香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: James_Beatkit
打印 上一主題 下一主題

03/08/2017 歐霸盃外圍賽第三圈 作客對路梳比洛

1萬

拖肥球星

https://www.youtube.com/watch?v=Wz2tJ-wbTlU

睇埋呢個精華,大家就會明高文佢究竟想點打進攻個一套,好多小組短傳走位...但好明顯大家個態唔係唔夠就係走位配合唔好。
私家鴨個球都有些少好彩,居然冇人MARK佢...而且明顯人地見完場都推一D人上去希望追番球先有呢一球。卡拉臣根本係傳球強化版的尼史密夫...如果佢唔剩係做駁腳,落手落腳去攻門會更好。進攻中場唔係剩係要去助攻,攻門個下亦都好重要。
人地真心想守的話,呢場好可能0:0。
回復 支持 反對

拖肥領隊

Fuko~ 發表於 2017-8-4 10:56
好彩下半場冇睇~! 一早都話,你換哂成隊波一定要時間夾,大家都唔知點走位配合...再加上我地隊波明顯係想打 ...

應該會最後排陣接近正選陣容
但我想佢出麥卡菲/比錫
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

差唔多換晒全隊都唔知唸乜,以前老莫咁的人腳都打到燒鵝味道就係靠穩定人腳,夾開夾熟,然後係2-3個位置逐年補強,先可以常常有歐洲賽打,依家一換換全隊咁濟,唸唔到會好成績。
回復 支持 反對

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2017-8-4 09:17
講真捱眼訓睇場悶波真係好辛苦
但總算晉級
不過真係唔好咁開心

除非佢肯出返Lennon
如果唔係冇pace冇width,對前列冇得救
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2017-8-4 11:16
應該會最後排陣接近正選陣容
但我想佢出麥卡菲/比錫

對弱隊唔好出gueye,佢腳下功夫真係唔掂,但非洲球員一向都係咁,跑不完的體力,但粗糙的腳法,對強隊先出gueye做迫搶和破壞,對弱隊還是出麥卡菲更好,但唔覺RK會出佢咁。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

而家仲要打 play off ground , 再赢先可入正式分組賽 ?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2017-8-4 11:36
而家仲要打 play off ground , 再赢先可入正式分組賽 ?
Winners of the play-off round advance to the group stage
RoundDrawFirst legSecond leg
First qualifying round19 June 201729 June 20176 July 2017
Second qualifying round13 July 201720 July 2017
Third qualifying round14 July 201727 July 20173 August 2017
Play-off round4 August 201717 August 201724 August 2017
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2017-8-4 11:36

其實 play-off round 潛在對手不強,如果真係輸都係輸自己,無得怨:

Marítimo (Portugal)
Rosenborg (Norway)
Hajduk Split (Croatia)
Sheriff Tiraspol (Moldova)
Apollon Limassol (Cyprus)
FC Oleksandriya (Ukraine)
Videoton (Hungary)
Red Star Belgrade (Serbia)
Skënderbeu Korçë (Albania)
Utrecht (Netherlands)
AEK Athens (Greece)
Rheindorf Altach (Austria)
AEK Larnaca (Cyprus)
FH (Iceland)
Viitorul Constanța (Romania)
Osijek (Croatia)
Vardar (Republic of Macedonia)
Östersund (Sweden)
Shkëndija (Republic of Macedonia)
Sūduva Marijampolė (Lithuania)
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥主席

nsno 發表於 2017-8-4 11:25
除非佢肯出返Lennon
如果唔係冇pace冇width,對前列冇得救

佢好似同連儂同麥卡菲有仇咁WO

死都唔出佢地
“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 反對

拖肥隊長

wahton 發表於 2017-8-4 13:10
佢好似同連儂同麥卡菲有仇咁WO

死都唔出佢地

兩個都係老馬 入嘅球員,
唔會俾RK重用 la

如果細心留意尋晚嘅正選陣容,
老馬買入嘅球員係一個都無
回復 支持 反對