香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: James_Beatkit
打印 上一主題 下一主題

2017-2018球季 英超#11 作客對水晶宮

拖肥領隊

樓主
討論場波之餘
比大家投下票估下邊隊贏玩下(如覺得不合適下次照舊純討論)

呢場對我地黎講幾緊要
一黎如果交到表現對大家關心嘅領隊一職可能會明朗化
二黎上場打起左士氣如果對榜尾有咩失分又會影響唔少
三黎我地極需要一場作客勝仗,十個月未贏過講真有D過分

我估Rhino都選擇傾向排返3個中場
Gana+Beni+Davies 其實攻守比較平均
當然我覺得可以比Besic/Klaassen踢吓
前邊出Siggy+DCL+Niasse
同埋呢場要留意係究竟米拉同C9仲有冇位置
單選投票, 共有 16 人參與投票
您所在的用戶組沒有投票權限
分享到:  QQ好友和群QQ好友和群 QQ空間QQ空間 騰訊微博騰訊微博 騰訊朋友騰訊朋友
收藏收藏
回復

拖肥領隊

沙發
Forever_Fan 發表於 2017-11-19 10:25
其實剛睇到一篇報導,我的諗法也不會只是得我一個人的想法,但呢一刻我唔敢話佢唔得,風險只是是大而已:

...

呢篇我都睇過
成個感覺係好負面
只拎個降班紀錄黎講冇咩意思
尋晚我睇左大半場屈仔
個進攻真係幾簡單直接
依家你要唔失波搵邊個教都係冇可能即時解決到
已經唔只一次講後防老化比想像中嚴重得多
回復

拖肥領隊

板凳
總結一下場波
要彈既我會係覺得唔應該出C9
成季佢個心態狀態都差得好交關
要出唔遂真係出Beni/Besic做防守或者Davies/Kllaasen做幫手進攻配合
唔好再用C9呢條友
另外一個就係Lookman
開頭我都鬧RK解唔用佢
但睇呢兩場波又真係好似唔值得打正選
連上腳控個波都有問題
真係有D拖累Baines
但場波都有亮點
Kenny我覺得已經慢愎跟到一隊個節奏同開始愈黎愈成熟
當然你要預佢仲有唔少學費交
但呢場波見到已經將Zaha減到最低威脅
除左第一球佢有責任外
成場波踢得好好
呢D就係Rhino肯用後生知道佢地有幾多實力既可取地方
依家呢一下隊波我見到係改善緊
我真係唔明點解講黎講去都3幅被話Rhino點唔得點冇經驗
呢個時候我覺得如果你要搵個有名或者挖其他領隊搏上半版過終點其實好不切實際
呢班波唔到1月買人唔到巴克利保拿斯復出你都唔洗望進攻會點即刻改善到有幾立體
但起碼既係依家前邊嘗試用闊左個球場唔再塞死係中間唔郁先
1分鐘唔夠輸1球再加作客同人地中前場突破能力唔差既對手和到波我會覺得失望但收貨
真係唔知日日鬧話未搵到新領隊又話安斯差有咩用
回復

拖肥領隊

地板
nsno 發表於 2017-11-20 15:24
Rhino暫時嚟睇唯一一個問題就係佢唔會出Vlasic
其他嘢都要俾時間佢執

應該學某部分師兄咁講
內部處分左/傾傾先再出
回復

拖肥領隊

evertonarteta10 發表於 2017-11-20 15:28
某程度上同意, 要突破力又真係要等到巴克利同BOLASIE, 右邊擺番COLEMAN, 再夾番施格臣同NIASSE先睇到進攻 ...

人腳上佢都冇得揀冇得變

正正因為呢樣野
呢段時間更加要信一個團結到隊波球員肯為佢賣命既領隊
講真有邊個可以黎到即刻解決到?
請個有經驗既你問我我都唔敢講佢有信心啦

回復

拖肥領隊

Forever_Fan 發表於 2017-11-20 20:32
雲高爾係斯巴達式的老派教練,場上戰術沉悶,紀律的要求近乎吹毛求疵,但無可否認,佢係榮譽上,經驗上, ...

唯一少少可取就係感覺上佢幾肯用青訓(但唔知係咪錯覺,正如街外人都覺RK好比機會新人一樣)
如果唔係就唔好搞
荷蘭足球個套理念已經落後哂
回復

拖肥領隊

Forever_Fan 發表於 2017-11-21 10:10
唔知一月有無機會重召 dowell 和 Henry Onyekuru 返來,如果得的話,前鋒都無需要買,niasse 狀態不錯,Ony ...

你拎比甲同英超比?
唔似FAN兄你喎
回復

拖肥領隊

1月重點買個正前同中堅(可以兼任埋左閘替補就最好)
冇就一係Reg返Garbutt一係就收返是但一個牛奶仔
回復

拖肥領隊

Forever_Fan 發表於 2017-11-21 19:41
我覺得買一個中堅,兼可以打左閘,另提升garbutt上一隊,Luke Shaw我成日覺得有d吹大左 ...

唔洗錢又可以做下替補既如果佢肯黎
回復

拖肥領隊

Fuko~ 發表於 2017-11-22 23:09
- Unsworth welcoming back the return of 'top, proven Premier League player' Yannick Bolasie to a fir ...

終於返黎啦
希望Rhino頂到呢幾個禮拜
到時就睇得更清楚佢啱唔啱坐正
回復