香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: Fuko~
打印 上一主題 下一主題

愛華頓 2021-2022轉會討論區及賽季總結

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2021-7-2 15:53
講真,億幾鎊買個球員....係咪真係代表一定有好表現先?
法國國家隊中前場夠粒粒星(普巴, 干提, 安巴比,  ...

啱丫,所以我才佩服老莫,往往用蔗渣價錢買入一些打出燒鵝味道的球員,這才是我們要行的路,只係個別key position才因應需要買一些較高價球員。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2021-7-4 22:42
One of Yerry Mina, Michael Keane or Mason Holgate will leave this summer. The latter two would be op ...

Holgate都正常,其餘都可以留姐,表現唔係太差,失球多唔多唔少同中場掃蕩力差有關
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

【Now Sports】列查利臣為了參與奧運,竟直接與愛華頓高層爭取,雙方至今仍僵持不下。         

此刻列查利臣(Richarlison)正代表巴西出戰美洲國家盃,但他更希望可以參與月尾舉行的東京奧運。不過消息指愛華頓不希望他參加這個體壇盛事,以避免受傷而回,但列查利臣堅持己見,選擇與球會高層直接溝通:「我正與他們嗌大交,對吧?我已經與愛華頓、與球會主席爭拗一整天了,甚至打了電話給新領隊(指賓尼迪斯)。這個大賽經驗對我而言很重要,參與過後我會變得更為成熟。」  

有利物浦市的當地傳媒指,雙方至今仍未達共識,爭拗似乎仍然繼續。更令人頭痛的是,舊帥安察洛堤的人望甚高,他的離開原本已令列查利臣相當不滿,如今又不許他參戰奧運,或成為他離隊他投的另一條導火線。有說占士洛迪古斯當年來投亦全因安帥,他亦有可能緊隨安察洛堤離開拖肥。

回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2021-7-5 00:52
我又覺得國家隊呢家野,球會應該放行先係ge...再講,條友仔上季踢到禁自大又入唔到波...
俾佢暫時離開下 ...

我都明白球會的,打南美國家盃已經要遲歸隊,打埋奧運,連埋休息時間,就要更遲歸隊,唔好話季前集訓,估計開季幾場都唔使打,更唔好講如果中間受傷,球會影響幾大? 加上奧運係足球比賽來講又真係唔算乜野大賽,世界盃就話姐
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

wahton 發表於 2021-7-5 16:42
我又覺得球會唔係老奉要放人....

始終球會先係出糧俾佢, 唔係國家隊

Richarlison is at risk of missing he opening games of Everton’s season after the club gave him permission to play in the Olympics.

球會迫住放人,估計8月都唔駛預佢踢,奧運又唔係乜大賽,人工佢就照出,打完南美國家盃再踢奧運,一向好多大國腳都唔踢奧運而讓一些後起之秀,尤其係只踢國內聯賽或二三線聯賽的球員踢,讓佢地有更多可能被大球會睇中,李察利臣已經係一線聯賽踢就唔應該同後輩爭啦
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2021-7-6 00:28
昨早 Day 1 球員主要在健身房做初步工夫為主

現時等睇今季轉會操作究竟點樣,去冗員其實應該盡快做,買人係歐國盃揀下卒,盡快搞掂開操夾好個form仲好啦,我最唔喜歡 last minute fighter,因為好多時都係因為趕而做錯決定
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

reedlo16 發表於 2021-7-8 01:35
列查利臣可能都想離隊吧,索性係奧運期間傾掂數走人?有傳安帥想撬佢過皇馬,包埋卡法路雲。 ...

李察利臣好似愛隊意向價賣85m鎊,大約1億歐羅,疫情下皇馬仲有咁多轉會資金? 雖然呢個價都係獅子開大口的
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

8月中就開波,球員都開操了,但到依家愛隊仲係買賣兩閒,咁遲買人仲邊有時間夾丫?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2021-7-11 23:46
賓帥想買入名單: 阿特蘭大門將 Gollini , 巴塞法國國腳中堅 Lenglet , 車路士中堅 zouma , 荷蘭國腳右閘  ...

想買入咁多就要清一部分人,始終無歐洲賽的情形下,我地依家都夠人,質素就另計
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

拖肥1878 發表於 2021-7-12 10:03
總結一下:列查利臣攞唔到南美國家盃,碧福特攞唔到歐洲國家盃

李察利臣仲有奧運這個機會,打完奧運先歸隊,真係唔知幾時先可以上場
回復 支持 反對