香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: James_Beatkit
打印 上一主題 下一主題

2017-2018球季 英超#11 作客對水晶宮

1萬

拖肥球星

Arteta 發表於 2017-11-19 09:45
今場rhino 有兩個問題,出S2唔出Davies, 同埋上半場lookman, 施古,Lennon 企太後,前場沒做壓迫令優勢盡失 ...

今場出的人來講位置算係最正路,起碼個個打合乎佢地的位置,控球係差,得3成,但以前馬仔和高文年代都係控球高但輸波,所以我覺得控球高低又唔代表乜,暫時覺得安斯如果係班主 favour,依家已經宣佈接班了,這也是媒體和唔少球迷的睇法,但我同意你講市場無乜好選擇,安斯教到季尾也可接受,但現時情形係班主唔同意呢個諗法多d咁,如果能搵到希汀克教到季尾就最好,但暫時無新的消息。
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復

1萬

拖肥球星

其實剛睇到一篇報導,我的諗法也不會只是得我一個人的想法,但呢一刻我唔敢話佢唔得,風險只是是大而已:

I think there’s a difference of opinion between Bill Kenwright and Farhad Moshiri as to which direction we go in, and that’s a big stalling point. They need to find an agreement there, which isn’t always easy.

With regards to the other candidates, I don’t blame Sam Allardyce for walking away if an offer hasn’t been forthcoming. I think if we’d have lost to Watford, he’d have had the gig.

As for Marco Silva, my biggest concern is that he got Hull relegated – simple as that.

I’ve heard nothing but good things about his time at Hull and how he lifted them, but remember he was given as much time as Mickey Phelan was and he still got relegated. I know they were in a rut when he arrived, but he still took them down, and after bringing in plenty of players too.

That’s a worry, and I had the same issue when Roberto Martinez was appointed. He came after taking Wigan down, conceded too many goals and the same issues were there at Everton.

So that’s my concern with Silva, for all the good I hear about him.
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復

1萬

拖肥球星

Vlasic 和 Besic 係 u23 出戰利物浦,u23 被利記以4比0擊敗
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-11-19 09:45
咁你回覆我之前個 post 係咁寫:

"Moshiri 的心頭好我先驚,佢的眼光已經證明唔係好掂,silva 真係好? ...

咪即係包先生又潑冷水羅
回復

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-11-19 01:26
Moshiri 的心頭好我先驚,佢的眼光已經證明唔係好掂,silva 真係好?其實都係一個問號,至少我暫時未能由 ...

EVERTON ready offer third bid 12M for Marco Silva
回復

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-11-19 08:43
我對炒RK無異議,唔請老莫也是過去式,RK唔對辦由季初已經開始,我只係覺得炒RK前有幾長的時間唸下有邊幾 ...

唔太難理解班主同管理層諗法,班主本身都係生意人,自己都有盤生意係身。
佢係去到RK俾炒之前一兩場先入場睇下波,跟著先發現RK搞到禁大鑊...唔好忘記Expected Lose係出自班主口中。
禁所以班主炒人呢個決定好可能係一兩星期的事...而市場上得番D爛橙,隊波又未衰到要搵大SAM,又唔鍾意老莫。
於是就可以向個D打得好少少的領隊埋手。其實你同我都想捱得完呢季,季尾有安帥、杜曹甚至施蒙尼...
就算冇呢D,你搵戴治同埋SILVA的阻力都細好多。
所以,我望都望安斯禾夫帶得好! 禁樣出年個季就可以大反彈...其實,我地家下距離第8位唔係差好多分。
係差左我地幾時有番哂信心...同埋安斯禾夫背後部署同調動真係要慢慢改進...搵唔到勁的CARETAKER,你都可以請班勁的BACK ROOM STAFF掛?你搵傑斯番黎做副領隊之類都得掛?
值得一提,RAMIREZ見到佢對抗性強左...希望佢俾D耐性留低,一至一年半應該就可以適應到。
回復

拖肥隊長

睇番場波,連水晶宮都可以㩒住我哋黎打,我哋中場完全去唔到波.....唉!
回復

1萬

拖肥球星

救到愛華頓係 Marco Silva ?
回復

拖肥球星

barker 發表於 2017-11-19 12:54
救到愛華頓係 Marco Silva ?

你老友話未知數
回復

1萬

拖肥球星

傳來 Marco Silva 過嚟機會都幾高
回復