香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: James_Beatkit
打印 上一主題 下一主題

227th 馬西賽特郡打吡 vs Redshite

拖肥球星

barker 發表於 2016-12-21 12:35
Lukaku close to sign new deal for EVERTON , 100000 磅週薪

唔撚係呀?
回復 支持 反對

拖肥隊長

差唔多, 簽完妁, 賣出去可以貴D 英超平均年年入到十幾球球星真係唔多, 試問愛記之前邊位前鋒倣到甘高入球量, 如果要數, 可能要去到80年代
1年雙位數唔難, 但年年都KEEP 到就真係難, 証明左佢能力, 今時今日10萬磅, 我唔覺有咩問題
回復 支持 反對

拖肥領隊

續約我唔反對
一黎始終佢真係入到波打破左我地單箭頭一季就冇貨賣個問題
二黎佢仲係後生而且比亨利同Big Dunc教下佢應該仲有進步空間
三黎就算佢真係走起碼個價都叫高D

但最希望有人可以比到壓力佢
大家良性競爭對球隊對佢都係好事
回復 支持 反對

拖肥預備組

其實我留意咗盧卡古好耐, 他每逢參與國家隊的比賽上陣時就"活力十足", 踢得生龍活虎兼且非常勤力, 我肯定他賽前一定抖足精神!

但一回到愛華頓比賽就狀態非常飄忽, 以前試過有一陣子他在國家隊的正選位置被賓力基或奧歷冶搶走, 在英超比賽時佢就踢得好認真好博命, 之後搶回國家隊正選位置後,  就有時會突然走樣, 懶洋洋, 唔會場場交足貨呀! 佢根本俾人感覺是揀波嚟踢!
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonfan1986 發表於 2016-12-21 15:02
差唔多, 簽完妁, 賣出去可以貴D 英超平均年年入到十幾球球星真係唔多, 試問愛記之前邊位前鋒倣到甘高入球 ...

連尼加, BIG DUNC , 奇雲金保
回復 支持 反對

拖肥主席

盧生令我印象最深刻係借俾我地O個季,

感覺上係場場都咁落力
自從個冇左個辮子頭就變得"飄忽"
“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 反對

拖肥球星

盧生唔係個種單打獨鬥, 以佢既智慧同技術呢一刻係冇可能做到.  我認為打倒三角或平排, 2翼變INSIDE FORWARD支援盧生, 邊條比哂2隻WING BACK咁反而好少少.  AT LEAST我睇到BARKLEY打倒三角左CM係好過打正AM好多好多, 而問題係右邊M16只能做守不能攻, 呢個位變相係RK冬季首要收購.  明顯我地4231係廢既, 要改打433:

-----------------------LUKAKU--------------------------
-----MIRALLAS----------------------(BOLASIE)------
-----------BARKLEY-----------(RIGHT CM)-----------
-----------------------GUEYE---------------------------
BAINES xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

繼續將2翼當winger用, 咁變成盧生真係單打獨鬥等波餵到, 咪即係將佢最差個面不停暴露, 唯有用戰術同陣型去就佢同BARKLEY, 所以我覺得2翼打法一定要收入去中路支援同串連, 中路要改倒三角

雖然同皇馬巴塞差不多陣型, 但我唔係話一定要打到佢地咁, AT LEAST合理既陣型發揮到球員優勝同致命地方, 其他野要點進步啊, 咩戰績啊再講.  明顯地唔理球員定RK, 根本食住馬仔條水, 成個TEAM係UNDER PERFORMANCE好多好多....

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonarteta10 發表於 2016-12-21 19:58
盧生唔係個種單打獨鬥, 以佢既智慧同技術呢一刻係冇可能做到.  我認為打倒三角或平排, 2翼變INSIDE FORWARD ...

咁冬季幾多個位置需要買新兵 ?
回復 支持 反對

拖肥球星

tongtong 發表於 2016-12-21 17:35
其實我留意咗盧卡古好耐, 他每逢參與國家隊的比賽上陣時就"活力十足", 踢得生龍活虎兼且非常勤力, 我肯定他 ...

冇競爭冇進步⋯⋯
回復 支持 反對

拖肥球星

我只係怕佢續埋約之後更加當正自己係大佬,然後場場hea踢,唔走位又屌隊友
回復 支持 反對