香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: wahton
打印 上一主題 下一主題

星期日20:30主場對阿仙奴

拖肥隊長

單睇尋晚場波......有以下幾點係需要正視的︰

1) 對方射門30腳.....呢個數據簡直係可怕........而且阿仙奴猜我地好似大人猜細路咁....成個禁區頂基本上係空空如也....任人控傳盤.....我未見過英超有一隊波防守力係咁差o既.........尋晚失5球....真係要講....輸得少了!

2) 擺一個所謂3中堅2閘o既5人防線........大家睇到.....右閘kenny 我地只能話佢經驗真係太少....可能好多師兄覺得佢有潛質........但單以尋晚場波計...好抱歉....真係唔合格.....唔好計佢防守端上無乜供獻.....有幾腳簡單向上傳佢比個大撻我地睇........踢開波o既大家知.....你踢波踢到撻q 真係代表你狀態唔夠或者根本未準備好踢場波.......問題係你主場....對場地無理由唔適應....或者佢可能真係臨開波至被通知打正選....所以非常怯場。....大家睇下湯戴維斯後備入黎閘左對方幾腳波....明顯係心理上有準備同無準備的分別。左閘拜恩斯....大家要承認一點.....真係老啦....仲比朗奴高文咁楂法......間中上黎出左兩三腳已經盡量力.....當然防守上拜恩斯都開始回唔切......管理層真係要睇清楚......一定要搵人慢慢接班
三個中堅又係得啖笑......不能太苛責威廉士.....因為大家知佢真係出腳慢d.....食張黃牌係意料中事.(你對山神邊可能有著數)......米高堅尼明顯係跌緊watt......
pickford 無錯係救左幾球....但係有幾下賭搏式輕出係好危險.....而且佢開d 反擊生波準繩度唔高......經常直接開出界。

3) gana....踢到無癮啦....你場場要佢一個做拼命三郎搶....但搶完d 隊友一下就甩.....點踢啫.....;施格臣真係好x 屎......無爆發力....無速度......最大問題係唔勤力走動.....又唔幫手迫波....你施丹咩.....下下等隊友比波你你發辦呀?食左豬油糕咁...仲要中場cool 波唔穩陣....我印象中我地以往的阿迪達...卡維臣呢類中場發動球員.....有一定攔截力....某程度上仲幾辣......而且硬淨。...正如有師兄講...出佢好似打少件咁....除左斬罰球....真係睇唔到佢運動戰上比到乜野穿透力強O既傳送隊友。反而華錫真係幾扭得....有HEART 踢.....佢踢法有D 似奧士文....左CUP 右CUP 有時反而帶到空位比隊友.....你問我我兩個攻中我用佢好過用施格臣。
好遺憾我地仍然要靠朗尼一搥定音.......佢射果腳真係彷如隔世.....好似回到15 年前咁....佢肯定唔後悔....15 年前一球成名....一走了知係正確的....你老闆今場又幫你地入一球...之後輸獲甘....隊波咁不濟......根本係扶不起的阿斗....有青春都唔會O係度浪費啦!

後備入黎的.....三個.....我覺得都帶到化學作用比隊波....湯戴維斯截左幾球....(可惜GANA 領紅)....佢變相只能代替做純防守....不能進攻....;NIAASE.....唔好理佢踢乜野波....執隻死雞就係GOAL 啦;LOOKMAN 盤帶都比到D 野我地嗌下.....

綜合問題係......中場無一個核心去發動進攻或者指揮防守.....施格臣做唔到呢樣野.....宜家成隊波我地都無一個球員有呢個資質。好大鑊!---> 一個踢法像沙維, 派路, GABI, 施蒙尼, 列當度呢類.......

講到口臭....朗奴高文一定要盡快起身.....踢左成十場聯賽...仲係差唔多場場唔同陣型....唔同球員.....你叫球員點適應?邊可能踢到默契?

回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2017-10-23 10:17

1) 對方射門30腳.....呢個數據簡直係可怕........而且阿 ...

你呢句已經可以判RK死刑:

"踢左成十場聯賽...仲係差唔多場場唔同陣型....唔同球員.....你叫球員點適應?邊可能踢到默契?"

RK 帶左隊波超過1年,今季重同我場場試人兼試陣,已經可以收皮
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2017-10-23 10:17

1) 對方射門30腳.....呢個數據簡直係可怕........而且阿 ...

另外kenny的問題都想回應下,其實kenny根本就無乜打winger的經驗,就我所知,u23也一直無乜打3後衛,外借時的低組別球隊亦好少咁高章打3後衛,所以你話佢經驗少我承認你講得部份對,佢無3後衛做winger的經驗,佢亦好少推到咁上,所以我覺得佢打得慌失失亦不完全係佢的問題,阿仙奴兩邊攻力強,佢推到咁上又怕回防唔切,壓力大表現較差可以理解。比人襟住打全場,心理質素都好重要,kenny前途無量的。
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Everton manager Ronald Koeman has insisted that he retains the support of the club's players following their 5-2 defeat at the hands of Arsenal on Sunday afternoon.

He said: "That's the feeling that I have [players back me] but I don't know. With every manager working with 28-29 players you cannot work with all of them being happy but there's still enough understanding. That's my opinion but I don't know.

完全睇唔到球員企係你個邊,我睇你完全失去更衣室就真
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-10-23 10:33
Everton manager Ronald Koeman has insisted that he retains the support of the club's players followi ...

唔通大家要眼白白睇住愛隊萬劫不復
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2017-10-23 11:22
唔通大家要眼白白睇住愛隊萬劫不復

咁你覺得應該點做?

唔明你想點喎
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥領隊

coyb 發表於 2017-10-23 01:10
好嘢, Barkley 復出可以同新領隊夾

我都好期待
就算係幾場都好
回復 支持 反對

拖肥領隊

季半前已經預左比鳩痕帶一定衰到貼地
仲係有人相信佢帶修頓帶得好
已經比華倫西亞時進步
就算你進步左但有樣野叫性格係永遠改唔到
佢既性格根本就好易累死隊波
有正常防中比錫唔用要用華錫拍基爾
基爾就算係簡迪都冇可能一個守哂中場
當場前拎牌其實已經預左佢好大機會出場
堅持用3中堅仲要呢場對阿仙奴先出KENNY根本就玩佢
經驗唔夠你想佢點踢
已經冇意欲逐個球員評
因為比戰術大師咁排除左你十個係美斯自己一個踢
唔係你好難有表現
睇兩個老細個樣我諗今晚都炒硬
F5F5F5F5F5F5F5F5F5F5F5
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-10-23 11:30
咁你覺得應該點做?

唔明你想點喎

英格蘭個邊未有動靜 ?
回復 支持 反對

拖肥領隊

巴克利,米拉,比錫同連濃佢地應該好開心尋晚結果
回復 支持 反對