香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: James_Beatkit
打印 上一主題 下一主題

03/08/2017 歐霸盃外圍賽第三圈 作客對路梳比洛

1萬

拖肥球星

爆炸拖肥糖 發表於 2017-8-4 13:35
兩個都係老馬 入嘅球員,
唔會俾RK重用 la

佢都傻的,入來2年,都差唔多清洗哂所有前領隊的球員,係老莫買入的球員未清得哂,又或者講嗰d都係老臣子唔敢咁快清,奧士希拔單野已經反響唔好,佢都怕重蹈華倫西亞時的覆轍,唔敢清洗老臣子清得咁快。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

爆炸拖肥糖 發表於 2017-8-4 13:35
兩個都係老馬 入嘅球員,
唔會俾RK重用 la

其實,仲有barry係老馬買入ge...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-8-4 14:00
佢都傻的,入來2年,都差唔多清洗哂所有前領隊的球員,係老莫買入的球員未清得哂,又或者講嗰d都係老臣子 ...

大家打法唔同,你要清,我真係冇咩好講。只係,你最好都係證明到你個套係打得好先...
so far,都係個句,你進攻禁冇form,點搞呢?
回復 支持 反對

拖肥球星

其實我真係唔明Lennon有咩問題
有速度、勤力、幫到防守、夠靈活、有默契(記得之前佢同Coleman配合幾好)
點睇都啱RK口味
就算前場冇位佢踢呀,你試下擺佢喺wing back 都好呀,反正宜家左右閘缺人
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

nsno 發表於 2017-8-4 14:13
其實我真係唔明Lennon有咩問題
有速度、勤力、幫到防守、夠靈活、有默契(記得之前佢同Coleman配合幾好)
...

或者連儂係太正宗的翼,反而睇RK唔係好買翼,買的都係非正統的翼,甚至用攻中,前鋒去打邊,我明佢唸乜,就係搵個善傳善射的擺邊,唔理佢係打開攻中定前鋒,然後想分散前線入球集中一兩個人的境況,就要求佢地自己有機就切入禁區射,無就助攻其他人,所以連儂呢種傳統的翼唔啱RK囗味,應該啱老莫的囗味多d喎。
回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-8-4 14:23
或者連儂係太正宗的翼,反而睇RK唔係好買翼,買的都係非正統的翼,甚至用攻中,前鋒去打邊,我明佢唸乜, ...

正解, 雙內切(米拉+SANDRO).  或者如果有施格臣就一個正前(ROONEY), 1個內切(米拉或SANDRO), 佢2個後面再企施格臣, 佢地3個配合走位製造入波, 再後面係KLAASSEN玩後上.  條WIDTH比哂閘去做....

要用LENNON就要有基奧特, MAYBE DCL....

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-8-4 14:23
或者連儂係太正宗的翼,反而睇RK唔係好買翼,買的都係非正統的翼,甚至用攻中,前鋒去打邊,我明佢唸乜, ...

所以我一直覺得佢應該至少留兩個可以打翼的球員...佢個套攻中打法,唔WORK個陣,就係用番翼去做PLAN B。
尋日場波,後備你根本應該係抽走MARTINA或者HOLGATE,放LENNON入去。
發覺攻唔入,唔對路就出LENNON同埋米拉,打個正常的4-3-3或者4-4-2,拉邊攻爆佢。
回復 支持 反對

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2017-8-4 14:34
所以我一直覺得佢應該至少留兩個可以打翼的球員...佢個套攻中打法,唔WORK個陣,就係用番翼去做PLAN B。
...

我咁諗, 個PLAN B理想可以, 但係米拉同LENNON出波係好雞架, 仲要冇盧卡古, 點斬, 斬比邊個?  現有人腳斬波最好都仲係BAINES或者朗尼, 你唔會諗叫朗尼打邊下話?  係可以打翼斬啊, 斬得唔好又話人打9斬咩?

等睇剩低時間入唔入到個TARGET MAN, 否則DCL都好大機會做呢條柱躉

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

拖肥領隊

Fuko~ 發表於 2017-8-4 14:07
大家打法唔同,你要清,我真係冇咩好講。只係,你最好都係證明到你個套係打得好先...
so far,都係個句, ...

同意
唔該比D野出黎睇吓先
唔好講成績咁遠淨講踢法完全唔合格啦
第一年新兵你要夾我比多1年你
一個新領隊我不嬲覺得最少3年起標
下季功力就見真章
回復 支持 反對

拖肥球星

所以佢應該試下Lennon踢右wing back
好過用Davies同Martina
Holgate就擺返去踢三中堅,拍Keane+Williams/Jags
回復 支持 反對