香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: nowhere
打印 上一主題 下一主題

希望今季可以排 第16 或 17 完賽季

1萬

拖肥球星

evertonfan1986 發表於 2016-4-12 22:09
年紀大領隊有幾多與時俱進, 就真係唔知
眼看歐聯頂級球隊, 大多數已經搵年紀唔大領隊, SIMEONE 45歲, LUIS ...

過去5年英超年度最佳教練:

2009–10          Harry Redknapp               England                               Tottenham Hotspur           
2010–11          Alex Ferguson                  Scotland                              Manchester United           
2011–12          Alan Pardew                    England                               Newcastle United         
2012–13          Alex Ferguson                  Scotland                              Manchester United           
2013–14          Tony Pulis                        Wales                                 Crystal Palace         
2014–15          José Mourinho                  Portugal                              Chelsea

今季最佳教練,雲尼亞里(64歲)都走唔甩

呢批教練羅最佳教練時的年紀,列納當年都63歲,費格遜唔使講,Alan Pardew都 50,Tony Pulis都 56,摩連奴 52歲,他們都是經驗豐富的教練,當然摩連奴年輕時已鋒芒畢露。

FIFA World Coach of the Year for Men's Football (1st, 2nd, 3rd)

Vicente del Bosque (Spain)
José Mourinho (Real Madrid)
Josep Guardiola (Barcelona)

Jupp Heynckes (Bayern Munich)
Jürgen Klopp (Dortmund)
Alex Ferguson (Manchester United)

Joachim Löw (Germany)
Carlo Ancelotti (Real Madrid)
Diego Simeone (Atlético Madrid)

Luis Enrique Martínez (Barcelona)
Josep Guardiola (Bayern Munich)
Jorge Sampaoli (Chile)

睇最近幾年 fifa 的最佳教練,除施蒙尼,哥迪奧拿,高普和安歷基,其他都是經驗豐富的教練。

我仍然覺得教練是否懂變通,是在於個人,不在年齡。我仍然覺得老帥對重建現時有些迷失的愛華頓來講,比年輕教練優勝,我們要借重老帥的經驗和眼光,將球隊帶回最適合他們的道路。
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥領隊

tezsonee 發表於 2016-4-11 22:53
幾年前,英超重有Big4既年代,前4真係好難打入,盃仔就係最有機會爭取,進步既目標,
但去到呢幾年再冇BIG4,李城 ...

如果話只係對弱隊而入到4強呢步
對馬仔同球員都唔公道
以前DM帶既年代
我地有幾多次就係死係所謂弱隊身上
我唔介意個隻係咩老鼠
只要隻貓捉到佢就係一隻好貓
至於點樣捉更多既老鼠
下一步先諗
回復 支持 反對

拖肥領隊

就算真係換帥
後生既老既點都會即刻帶黎少少衝擊
正如馬仔第一季黎到咁
但之後最緊要係識變
唔好一招打到尾
當然呢刻我仲未覺得要即刻換人住
回復 支持 反對

拖肥球星

QQ
甘要睇下來季有乜教練考慮呢?邊個會來拖肥呢?有乜選擇?
不鸣则已!
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2016-4-11 21:08
如果最後有足總杯,我會興奮,高興,也會感激馬仔,但完季後還是會請佢離開,就跟杜格利殊係利記贏完聯賽 ...

愛華頓球員對馬天尼斯戰術的領悟力及理解能力太低了,尤其是英格蘭球員。雖然巴克利話馬天尼斯比莫耶斯更有料,但是他還有很多進步空間。例如對戰術的理解能力。
絕對不能讓對手雙殺愛華頓。
回復 支持 反對

拖肥球星

barker 發表於 2016-4-12 12:42
柏歷連尼或比爾沙接手大家會揀誰 ?

柏歷連尼。
回復 支持 反對

拖肥球星

我係1989年捧上愛華頓。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

奇連士文 ?
回復

1萬

拖肥球星

奇連士文咁多年都係教國家隊,佢只教過1年拜仁係球會,而且成績好差

加上佢全家移民美國後話全家都好習慣美國生活,應該唔會想到英國來
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對