香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: Fuko~
打印 上一主題 下一主題

2017-2018球季 英超#5 作客對曼聯 (17/9/2017 11:00 pm)

拖肥球星

炒撚左條垃圾佢啦 屌佢老母 真係睇到燥
仲有威廉斯條友由上季季尾已經跌緊WATT
今季仲比佢出 真係唔明咩心態
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

爆炸拖肥糖 發表於 2017-9-18 00:59
換走 gueye 真係一絕,

大家唔係話RK 調動比老莫聰明的咩?我已經肯定馬天尼斯都比RK聰明,鑒定完畢
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥球星

講真話就話呢輪係對Big6隊啫
但係咁落去隊波都冇晒心機踢之後嗰幾場啦
臨尾鏡頭影住肥仔個sad樣真係

高文之前話捉啲senior player去傾計,呢場又神色凝重咁,班友今場又出盡力咁踢,結果都係輸4-0
一鼓作氣,再而衰,三而竭,軍心冇晒㗎啦
唔到你唔炒
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛隊終於事隔多年後再次要護級,現時排名18,進入降班區,唔好再講爭取前6,現時護級行動正式展開,護級首先要做的係炒左朗奴高文,否則一切休提
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-9-18 01:07
愛隊終於事隔多年後再次要護級,現時排名18,進入降班區,唔好再講爭取前6,現時護級行動正式展開,護級首 ...

師兄講得好!
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

nsno 發表於 2017-9-18 01:01
Williams嗰球係on9嘅,但係都要考慮到係中場斷層太大,令佢傳波嘅選擇少咗,不過佢都係on9㗎啦,責無旁貸, ...

毫無疑問,最錯就係換走左GUEYE...
其實,RK而家真係輸一球都厭多...可能佢見隊波換埋RAMIREZ出黎之後都仲有些少攻勢,想博入番一球,於是就將朗尼調去中場中拍舒拉達連斬波上去俾鴨鴨。
結果佢唔記得隊波已經跑左76分鐘,班人開始跌WATT,尤其朗尼唔多跑得。
但朗尼邊有體力同能力同你守,於是臨尾迫著再換走埋朗尼,推施格臣打中場中,進一步令中場失勢。
而中場失勢,就算你換米拉入黎都唔俾唔到波佢帶。

威廉斯雖然係另一個轉折點,費蘭尼擺到明就捉到佢路,威廉斯一傳,佢就行前一步就截到。
如其質疑威廉斯,我覺得呢球應該俾CREDIT費蘭尼就真。

btw,呢場我最火係點解唔輸夠5:0...我買左3:0同5:0,你同我輸4:0,搞到我雙重唔開心lo!
回復 支持 反對

拖肥球星

人哋都係跟逼搶,点解我地跌得咁快?換走gana係最錯
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

echo player rating:

Jordan Pickford 5,Cuco Martina 4,Leighton Baines 5,Ashley Williams 4,Phil Jagielka 6,Michael Keane 4,Idrissa Gueye 4,Morgan Schneiderlin 4,Tom Davies 7,Gylfi Sigurdsson 5,Wayne Rooney 6,Sandro Ramirez (on for Davies 66) 6,Dominic Calvert-Lewin (on for Gueye 76) 5

哇,乜今場成班中堅都咁低分的?
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-9-18 01:12

Jordan Pickford 5,Cuco Martina 4,Leighton Baines 5,Ashley Williams 4,Phil  ...

馬天拿其實堅打得唔差今日...防守又冇大錯,進攻又交足功課。
DAVIES仔值唔值禁高分啊? 其實佢都HOLD唔到幾多波...
回復 支持 反對

拖肥隊長

Forever_Fan 發表於 2017-9-18 01:12

Jordan Pickford 5,Cuco Martina 4,Leighton Baines 5,Ashley Williams 4,Phil  ...

講真,今場 Martina 唔差 wor
回復 支持 反對