香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
查看: 127306|回復: 523
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2020-2021球季

1萬

拖肥球星

樓主
barker 發表於 2020-7-30 18:15
Dowell 正式加盟諾域治

試都唔試就賣真係.....我覺得佢潛力不錯,以前睇過佢踢幾場,傳射都唔錯喎,係身型輸蝕少少,原先唸住安帥會俾到機會佢,希望安帥用多d後生仔啦.....
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

沙發
barker 發表於 2020-7-30 22:17
HITC : Iwobi 加錢換 zaha 有無得諗下 ?

沙夏已經過左最佳的時間去購買,當年我係呢度建議買沙夏,當時價格還非常優惠,點知當年高價死追爛追施古臣,就係跟住嗰屆沙夏大放異彩,身價幾級跳,而施古臣我則覺咁多年了還是未能融入球隊,可以講現時再追沙夏已經錯過最佳時間
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

板凳
barker 發表於 2020-7-31 16:20
下個會走係 Delph , besic

Besic真係將成個黃金時間俾哂愛隊,但咁多年就變左人球咁.....
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

地板
杜辛估計點都會清走,入多個前鋒係必須的,但清人的進度好慢
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

今季無歐洲賽,其實唔使咁多球員,我希望清走杜辛,拉美利斯,保拿斯,禾確特,施古臣,比錫得返1年約,真係唔啱用就清埋吧,然後再係左閘,中堅,中場中,前鋒兼翼鋒,各入一個,今季其實夠玩,我們隊波太擁腫,今季只有國內聯賽,應該夠了
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2020-8-3 23:36
你想愛隊下季護級咩

其實我講要清的人大部份都唔係主力,好多上年都係外借或後備的球員,施古臣我總覺得佢咁多年都融入唔到球隊,好價賣走都叫双贏,之後買入4個位置的球員,我唔覺太過影響球隊實力,何來護級? 一隊才能註冊25個球員,今季又無須打歐洲賽,我覺得這樣剛剛好
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

24cheung 發表於 2020-8-3 23:43
杜辛大傷想清都冇人要

杜辛係3月做手術,當時預計半年就可以返回球場,所以我估佢其實接近康復,甚至十月已經可以上場也說不定,我估佢返土耳其的機會都頗大的,留係愛隊隨時又會被外借
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

witzz 發表於 2020-8-17 20:40
Loan deal ok as he is approaching 30

就算借都應該有先借後買條款
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

24cheung 發表於 2020-8-17 11:39
都冇咩進步,賣走都唔係壞事

我都同意好價就放,TD我硬係覺得呢2年都無乜進步,身型又唔係好硬淨,雖然佢仲好後生,應該仲有進步空間。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

ngkk821 發表於 2020-8-14 10:29
Brands 已講過 "It won’t be a big-spending summer",所以大家唔好有太大期望,始終疫情嚴重影響收入。
...

Brands來到之後表現只係中規中矩,而且來到之後講賣人更加係毫無表現,講真班瘀血就算價低都應該止蝕,出場機會無乜,再唔係借走,咁倒不如有幾多收返幾多先,擺係度無So。

老莫如果可以返來做DoF就好了,買人係老莫走後無個得。今屆都無乜期望,瘀血賣唔走也唔可能買入幾多人,註冊25人,但一隊有成30人,同埋我都希望俾多d機會年輕球員,尤其青訓嗰班,打起有身價才是球會青訓的良性循環,原本今季對Dowell係有些期待,可惜已經賣走,青訓當時的黃金一代都走的走,散的散。保拿斯和杜辛儘量清走吧,實在無能力打英超了,出場等於打少個。拉美利斯希望安帥能夠幫幫佢,佢實力還是有一定的,但打開西班牙波好明顯唔習慣體力化的英超,體力和身型都輸蝕。施古臣由來之前已經無好感,來之後更無好感,身價人工超高,估計清唔到,能力就唔夠佢人工高,速度慢,視野唔夠闊,俾波唔夠毒唔夠快。

咁的時勢,龍門就無謂換,換左也不一定好過Pickford。中場中如果買唔到好球員,請重用Besic吧,佢係國家隊又能打中堅,我仍然認為佢夠班打英超,只是可能外借多年,跟一隊估計無乜默契,但有咁的球員而唔去利用我覺得係浪費。
回復 支持 反對