香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: wahton
打印 上一主題 下一主題

Europa League VS Atalanta (away)

1萬

拖肥球星

今場防守真係好大問題...唔計第二球,第一同第三球都應該要守到。
同埋都睇到人地係點進攻...呢個亦都係我一直強調的野,你打3攻中唔係問題,攻中一樣可以走邊,問題係個3個人根本都唔夠機動性同密契。
施古臣/卡拉臣/朗尼,朗尼唔駛講最多跑動係佢亦都叫合格。卡拉臣最大問題就係進攻性太弱,佢肯跑但走位、埋門同埋控波真係差幾皮。
剩番個一個唔跑,你話做SET波炮台都仲可以接受,之但係你又唔主動去組織造波點搞呢?

回復 支持 反對

拖肥領隊

Forever_Fan 發表於 2017-9-15 15:30
係咪會服安斯禾夫就好難講,你話愛華頓的老臣子和青訓就話姐,現時成隊球員新簇簇,佢當年又唔係打d乜野 ...

但佢始終都踢過我地
球迷會易接受
加上如果你想青訓有機會
佢會比任何一個都清楚佢地能力
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2017-9-15 19:52
但佢始終都踢過我地
球迷會易接受
加上如果你想青訓有機會

炒得RK,估計都護緊級,嗰陣首要目標係留係英超,球迷接唔接受同係咪比青訓機會反而係次要,一切都要為護級讓路。正賽同U23始終係2個世界的事,加上我唔認為班8國聯軍會信服安斯禾夫,佢毫無履歷可言,全隊都係新買返來的球員,來自五湖四海,青訓亦都借Q哂出去啦,愛隊名宿的名頭對呢班友根本無任何說服力,佢地打波時安斯禾夫都退左役,國際上佢又毫無名氣,我唸佢地來愛隊前都唔識邊個叫安斯禾夫,唸唔到佢地會支持佢做教頭而毫無懷疑,只要頭一兩場一有閃失,話唔定即時失信心唔聽佢支笛添,咁就真係降班可期。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

nsno 發表於 2017-9-15 18:39
我唔覺得今季打弱隊有上季咁穩定

我睇唔到隊波係有form咁踢,今季真係唔覺會好似上季咁穩定,隊波有炒馬仔之前的feel,打邊隊都無神無氣,好似想送領隊一程咁款的樣子。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-9-15 21:02
我睇唔到隊波係有form咁踢,今季真係唔覺會好似上季咁穩定,隊波有炒馬仔之前的feel,打邊隊都無神無氣, ...

朗奴高文頭先開左 breaking press-conference
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

“I have the experience [to deal with the situation],” he said at his pre-match press conference. “I had a bad run while I was at Southampton and we had a bad run here last season but we came out of that.

“I have the belief, I have the confidence that we can come out of this. We knew at the start the season with the Thursday night Europa League games and then to play the likes of Chelsea and Manchester United on the following Sundays [was going to be tough].
“But yesterday against Atalanta really was a wake-up call.”

Koeman has also called on his senior players to stand up and be counted when the Toffees take on Jose Mourinho’s side, who currently top the Premier League table with three wins and a draw from their opening four fixtures.

“I saw the team with a lot of doubts on Thursday,” added Koeman. “One of our strengths last season was that we had a good defensive organisation but we’ve lost our strengths at the moment. If you lose that against the big teams in the Premier League, [you will be punished].

“After this press conference, I’ll have a meeting with most of the players, the key players. You can complain at young talents who are 18 or 19 years old, but it’s time for the experienced players to stand up.”
外國人係咪諗野都慢幾十世呢?? 我上季已經頂你唔順啦...場場都9踢,跟手負碌嬴一場。
到今季你同我講,之前對強隊輸好正常je...對阿特蘭大...賴無可賴先話,我地係時候醒啦,真係打得差。
仆街你究竟識唔識教波ga? 上季到家下你打左咩form出黎啊,你對唔對得著你份糧ga?
一班球迷睇到ge野,你就搵藉口當睇唔到...唔好俾我知你過幾場衰左又話,我地買唔到前鋒,唔打翼係最錯。家下有番保拿斯都係打翼啦。
唔緊要,你咪話我話你,班球員上場擺明就有心整你,你家下搵佢地照肺,佢地下場分分輸7:0,送你一程。
回復 支持 反對

拖肥主席

Fuko~ 發表於 2017-9-15 18:18
如果你話搵佢做看守領隊,我唔反對。
但我真係唔見得佢比以前有進步,同埋就唔好期望隊波打到入前四同捧杯 ...

我明白球迷對隊波期望唔同, 自然會有唔同意見

個人自問要求唔高, 現階段唔會SET一個目標希望隊波入到前哪幾位

只希望隊波打返出以前既鬥心, 打甩牙帶血吞既精神, 就已經足夠

所以我相信老莫返黎教, 會帶到返呢樣野俾隊波

當然唔少球迷係向前看, 希望有個CLASS更高既領隊帶領球隊更進一步

亦可以理解
“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 反對

拖肥領隊

Forever_Fan 發表於 2017-9-15 20:55
炒得RK,估計都護緊級,嗰陣首要目標係留係英超,球迷接唔接受同係咪比青訓機會反而係次要,一切都要為護 ...

正如有師兄所講
一係就RK到季尾一係就放手比其他人試
唔好奢望DM會因爲RK走而返黎頂半季
佢自己都未必肯
回復 支持 反對

拖肥主席

同埋老莫以前帶隊時杯賽成績又唔係話咁差既

本地杯賽都都叫入過4強甚或決賽

個人就唔會斷定老莫帶隊一定捧唔到杯....

當然叫佢黎做看守領隊頂住先, 我唔反對

話唔定隊波踢得對辦, 佢可以繼續留低呢
“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

wahton 發表於 2017-9-15 22:23
同埋老莫以前帶隊時杯賽成績又唔係話咁差既

本地杯賽都都叫入過4強甚或決賽

我上面都有講啦,佢教親隊隊都有季初病,你叫班球迷點俾耐性你到下半季?
你想佢番黎,你都為下佢好,佢家下除左未夠班仲未係時機番番黎。
回復 支持 反對