香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: Fuko~
打印 上一主題 下一主題

愛華頓 2022-2023轉會討論區及賽季...

拖肥隊長

反骨仔不要啦
回復 支持 反對

拖肥主席

ngkk821 發表於 2022-8-29 23:27
巴克利free agent,有冇得諗呢

佢係車仔拎200K 周薪,佢肯減幾多?
“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 反對

拖肥隊長

高美斯可能外借,來到今個轉會窗,球隊基本上已清走大部份前朝「瘀血」,買入的亦暫時對辦,基爾希望KEEP到當年水準,曼聯來的新兵不太熟悉,希望球隊逐漸穩定下來吧。
回復 支持 反對

拖肥隊長

總結這個轉會窗:
Outgoing
Transferred - Richarlison (Tottenham, Premier League)

Loaned - First Team: Dele Alli (Besiktas, Turkey), Jarrad Branthwaite (PSV, Holland), Jean-Philippe Gbamin (Trabzonspor, Turkey), Andre Gomes (LOSC Lille, France), Niels Nkounkou (Cardiff City, Championship), Joao Virginia (Cambuur, Holland)
Youth: Ryan Astley (Accrington, League One), Nathan Broadhead (Wigan, Championship), Lewis Dobbin (Derby County, Championship), Lewis Gibson (Bristol Rovers, League One), Tyler Onyango (Burton Albion, League One), Ellis Simms (Sunderland, Championship), Harry Tyrer (Chester, National League North)

Released - Fabian Delph, Jonjoe Kenny (Hertha Berlin, Germany), Gylfi Sigurdsson, Cenk Tosun (Besiktas, Turkey)

Incoming
Transferred - James Garner (Manchester United, Premier League), Idrissa Gueye (PSG, France), Neal Maupay (Brighton, Premier League), Dwight McNeil (Burnley, Championship), Amadou Onana (Lille, France)

Loaned - Conor Coady (Wolves), Ruben Vinagre (Sporting CP, Portugal)

Free Agents - James Tarkowski (Burnley, Championship)
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

reedlo16 發表於 2022-9-2 11:22
總結這個轉會窗:
Outgoing
Transferred - Richarlison (Tottenham, Premier League)

總结以 10 分叫滿分 大家俾幾多分 ?
回復 支持 反對

拖肥隊長

呢個轉會期真心講係好為難。本身冗員實在過多,而轉會資金有限情況下㿏上財務公平呢條狗屎例,加上上季咁差表現條件下真係好難吸引到好好嘅球員加盟。雖然大部份球迷對只入到一個慕比前鋒會比較失望,因為我地失去李7,補個慕比大家都會認同攻力進一步削弱左。但至少李7呢筆資金強化到我地弱不襟風嘅中場中,而2個中堅嘅低價引入絕對係聰明嘅操作。要挑剔嘅我會事後覺得20m 入麥尼爾性價比唔高,如果一早發現阿積士個kuzud. 用相同什至高少少轉會費早啲出手會比入麥尼爾好。呢刻嘅麥尼爾我覺得仲未有狀態去踢正選,希望林伯加強球員嘅體能狀態,軟蛋咁真係唔夠拼。
回復 支持 反對

拖肥隊長

本身球隊最弱嘅中場中路,之前因為缺乏一個位置感強嘅而令隊波進退失據,安拿拿可以振得住防中位,基耶係覆蓋範圍大嘅防中,而曼聯過黎嘅新仔係可以分到波。哥頓我原本係希望賣左換錢,不過宜家既然留隊,會寄望佢同格雷真係可以專心左右邊路多啲突破。上屆基本上所有進攻球員都要集中幫手防守。今屆多左幾個中場控到場嘅,咁進攻相對上可以專心啲。
回復 支持 反對

拖肥隊長

唔知仲有無機會簽到自由身球員,馬達,迪亞高哥斯達,巴克利,一年半載跟操合約唔知惦唔惦,馬達照計仲有貨。
回復 支持 反對

拖肥球星

之後首要同哥頓續約,否則出年渣都冇
回復 支持 反對

拖肥球星

簽左Kuzud,Garner或古取是旦一個就唔會來。麥尼爾戰術適應比我想像中慢,現在嘅人腳下,TD可以放棄,Keane都可以放棄,遇到有人出價就快快手賣啦
回復 支持 反對