香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: Fuko~
打印 上一主題 下一主題

愛華頓 2021-2022轉會討論區及賽季總結

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2021-7-29 22:30
Everton midfielder Beni Baningime close to leaving in free transfer switch.

Beni Baningime has left Everton to join Scottish Premiership club Hearts on a free transfer.

估唔到係去打蘇超,希望佢一切順利
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2021-7-29 22:41
twitter update news : EVERTON cannot sign Dumfries now because england FFP rules

即係話唔清瘀血就唔好唸買人,仲有杜辛,戴夫,高美斯,耶利米拿,斯古臣,伊禾比我係想清,睇下最後清到幾多個
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2021-7-30 18:53
賓帥告知占士, Delph 可自由轉會

合理做法,佢地人工太高,只能唔收轉會費而希望有其他球會對佢地有興趣,最少能慳返人工先啦
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2021-8-6 07:33
twitter news update : 反骨仔 Barkley 有可能重返 goodlison ( loan deal ) ?

一日清唔到人,我都唔覺會買入什麼人,借用也要睇佢人工高唔高。但今季如果清唔到都好,可以讓一衆年輕球員多些上場機會,話唔定再多兩個好似鴨仔咁的球員可以跑出呢。到下季杜辛,戴夫,施古臣,洛廸古斯這些高人工的球員都約滿 (當然今季賣到就最好),就有更大空間針對性咁簽入球員。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

ngkk821 發表於 2021-8-6 13:43
其實今年轉會操作我覺得唔差,買左三個人,兩個免費,一個平靚正,三個隨時正選比賽,又清到少少人(之前買 ...

Kenny人工太低了,賣唔賣對薪金表來講無甚影響,隨非能清到一些高薪球員,就算外借出去都好,否則無乜空間簽人
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2021-8-7 10:48
我之前都成日講,整個足球圈咁大,要搵啲肯走肯搏嘅球員其實唔難,唔需要下下諗啲30m up 嘅所謂球星,其實5 ...

呢個係老莫強項,這也是我想佢回歸的原因,可惜上季係韋斯咸表現得太好,好到有歐洲賽打,另外題外話,李察利臣拿到奧運冠軍了,應該多謝球會放佢打,希望佢都識做回饋返球會的放行啦
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2021-8-7 20:19
輸夠三粒 ...唉 ( 今季預備護级 )

護級我又唔驚,但預兩三年執過隊波,下季唔少冗員約滿
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2021-8-7 22:37
twitter everton fans group 群起而家插緊肥賓

有乜好插? 要插就插點解Brand仲未清到班高薪低能的冗員好過啦,唔清人又點買人喎? 我預左起碼要兩三年慢慢執過隊波
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2021-8-7 22:25
呢場波,李察利臣都係類似輔鋒自由人角色,一貫自大火候未到,真係阻礙佢更上一層樓。想入波但係又未到家 ...

李察利臣仲係非常年輕,真係前途無量,我覺得佢係我地近年除盧卡古外最好的收購
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Everton's youngest ever player Jose Baxter has announced his retirement from professional football at the age of 29.

Despite his achievement with the Blues and stints Sheffield United, Oldham Athletic, Plymouth Argyle and a spell in America, he says he still feels like he underachieved.

可惜當年如果佢唔係take野,應該未至於咁早就收山,當年的潛力新秀最後都係無發光發熱
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對