香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: Forever_Fan
打印 上一主題 下一主題

2017-2018球季 英超#3 作客對車路士 (27/8/2017 8:30 pm)

拖肥領隊

Forever_Fan 發表於 2017-8-28 01:18
英國好多愛迷重係盲撐RK,一個二個洗哂腦咁,重話輸波都唔緊要,又話米拉態度有問題,要同RK道歉,米拉走 ...

我都唔知幾時開始英國D球迷咁一言堂
上網見有師兄係官網fb叫RK走即比人人身攻擊
RK你係得嘅咁多fans
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

我撐佢地
回復

拖肥正選

好野 咁都比你估中
回復 支持 反對

拖肥正選

幻想一下 如果巴利未賣 佢定davids個正選位效果一定好好多
回復 支持 反對

拖肥正選

Jassoo 發表於 2017-8-27 23:30
上次對史篤城都承認排錯陣,點解要一而再犯錯呢?上次好彩朗尼救返三分,今次就負上了三分代價 ...

加埋和曼城跌果2分落去唔該

換兩個無速度既入黎比人爆 又係世界級換人
回復 支持 反對

拖肥領隊

him0014028 發表於 2017-8-28 04:04
好野 咁都比你估中

講真7日場波都差唔多係個11個
唔攰就假啦
仲要作客車仔輸少當贏
大敗係RK領軍下好難會有好多次
回復 支持 反對

拖肥領隊

him0014028 發表於 2017-8-28 04:13
幻想一下 如果巴利未賣 佢定davids個正選位效果一定好好多

BESIC呢場如果唔係佢老豆有事應該正選既
BARRY就真係有D可惜可以幫手控制中場節奏但你叫佢今日上陣其實作用未必太大 對面速度都快 反而今季DAVIES進步好似冇預期中咁明顯 而且睇完呢場波有D懷疑係咪推前半格會啱佢多D
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

echo player rating

Jordan Pickford 7,Phil Jagielka 6,Ashley Williams 6,Michael Keane 6,Mason Holgate 5,Idrissa Gueye 5,Tom Davies 5,Gylfi Sigurdsson 5,Leighton Baines 6,Wayne Rooney 5,Sandro Ramirez 5,Mo Besic (for Davies 46) 6,Dominic Calvert-Lewin (for Sandro 62) 7

整體評分都客觀,gana 可以有6分的,今季我覺得卡拉臣係水貨,sandro 出咁多場夢遊咁多場,有少少水貨feel,幸好佢唔貴同埋年輕。

我覺得出施古臣和朗尼本身問題唔大,我地缺速度和兩翼才是問題,這在季初熱身賽都已經好明顯,但RK無針對這點去簽入高速的前鋒和兩翼本身就好有問題,而且還要高價求購毫無速度的施古臣。我地的閘位球員本來就唔係頂級,要求佢地踢晒成條邊線本身就唔係佢地善長的位置,也無咁的體力。因此打兩翼反而係最理想的,有2隻快翼配合施古臣的傳球,朗尼的走位,前線即刻可以生晒,但RK完全唔理快翼的重要,死攬住3後衛,打後衛請問條老人防線點支撐打3後衛,腳法唔得,隊長和williams年紀大,體力較差和轉身較慢,兩閘打唔到翼衛,昨晚車仔對翼衛打到我地2邊幾輕鬆,練波咁蹉死成隊愛隊。兩邊被人爆,我地兩邊唔敢推前,等同廢左3後衛的重心,得返中間,但中間大家唔慣打3後衛,空位多到離晒譜,頭10分鐘的表現已足夠知道後面80分鐘的結果,最慘今季已經唔係未試過用3後衛打得差但都死硬頸想證明自己無錯。

明知baines無替補,未買到人同我借走埋打開左閘的galloway,買馬天拿都唔買一個打到左右閘的球員,明知中場無速度,用dowell 頂攻中然後羅施古臣筆錢買快翼和中鋒好過啦,又借埋有少少速度的dowell 走,佢係森林打到風山水起。熱刺同我地一樣,上場對車仔用3中堅,又係無翼衛,比人爆到無朋友,乜RK你認為我地對閘勁過熱刺好多咩?般尼已經話比你聽點樣對車仔最好,你唔跟要同人鬥用同一陣式,乜你認為同一陣式以我地人腳勁得過車仔?打小組我地唔掂,打高q大棍前邊有人羅到波咩?打防反你跟老莫學返2年點打防反啦,老莫以前打防反起碼行雲流水,幾腳波就到人地禁區,當時 top fit 的米拉和派拿,甚至借將當奴雲,係兩邊快到爆,無快翼點快攻丫?中間當年爆炸,阿迪達,要分波有分波,要攔截有攔截,當年係因為無錢無買一個好的攻中,只能靠奧士文造下波。前邊當年卡希爾,積拉域,賴史密夫,全部速度快,走位靈活,卡希爾係前邊身型贏晒,頂贏幾多後防球員?講買人用人,RK你未夠班丫。

重有RK點解巴克里唔妥你,巴利又要走,米拉又鬧交,處理niasse又咁差,又賣走晒d舊人,處理奧士希拔單野雖然你有責任,董事會都有責任,但RK你有無諗過自己係有問題?我肯定你會步馬仔後塵失去更衣室的支持。係輪換上又做得差,niasse寧願叫佢25號打足全場u23都唔肯係歐霸輪換朗尼,你唔能善用所有球員,你已經唔適合做一個領隊。

董事會最理想就係截停資金買人,然後呢半季暗地搵新領隊,季中炒左RK,新領隊同時上任,再比錢新領隊執下隊波個form,RK就算比c朗美斯你都唔識用,就無謂係度浪費我地難得的資金啦。
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥領隊

Forever_Fan 發表於 2017-8-28 10:45
echo player rating

Jordan Pickford 7,Phil Jagielka 6,Ashley Williams 6,Michael Keane 6,Mason Ho ...

其實真係唔介意Morishi再比錢買前鋒
對我黎講RK功力有幾多大家心中有數
就算買到DC又好其他前鋒都好
佢一日唔改變佢套進攻模式個理念佢都有排搞
既然有部分球迷覺得今季洗錢唔多又只係季初
不妨洗多幾千萬吊住佢命我相信季中都會現形
到時下手唔洗點再執都係好事
回復 支持 反對

拖肥隊長

一早便講要買個正選左閘,baines 昨天已顯得非常疲倦,輸的兩球都是輸佢嗰邊
回復 支持 反對