香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: Forever_Fan
打印 上一主題 下一主題

2017-2018球季 英超#3 作客對車路士 (27/8/2017 8:30 pm)

拖肥球星

終於輸波了。
絕對不能讓對手雙殺愛華頓。
回復 支持 反對

拖肥領隊

愛華戰士 發表於 2017-8-28 11:54
今場波我睇到失第二球真係忍唔住要轉台睇FORMULA 1
好克制我已經唔想爆粗...但上半場我真係睇到爆血管咁 ...

3中堅入面2個老既基本上真係好慢
加埋我地兩邊都唔係特別叻可上可落
雖然對鏝係踢得唔差
但呢場問題又係你見到唔對路就應該一早換啦
下下都要堅持到最後
回復 支持 反對

拖肥隊長

Forever_Fan 發表於 2017-8-28 11:20
有速度的中鋒可以買,但唔好同我賣走巴克里和米拉拿斯,季中如果有新領隊,希望可以勸服巴克里留隊。 ...

唔好買了,
唔好再嘥我地難得嘅資金,
留返俾下手領隊 la,唔該
回復 支持 反對

拖肥領隊

爆炸拖肥糖 發表於 2017-8-28 13:41
唔好買了,
唔好再嘥我地難得嘅資金,
留返俾下手領隊 la,唔該

其實想佢走就真係要佢再買人
回復 支持 反對

拖肥隊長

加埋上季大约踢左50 場正式比賽,我仍然睇唔到RK 嘅戰術風格,有冇巴打參透到話俾我知?我唯一睇到嘅戰術就係由三中堅互相横傳,最後回傳俾 Pickford 大腳,如果呢d 就係 RK 嘅戰術,我諗金判坤會教得好過你 law
回復 支持 反對

拖肥隊長

James_Beatkit 發表於 2017-8-28 13:43
其實想佢走就真係要佢再買人

唔駛,
再咁踢落去 ,去到 10 月一定落鑊,死梗的。
回復 支持 反對

拖肥隊長

回想上季,lukaku, 巴克利,米拉,迪路,甚至華西,加埋保拿斯..Lennon, 每一個都速度腳法兼備..今季不進反退....是時侯想辦法了
回復 支持 反對

拖肥隊長

Lukaku 比 Rooney 好
回復 支持 反對

拖肥隊長

迪路比Sandro 好和 華西比卡拉臣好,未計施古臣因只加盟一星期,所以我們攻力是下降了
回復 支持 反對

拖肥隊長

睇落其實幾無奈
你地睇下韋斯咸千零萬鎊執到小豆 ( 佢已入兩球), 曉士又買到前皇馬青訓謝斯洛迪古斯 ( 佢上一場一箭定江山), 利記買沙拉宜家踢到曉飛
我地究竟點解買卡拉臣?呢一刻你問我,我會話SANDRO 都好水貨.....條友D 盤扭完全唔惦.....尋日果下插入左腳射撻Q.....( 人地謝斯洛迪古斯就係咁樣入波)

我本身好憎曼聯....但不能不否認季初呢幾場曼聯踢O既足球有速度有力量有突破有隊型....虎虎有威....我係盧卡古都會想去踢
利記係世仇....但以波論波....4-0 血洗阿仙奴....真係D 反擊同迫搶好有效
你朗奴高文究竟教左隊咩波出黎?上腳唔係上腳....壓迫唔係壓迫....連前鋒搵咩人企都仲未搞得清楚!

摩連奴好簡單....盧卡古一個點....配合左邊舒拉福或馬迪爾速度型做突破.....最殺食馬希戴恩同馬達雙核交义走位.....中場中路保巴做控制節奏....馬迪做防務....再有兩隻跑狗....華倫西亞同白蘭特左右上黎助攻....真係攻到你瀨尿。

利物浦尋日贏阿仙奴真係叫完勝....以攻代守....中場中三個塔....軒達臣做控制節奏同長傳....安尼簡同韋蘭度姆做壓迫.....左文尼...右沙拉....前邊法明奴做個輕微墜後的一點....

其實我地真係唔使咁複雜....宜家唯一可以做到前面停波果一點O既只有朗尼 (或有陣時以DCL代替).....其實最大殺著攻門O既應該係好似文尼同沙拉O既雙翼.....我地可以試用米拉同SANDRO/ 連儂;中場中我地用GANA 做馬迪或軒達臣.....前少少就舒拉達連.....配合施格臣(必需要增加走動).........中路防守就堅尼搭威廉士....左閘拜恩斯同右閘馬天拿 ( 唔可以用HOLGATE, 條友無傳球)......我點睇呢個陣都強過尋晚對車仔上半場!
回復 支持 反對