香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
查看: 27175|回復: 70
打印 上一主題 下一主題

聯賽第三場作客白禮頓

1萬

拖肥球星

樓主
好難估賽果
分享到:  QQ好友和群QQ好友和群 QQ空間QQ空間 騰訊微博騰訊微博 騰訊朋友騰訊朋友
收藏收藏
回復

拖肥隊長

barker 發表於 2021-9-7 16:53
佢點都好過 kenny 卦 ?

kenny 身型矮細,速度又一般,傳球助攻力一般。24歲之齡仲撼動唔到32 歲嘅高文,留隊仲會有前途嗎? 呢類二線球員坐多過踢,但一直唔想方法提高自己水平,正常都要狂操大隻,加強身體條件。仲有一個類似嘅就係gordon , 身型單薄到,唔係廿幾年前傑斯麥馬拿文果個年代啊,速度力量身型技術,少咁樣都唔夠爭
回復 支持 反對

拖肥主席

提起朗當, 我諗起麥卡菲

提起奧利亞, 我諗起高美斯
“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2021-9-7 14:42
條友可以比摩連奴同埋紐奴棄用...相信踢法上一定係有D 問題。
如果佢肯一年短約,2萬鎊周薪.....比佢頂下 ...

佢點都好過 kenny 卦 ?
回復 支持 反對

拖肥隊長

barker 發表於 2021-9-7 11:12
spurs Aurier 不如簽佢返嚟試下( 他係自由身 )

條友可以比摩連奴同埋紐奴棄用...相信踢法上一定係有D 問題。
如果佢肯一年短約,2萬鎊周薪.....比佢頂下我覺得都可以。但如果要夾硬簽三幾年....仲要OVER 5 萬鎊....以長遠考量......佢又好似唔太穩陣.....助攻上又唔見銳利。要簽唔係問題,要簽得精明。

我覺得以往薜迪比, 什至乎馬天拿.....當時踢右閘都其實過得去。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2021-9-7 10:15
葛菲係隊中速度最高, 對抗性接近最強O既防守球員,上季葛菲初黎報到,客串右閘幾場表現係好一般。講真當時 ...

spurs Aurier 不如簽佢返嚟試下( 他係自由身 )
回復 支持 反對

拖肥隊長

葛菲係隊中速度最高, 對抗性接近最強O既防守球員,上季葛菲初黎報到,客串右閘幾場表現係好一般。講真當時成條防線鬆散散,中場個串連補位又差....要一個新人黎到打個閘位又攻又守.....仲要上季占士挨住右邊踢.......加上個中堅位又唔穩.....自然會踢到唔湯唔水......之後見葛菲客串左閘.....OK 喎。
不過我個人覺得葛菲本身應該係偏向踢中堅........希望賓帥會比個穩定位置佢踢....我地中堅太弱.....葛菲雖然之前踢中堅都未算有太好表現....之但係今屆中場如果保持到頭幾場個專注度同迫搶......中堅照計只要穩返D 就可見到功效。

KENNY 唔使諗....高文傷我認為一係搵賀基治頂....再唔係可能要湯戴維斯去客串下。....右路個助攻力一定會減弱左.....之但係保住個防守先會重要D
回復 支持 反對

拖肥隊長

睇賓帥應唔會用KENNY了…多用賀基治或葛飛頂上…
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

24cheung 發表於 2021-9-6 16:16
估唔到個天又比多次機會kenny,希望佢争氣爭張長約返來啦

我覺得冇乜機會啦。跑上跑落速度連33歲嘅高文都差好遠。防守俾盡同級,斬波好少少。901就或者用得著,打442,要overlap,用Godfrey都好過佢。
回復 支持 反對

拖肥球星

ngkk821 發表於 2021-9-6 09:02
好嘅唔靈醜嘅靈

估唔到個天又比多次機會kenny,希望佢争氣爭張長約返來啦
回復 支持 反對