香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: barker
打印 上一主題 下一主題

2016-2017 EPL ( week 4 ) sunderland ( away )

拖肥隊長

Antony Evans

wahton 發表於 2016-9-13 18:24
老實講, 佢呢場唔算話特別出色

三球都係對面送既

應該咁講, 應該把握嘅都把握到
值得留意青年軍:
Antony Evans (AMC/AMR)
Liam Walsh (MC)
Alex Denny (MC/DMC)
Ellis Simms (FW)
回復 支持 反對

拖肥隊長

evertonfan1986 發表於 2016-9-13 18:29
上半場佢地不惜體力追人, 唔比我地控制節奏, 下半場開始慢慢體力下降, 我地空位多左, 加上DEL BOY 令對力 ...

係唔知點解對面2個中堅空位咁大
值得留意青年軍:
回復 支持 反對

拖肥隊長

evertonfan1986 發表於 2016-9-13 21:18
今場明知對方會放長波打反擊, 所以賽前部署唔會2閘同時推前, 當高文過半場, 拜恩斯會留守半場, 連同2中堅,  ...

人地個雲安賀治速高, 高文留多d係後面, 可能都係部署黎
值得留意青年軍:
回復 支持 反對

拖肥隊長

B-Lai 發表於 2016-9-14 10:04
其實有左WILLIAMS同GUEYE其實成條防線都升左LEVEL
2個D經驗都係呢幾場體現都出黎
JAGS+WILLIAMS D互相補 ...

原來 HENRY 係國家隊訓練, 都指點過 LUKAKU, 盡量利用自已優勢
今場見到有幾次, LUKAKU 背著中堅都做到野, 上季很少見到, 有D似打藍球, 背住防守球員拿定個波, 再搵機會射球

He is a striker that can score all types of goals but he needs to learn how to take advantage of his size and presence more than he does.
回復 支持 反對

拖肥球迷

盧卡古今場雖然入三球,但其實浪費左唔少入球機會。
睇住佢有一球反擊明明左手邊米拉拿斯已現晒空位,佢夾硬CUP 右腳射。
仲有一球烏爾比佢直線,佢明明可以簡單回後比烏爾上黎射,佢選擇COOL 住個波再想轉身射,結果令到烏爾上黎同佢差D 撞埋一齊

另外高文,一貫係無睇清楚環境,禁區有一球明明可以輕輕比前鋒對住空門射,佢選擇硬抽埋去....

今季慶幸係進攻點多,整體係踢得較以往立體
以往如果係左路拎住波....往往只係諗住左邊猜落底線或三閘位傳中;但今季明顯係幾個進攻點願意左穿右插咁去面對龍門
中場烏爾明顯加強中場的攔截及統治力.....大大減輕左巴利的責任.....保拿斯係有作用的.....佢單對單的過人能力高過迪路菲奧同米拉拿斯。盧卡古只要配合到,不愁無波入。

不過講真,四場波未算大考驗,新特蘭擺明係病貓一隻;史篤城傷兵多又狀態一般,贏呢兩場唔可以話証明到太多野。
不過至少今年改善左尾段震騰騰的情況。暫時中前場人腳相對比較充裕,而且一個良性競爭已經建立左,只要傷病唔太多,今年應該有D 野爭到
回復 支持 反對

拖肥領隊

evertonfan1986 發表於 2016-9-13 17:35
高文賽後話巴克利未能達其預計水準, 我覺得可以試用 TOM DAVIS , 雪下巴克利
而M11 轉入中路都唔錯, 佢後上 ...

DAIVES D波仲係生生地
冇可能咁樣換
回復 支持 反對

拖肥領隊

4場波的確係拎番基本分數
但要睇RK係咪咁神帶番我地踢歐洲賽仲有好長條路
馬仔第1季都係有板有眼換人果斷
其實呢場波上半場我睇唔到前場有邊個叫好
米拉隱形巴克利甩波盧卡古除左個下頭鎚外都冇咩作為
只係對面下半場接近免費送僧先咁易入幾球
希望呢場之後盧卡古打番起狀態
加埋亨利教佢幾招會有進步
反而中場呢對孖寶係咁10年最成功一對之一
攻守分配得好好
令到前邊同後邊舒服好多
D7係呢場波都算關鍵
入黎其實幾有威脅
係控第一腳都幾差.
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2016-9-14 17:47
4場波的確係拎番基本分數
但要睇RK係咪咁神帶番我地踢歐洲賽仲有好長條路
馬仔第1季都係有板有眼換人果斷

Bolasie 呢 ?
回復 支持 反對

拖肥主席

B-Lai 發表於 2016-9-14 10:25
其實LUKAKU D FIRST TOUCH有機會呢一世都練唔好
可能身重, 肌肉天身比較緊
不過如果佢識多D利用佢身體佔 ...

背籃進攻------以前安尼捷比既絕技
“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 反對

拖肥領隊

上半場成隊都偏沉
反而下半場佢打左邊好生下
回復 支持 反對