香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 爆炸拖肥糖
打印 上一主題 下一主題

2017-2018球季 英超#4 主場對熱刺 (9/9/2017 10:00 pm

拖肥隊長

U23再之前一場也狂掃擁有hazard 的車路士 3-0,Kenny 守比Martina 好好多,攻又比holgate 好,只欠一個機會
回復 支持 反對

拖肥球星

講左安斯禾夫教U-23教得好
識排陣 部署 仲好過一隊既朗奴鳩文
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Everton_ 發表於 2017-9-10 23:24

水晶宮四連敗 , 法蘭迪保亞將會成為新球季首位被炒領隊
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2017-9-10 22:24
NIASSE仲要入兩球

Niasse本來就係打開target man的位置
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2017-9-10 23:27
水晶宮四連敗 , 法蘭迪保亞將會成為新球季首位被炒領隊

荷蘭教練個個都係比人吹大左,佢地係荷甲成功真係證明唔到d乜
回復 支持 反對

拖肥球星

我都係個句, RK你一直唔理係修咸頓又好, 愛華頓又好, 你老哥都係打TARGET MAN戰術.  OKAY, 走左盧生入肥仔 SANDRO 施格臣, 但係你出呢3條友既時候又係打長傳?  你叫大威斬比邊個HOLD波停波?  打TARGET MAN你入唔到中鋒, OKAY我體諒今季買人係好難, 但係成大個DCL係做到你要既野又唔肯出?  

條邊比哂閘唔係問題, 但係你叫對閘出高波係斬比邊個?  人地曼城2個前鋒仲矮過我, 但係人地WALKER同MENDY光頭佬落ORDER出急勁地波同中腰波幾咁有威脅, RK你落乜春ORDER.

WILLIAMS打左6-7場已經知佢無復當年勇, 你死死地氣都係要出隊長, 起碼隊長用波好過WILLIAMS, 我唔識講個中堅鳥....

你買得施格臣 SANDRO KLAASSEN, 就真係唔該你用地波入滲, 你肯打地波入滲其實4321或者4312都好好用, 好好咁諗下點樣用到班波去打出組織, 當你唔出DCL, 又叫WILLIAMS斬去前場, 咁你買施格臣同KLAASSEN根本係多鬼餘, 我真係唔知幾時先贏波.

PS: 都係個句, 地獄賽程我本人可以放你一馬, 但係打完19場球隊未能係第7名以上, 咁你都會知道老細會有事搵你傾傾.

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-9-10 13:00
根本哪怕隊波打最基本的4-4-2,右閘出holgate,唔好出卡拉臣,威廉斯和sandro,出米拉連儂打翼,放niasse ...

其實RK都未用KLAASSEN用得好好, 我有睇曼城個場, 雖然利係打少個, 但係當曼城開始組織個陣, 大衛施華同迪布尼會落黎攞波.

掉返轉我地靠基爺同舒拉從後場做波已經死得, 上季唔一樣係BARKLEY會落黎攞波.  而我個問題係:

1) 同時出舒拉基爺, 就要叫KLAASSEN或者施生番落黎攞波
2) 一係BESIC換舒拉或基爺是但一個, 利用BESIC相對較好既推進能力做波上去

而結果仍然係靠一對創造力一般既防中從後場做波, 咁你叫前場點配合佢2位?

所以施生同KLAASSEN打得差並唔係佢地本身差, 反而我覺得係RK根本未用到佢地應有既實力

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Everton_ 發表於 2017-9-10 23:24

其實安斯禾夫同荷甲的冠軍領隊一樣證明唔到乜野,愛隊由馬仔開始投放多左好多錢係青訓,同埋用多左錢去其他球隊買年青有潛質的靚仔返來,訓練設施和聘請不同範疇的青訓教練都投放多左資源。相對其他隊,唔係比大球隊買左佢地有潛質的新秀,就係就無錢投放落青訓,大球會就要即食,投落青訓的資源也有限,愛隊青訓比賽成績好都好正常,客觀咁睇不一定代表安斯禾夫好掂。至少我無信心係炒左朗奴高文後比佢楂莊,球會要求新教頭用安斯禾夫做幾年副領隊學下野,然後幾年後再接手好d,佢大把野學。
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥領隊

Forever_Fan 發表於 2017-9-11 10:09
其實安斯禾夫同荷甲的冠軍領隊一樣證明唔到乜野,愛隊由馬仔開始投放多左好多錢係青訓,同埋用多左錢去其 ...

叫佢同Joe Royle出黎頂半季都好過依家RK啦
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonarteta10 發表於 2017-9-11 10:07
其實RK都未用KLAASSEN用得好好, 我有睇曼城個場, 雖然利係打少個, 但係當曼城開始組織個陣, 大衛施華同迪 ...

今季開始我都話舒拉流流地,只係做駁腳和攔截,做波能力好差,一係大腳踢前,一係就交返後比中堅,分波穿透的傳送欠奉,我成日就係見佢一交後,唔係堅尼大腳踢上前場等前邊追,就係交比龍門踢大腳,咁邊有可能運到波上去,點會有攻勢?當然前邊唔走位,舒拉都難做,但起碼我覺得一個係我隊第二高薪具級數的中場唔會成日只有大腳和交後呢2個選項吧?
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對