 碧福, 堡堡
賣: Joel(比佢去第2隊上陣發揮下好過係度浪費時間, 希望賣到5M左右)

DEF:
留: 拜恩斯, 賀基治, Mori, 積仔, 高文, Pennington, Browning, 堅尼, Kenny
賣: Gallo, Connolly, Garbutt, 肥威, 馬天拿 (呢幾個希望賣到12M左右)
借出: Kenny(希望去到英冠球隊踢下keep住上陣時間同經驗)
買: 左閘位

MID:
留: (防)麥卡菲, 比錫, Gana, 賓寧俊, (中)Vlasic, Davies, 肥仔, 卡拉臣, (進)Dowell, 施格臣, (邊)米拉, 禾仔, Lookman
賣: 舒拉, 保拿斯, Sandro (三個希望賣到45M左右)
買: DMF(除非比俊仔常規正選唔係點都要入返個), CMF同AMF(要買個推波盤扭快少少球員), 翼(沙基利?)

FWD:
留: Niasse, Tosun
賣/借出: DCL (如果賣希望賣到10-15M左右)

下季如果打4231
藍字會係我正選11個

另外清走d瘀血應該可以收返70-80M左右
集中買左閘同搵個中場派波快少少既球員返黎

回復 支持 反對

拖肥領隊

沙發
Fuko~ 發表於 2018-5-15 09:19
唔只佢啦。外國班fans甚至我估球隊入面都帶人禁諗。
又踢番進攻足球wor...隨時俾人456...
加埋我地對中堅 ...

不過又咁講
我地呢幾季踢得最好反而係打進攻波
一路都講如果當年馬仔肯早少少著手搞埋防守可能今日仲係佢教
既然MS有自己一套加埋我覺得依家條防線其實人腳上唔算話好差
反而有期待佢會點改善進攻
之前睇過屈仔D波佢冇馬仔咁著重控球而係比波走位好直接
邊個黎都好
暫時傳個幾個我都覺得唔會差過RK同SA而且後生又有自己一套
個值搏率一定大過DM
回復 支持 反對

拖肥領隊

板凳
barker 發表於 2018-5-15 12:16
最重要係 Moshiri 俾幾多支持撐馬高施華同埋他會簽入邊類型新兵去改善球隊本身弱點  ...

同意
當年馬仔未黎我都好反對
一個只係帶韋根既過黎我地度
但原來可以帶黎少少轉變我地一樣可以好睇又有成績
回復 支持 反對

拖肥領隊

地板
Fuko~ 發表於 2018-5-15 13:22
禁我本身都支持馬仔係可惜左個季冇錢。俾到錢佢執防中同中堅,好可能好唔同。
我都係站係另外一d球迷角度 ...

明既
不過都係個句
要炒就快,炒完又要快D公布下一手等佢早少少埋班執貨
回復 支持 反對

拖肥領隊

Carlson 發表於 2018-5-15 16:06
兩睇啦 如果你話要拎個冠軍既領隊 又肯過黎既現實d睇 咪又係得肥賓同雲尼亞里肯過黎 Farve去有歐聯資格.. ...

同意
之前我都講依家球圈已經變緊
少帥真係冇所謂
佢地更加知道現今足球個打法

回復 支持 反對

拖肥領隊

Forever_Fan 發表於 2018-5-15 17:11
球圈有幾多肥普丫? 如果搏10次才搵到一個肥普,咁搏得過嗎?我地搏左3次,輸足3次,第4次還要去搏嗎? ...

拿高士文,杜曹全部都係好例子
甚至乎DM教我地前都係冇咩靚既CV係手
所以有懷疑係合理但不能否認我地需要去試
回復 支持 反對

拖肥領隊

Forever_Fan 發表於 2018-5-15 23:13
無人話唔可以炒大Sam,反而爭論應該搵一些可能過來的big name,定係又再搏所謂的潛力教頭,期望單車變摩 ...

唔反對個會去做樣又好真行動去搵大牌領隊去表示我地既雄心
但認真一諗有幾多個真係會想黎先
回復 支持 反對

拖肥領隊

Forever_Fan 發表於 2018-5-16 08:33
Everton announce restructure of its Executive Leadership team and changes to its Board, effective fr ...

一早應該要啦
遲做好過唔做
回復 支持 反對

拖肥領隊

Carlson 發表於 2018-5-15 22:04
馬仔第一季可以話絕對成功架 只係第二季選著樽頸位 第3季季直情係偏執tim 唔可以令到自己更成功 係馬仔既 ...

well said
回復 支持 反對

拖肥領隊

barker 發表於 2018-5-16 11:52
屈福特告愛華頓

都係錢既問題啫
一隊一心要錢
一隊一心要人
你話最後會點拆?
回復 支持 反對