香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: ginger
打印 上一主題 下一主題

又有返英超,對狼隊輸就等降班啦

拖肥隊長

一係捱多陣等potter/椰子
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

ginger 發表於 2023-1-10 12:41
一係捱多陣等potter/椰子

一係就破而後立,落英冠打個白鴿轉,重新建立全隊,否則好似呢幾年小修小補,得閒打個補丁,基本上對球隊都係無乜用,還是隔一兩年就要護級。問題係愛隊有無能力好似纽卡素咁可以係短時間內再由英冠升返上英超,不然就可能一沉不起,甚至再沉落英甲。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2023-1-10 17:34
一係就破而後立,落英冠打個白鴿轉,重新建立全隊,否則好似呢幾年小修小補,得閒打個補丁,基本上對球隊 ...

話愛隊即將借用维拉利爾荷蘭翼鋒 Danjuma
回復 支持 反對

拖肥隊長

Forever_Fan 發表於 2023-1-10 17:34
一係就破而後立,落英冠打個白鴿轉,重新建立全隊,否則好似呢幾年小修小補,得閒打個補丁,基本上對球隊 ...

講笑咩,薪酬制度爛晒,仲有新球場條數,降落去唔覺得會升得返上黎,都係搏揀啱領隊建立到體系翻身機會大啲
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

ginger 發表於 2023-1-11 14:34
講笑咩,薪酬制度爛晒,仲有新球場條數,降落去唔覺得會升得返上黎,都係搏揀啱領隊建立到體系翻身機會大 ...

如果降班,好多球員都會轉會,薪酬架構可以重建,基本上就係打散重建,前題係有無能力一兩季內重新升班,無的話沉落英甲都唔奇。

現時隊波全部都係爛橙,巧婦難為無米之炊,靠換領隊小修小補,估計未來十年都無希望重新挑戰前4,可能期望換個老闆,易過期望換領隊可以帶來新氣象,橫掂伊朗佬應該都無心戀戰,佢收購愛隊之後基本上都未好過。
回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2023-1-12 11:55
如果降班,好多球員都會轉會,薪酬架構可以重建,基本上就係打散重建,前題係有無能力一兩季內重新升班, ...

其實人腳唔係無,除前鋒真係唔得,反而我覺得他們太唔穩定,對曼城嘅態度及精神,帶唔到去下一場,這才是致命。
回復 支持 反對

拖肥隊長

Forever_Fan 發表於 2023-1-12 11:55
如果降班,好多球員都會轉會,薪酬架構可以重建,基本上就係打散重建,前題係有無能力一兩季內重新升班, ...

都係果句,計人腳質素真心覺得點排都未到我地降,問題係隊波除左死守完全唔識攻,又冇plan b 前面幾個全部自己天才波,買咩前鋒冇供應冇配合都冇用啦
回復 支持 反對

拖肥球星

又輸比榜尾的球隊基本上唔換領隊就一定降班,睇到球員都好努力咁踢這場波,是也命也,林伯根本就唔適宜做愛華頓領隊
可能佢好努力但係睇唔到佢有乜對球員感染力及對比賽的熱誠,今屆有啲怪怪地,下半版積分拉得好近,唯有抱住個觀念
打劫紅毛鬼進攻法蘭西!反正自1954年之後未曾降班,人一世物一世唔通今年會見到
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

彈地 發表於 2023-1-15 01:02
又輸比榜尾的球隊基本上唔換領隊就一定降班,睇到球員都好努力咁踢這場波,是也命也,林伯根本就唔適宜做愛 ...

領隊肯定換硬,但邊個接手才是問題,而且今季要有降班的心理準備
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2023-1-15 21:16
領隊肯定換硬,但邊個接手才是問題,而且今季要有降班的心理準備

而家隊波係上至管理層下至球迷都係爛到入心。
管理層不斷係決策上出錯,球迷GE過份期望到失去耐性,兩者令到領隊接連更換。
坦白講,我都好想林伯特教到落去,但現實真係好殘酷。
你總唔能夠因為炒太多領隊而唔換人,3連輸俾般茅到俾修仔狼隊反CUP,根本教唔到落去。
博一博換領隊可能仲得低,但唔換一定等降。至於換邊個,請得到就普捷天奴,請唔到就戴治莫耶斯。
我地隊波守波係唔太大問題,甚至有上半版能力,差GE係攻力。換一個有經驗GE領隊就搞得掂。
我完全唔覺得呢隊波半季上唔返黎,係睇管理層自己有幾爭氣。越早換,反底就更快。
回復 支持 反對