香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: laukarwing
打印 上一主題 下一主題

Burnley vs Everton - 7th April, 2022 - 02:30

拖肥隊長

其實昨晚又係唔算差,richy已經好有火,當然其他垃圾的如常垃圾,真係唔明撚8睇中莊堅咩野,今場有咩可能唔用返隊長。可惜godfrey已經係相對穩定昨晚都派膠,講真輸埋昨晚降班機會大過一半,係睇下有冇奇蹟出現,最主要隊波踢唔出氣勢冇信心,講真而家運動戰要入波真係好難,昨晚有兩球12碼已經好好彩,但般尼進攻咁弱都入到我地三球
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

最需要贏嗰啲幾乎連1分都冇。整體表現其實已經好咗,但奈何時間唔等人。除非有奇跡,否則應該都降班。比起其他幾隊,般尼其實係護級最大競爭對手。諾域治差太多分,屈福特賽程同我哋一樣咁難踢。所以,呢場個重要性可想而知。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

彈地 發表於 2022-4-7 04:35
季中換領隊一係就要激情嘅領隊,或者好似大Sam 保住你唔使降班,下季先至算
老實講如果比鄧肯費格遜做暫代領 ...

看來都要降班,不破不立,或者咁才能真正重組球隊,由根本上解決問題。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Everton2018 發表於 2022-4-7 04:45
其實真是唔知點解老莫話咗幾次回來執教都被伊朗佬拒緒門外,依家出面"公海"討論區俾人笑到面黃話愛華頓咁 ...

一直以來我都話請領隊最重要係經驗,同埋夾到隊波,好多領隊名氣好,但同隊波唔夾一樣死,一直我認為老莫夾到愛隊打法,又識限米煮限飯,係穩妥之選,有得做歐洲賽常客,挑戰下盃仔,但好多英國愛迷會話要挑戰冠軍,要進攻足球才好睇,又唔衡量下我地人腳,現時球會由富變窮,由歐洲賽常客變護級常客,今次如果降班,未來能好快回英超,還是在英冠甚至英甲浮浮沉沉,真係唔知,話唔定我有生之年都無能力返回英超也不是不可能。
回復 支持 反對

拖肥球星

barker 發表於 2022-4-7 04:31
sack lampard tonight

Are you sure?
絕對不能讓對手雙殺愛華頓。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2022-4-7 09:23
看來都要降班,不破不立,或者咁才能真正重組球隊,由根本上解決問題。 ...

其實班主力大部分賣晒出去,可以收番2-3億,已經解決大部分財困。再用少少去執返啲唔夠嘅球員。剩返就睇班後生牛奶有幾爭氣。
回復 支持 反對

拖肥正選

講真就算今季中途找大Sam都返魂乏術,大Sam上季西布朗都救唔番,大Sam冬季上季冬季轉會窗揾咗好多球員幫西布朗,最後都失敗收場。雲尼亞里季初接手屈福特都搞唔掂俾人炒魷魚,所以我覺得老莫好利害,兩次韋斯咸排尾二搵佢救亡打護級佢兩次都救番鎚仔幫不特止,上季第三季執教就即刻將韋斯咸呢支死窮鬼由護級常客搖身變成為前列份子,上季第三名的利物浦比排第六的韋斯咸多4分,所以伊朗佬真是唔識貨,老莫今季都同上季帶韋斯咸排第六,同熱刺阿仙奴爭第四睇下邊隊踢歐聯邊隊踢歐霸,佢根本就好有料係我地班主唔識貨,你哋睇下李斯特城羅渣士都跌哂watt攪到好多球隊死忠粉絲要求解僱他,但老莫還可以帶領鎚仔幫企得穩,你就可以"見真章"邊個功力深厚。
回復 支持 反對

拖肥隊長

Everton2018 發表於 2022-4-7 11:06
講真就算今季中途找大Sam都返魂乏術,大Sam上季西布朗都救唔番,大Sam冬季上季冬季轉會窗揾咗好多球員幫西 ...

椰子教中遊一定係有料,只不過教過獌喺鎂光燈下個個一沉百踩,而家睇返邊個教獌咪一9樣。
回復 支持 反對

拖肥隊長

根本問題已經係好清楚。當一隊波十場輸左9場場,運動戰入得果一球半球,失波持續2,3,4 球嘅時候,呢隊波落場嘅11人已肯撚定出左問題。碧福特完全唔稱穩陣,點可能唔用比高域?你話後防幾個傷兵停賽太多,焗用莊堅,好,咁點解唔清晰同佢講專責打防守?(唔撚好上啦唔該,助攻又無力,防守又唔到岸,出黎把撚啊?角球死球輸晒啲搶點嘅,傳中嘅輸晒啲包位封位嘅,不論邊兩個打中堅,完全無默契可言嘅;防中你係要出賀基治,我見英國果邊好多球迷都屌尻佢,完全無迫搶積積性嘅呢條友,成日扮晒MR cool! 講左九千次唔可以打433, 係要咁玩,中場壓根身就防/控/組織/拉邊/進攻完全力不從心嘅,杜古希三不像黎,伊禾比波底太弱,根本做唔到一個控制中場嘅角色。呢個三人中場試問你領隊想佢地做啲乜?你話好似加維臣搭卡斯利,擺明中雪櫃防中做掃蕩,大家明;以往基耶係孤掌難鳴,但至少知道佢專責做個搶搶搶。宜家你領隊玩個三人偏中路中場,但賀基治得個企字嘅,杜古希得個撲字,伊禾比得個走字,有乜用試問?到三個前,又係永遠靠李7;哥頓自已左右路推得就推,中路無隊友支援,個中鋒就簡而言廢嘅。乜撚野球隊黎?
回復 支持 反對

拖肥隊長

講左好多次,索性認真打個約4個人嘅防線- 成條線唔過半場嘅,你前邊打個賀基治做個稍向前嘅中堅,無問題,加多個高美斯做個駁腳,左路比個格雷,右路比個哥頓,中鋒谷用李7,所謂攻中擺個大舊嘅杜古希(主力唔使大攻,負責執啲波彈比格雷同哥頓比佢兩個發辦);呢個踢法係保守啊,但至少每個球員知道自己要點踢。要格雷哥頓跑狗,頂你要佢兩個後生嘅撲55分鐘唔係唔夠氣嘛?下半場到伊禾比/艾格 打左右,攻中杜古希中段一係換走,出阿里做支援,至少睇到攻守個分工。真係唔明林柏特搞乜撚嘢
回復 支持 反對