香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: James_Beatkit
打印 上一主題 下一主題

EPL 34 21.04.2016 04:00am RED SHITE vs EVE (away)

1萬

拖肥球星

evertonfan1986 發表於 2016-4-21 12:38
MORI 唔出得, 基本被人屈高空波, 1個爆炸頭已經完爆成條後場, 睇來最敗筆係2個中堅唔出得
唔好期望 FA 可以 ...

唔使等, 有傳芵國時間今日稍後官方有宣佈
回復 支持 反對

拖肥隊長

barker 發表於 2016-4-21 12:56

係就快唔好等下個禮拜
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

A more worrying aspect for Martinez was the fact that Everton deputy vice-chairman Jon Woods walked out of the directors’ box with the score at 3-0.

Martinez was forced to listen to his own fans singing ‘You’re getting sacked in the morning’. There can be no doubt his position has become perilous.

失去球迷和管理層信任,好快就無得留低
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2016-4-21 12:56

無消息話今日會有官方發佈,我都期望有,打比輸得太難睇了。

但真係有愛華頓球迷賽後希望: 'Sack Roberto Martinez, replace with David Moyes, beat Manchester United in the FA Cup!'

但呢件事如果發生真係幾奇葩,由前愛華頓和曼聯領隊莫耶斯帶領愛華頓擊敗曼聯,真係奇葩
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥隊長

老莫年代, 就算輸, 都唔會甘冇鬥心, 明顯球員唔再信領隊個套, 而馬仔亦比唔到信心球員, 佢個套仲 WORK
大家唔係一條心, 很難有成績, 好似老莫去曼聯, D球員唔信佢, 最後失敗收場
當初馬仔來個時, 話會帶愛記入歐聯, 球員上下個目標都係入歐聯, 但打左3季都入唔到, 球員很自然對領隊冇信心啦, 慢慢迷失左, 邊有鬥心同你博, 已經同球隊質素冇關
馬仔唔自我反省, 唔識教防守, 就算去另一球隊教, 最後都係失敗收場
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonfan1986 發表於 2016-4-21 14:54
老莫年代, 就算輸, 都唔會甘冇鬥心, 明顯球員唔再信領隊個套, 而馬仔亦比唔到信心球員, 佢個套仲 WORK
大家 ...

呢個正是分析評論認為點解莫耶斯現時反而係最適合的領隊:正是因為隊中還有很多老莫時代的球員,而老莫係愛華頓,無論是球會還是球員中的威望還是很高,老莫過來自然無需適應,也因為其了解球員,更能因應問題切中要害,而球員也會願意聽從老莫的指示,以前老莫帶領的愛華頓,鬥心和防守係出晒名的,都唔知幾多場係反勝的比賽。
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥領隊

Forever_Fan 發表於 2016-4-21 15:09
呢個正是分析評論認為點解莫耶斯現時反而係最適合的領隊:正是因為隊中還有很多老莫時代的球員,而老莫係 ...

陣中都已經冇幾多個係DM既心腹/球員
得番拜恩斯高文同積仔仲係正選
其他既都已經唔係後備就準備清走
加上佢帶曼聯番黎主場我又唔見話我地對佢有幾愛戴/懷念
我地應該望遠少少
DM一定唔會係幫到我地贏盃賽既領隊
但唔否認佢番黎防守同熱血程隻會比依家一定好
回復 支持 反對

拖肥隊長

如果冇咩資金支持下, 老莫係可以幫球隊穩定留係聯賽到
但如有大批資金可以駛下, 目標自然提高, 甘老莫可唔可以幫球隊完成入前四?
現今英超入前四仲難過之前, 如果唔搵個有份量, 我覺得頂盡都係 5-7
下季曼城又哥帥, 車仔又干地, 熱刺同利記又上力, 平穩第四阿記, 曼聯如果換領隊, 隨時又彈起, 老莫以前個套真係過到佢地?
回復 支持 反對

拖肥領隊

evertonfan1986 發表於 2016-4-21 15:21
如果冇咩資金支持下, 老莫係可以幫球隊穩定留係聯賽到
但如有大批資金可以駛下, 目標自然提高, 甘老莫可唔 ...

同意
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2016-4-21 15:20
陣中都已經冇幾多個係DM既心腹/球員
得番拜恩斯高文同積仔仲係正選
其他既都已經唔係後備就準備清走

由老莫買入的球員,現時還是正選的都重有 baines,barkley,coleman,stones,積仔,奧維度,至於邊緣人則是米拉拿斯和gibson,而且多是老臣子,隊中有一定影響力。

當年我最唔滿意的係進攻手段貧乏,這亦有無錢買到有級數的前鋒有關,好前鋒都好貴,老莫時代唔賣人都無錢買人,所以只能買二三線前鋒,好似沙夏,andy johnson,積拉域之類,全部幾百萬或免費簽回來。其實我地都未見過有錢買人的老莫可以打到乜野成績。

當然如果有級數的領隊肯來愛華頓固然好,也不一定要用莫耶斯,不過可惜暫時未見到有非常合適的人選,至於摩連奴,真係無人睇好佢會願意執教愛華頓。
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對