香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: barker
打印 上一主題 下一主題

2015-2016 EPL 19 stoke city ( home )

拖肥球星

完全軰球員自我意識流防守,好似昨天比賽下半段盧卡古在敵方禁區頂失了球,他一直追到自己禁區頂拿回失球,唉,前鋒 box to box ,其他球員死
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

彈地 發表於 2015-12-29 22:35
完全軰球員自我意識流防守,好似昨天比賽下半段盧卡古在敵方禁區頂失了球,他一直追到自己禁區頂拿回失球, ...

唔該冬季轉會窗做野 Roberto Martinez
回復 支持 反對

拖肥主席

後防問題由此至今都無解決過,閘位galloway新人犯錯同意識較差可理解,coleman長時間走晒成條右邊無餘力包入中路協防正常,但最大問題係stones一對一同制空無問題,但包抄,路數同遮線明顯弱點,過去隊長攪掂,但mori打法一來需時間適應英超,二來踢法同stones重疊,所以偷身後位好易搵著數

中場踢死都係個兩位蛇都死,有人唔用晒氣

進攻不斷做地波,正常賽期尚可,但快車期仲堅持做入去,走位互動更快消耗體力

尋晚stoke city後防打兩層,禁區四個出面三個,,對密集都只係做入滲,唉!有一點尋日好不滿係死球無威脅,當我地要猜要做自然迫到人犯規,但無法將死球轉為入球不但減少入波機會,同時亦變相鼓勵對手多犯規,球員咪多傷病
Paul Tierney and VAR referee Chris Kavanagh are piece of shits
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

拖肥糖 發表於 2015-12-29 23:35
後防問題由此至今都無解決過,閘位galloway新人犯錯同意識較差可理解,coleman長時間走晒成條右邊無餘力包 ...

都係個句一月買人喇
回復 支持 反對

拖肥隊長

角球又係要小,玩輪換開,又叫身形好既巴利,巴克利去斬,冇眼睇
回復 支持 反對

拖肥隊長

拖肥糖 發表於 2015-12-29 23:35
後防問題由此至今都無解決過,閘位galloway新人犯錯同意識較差可理解,coleman長時間走晒成條右邊無餘力包 ...

頂 講到死球真係要插馬仔
邊個斬到靚波真係盲都睇到啦
barkley 斬極都係唔過近柱既中腰波多...........
舊名: leon183
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

leonkit 發表於 2015-12-30 00:58
頂 講到死球真係要插馬仔
邊個斬到靚波真係盲都睇到啦
barkley 斬極都係唔過近柱既中腰波多........... ...

Naismith move to norwich on january 8M deal agree of two club, bye bye naismith
回復 支持 反對

拖肥隊長

再講馬仔去留小小意見:
呢兩日見到反馬黨已經形成 見到好多球迷話要炒馬天尼斯
我個人黎講就唔同意季中炒人既((我而且都睇唔見愛華頓呢隊波季中會炒個領隊講真))
今季第3年,我個人黎講都仲最最最起碼支持佢教埋今季,下季應該就知係咪真係有財團入黎。
舊名: leon183
回復 支持 反對

拖肥隊長

一日BILL 叔係度, 馬仔唔會甘快被人炒
不過打左半季, 頭十都入唔到, 真係好難接受
角球個度, 我又真係唔明點解成日斬到唔過頭, 睇怕連基本開角球都唔會練
回復 支持 反對

拖肥預備組

防守練得唔好 好明顯 但係進攻呢 老實講 主要倚重個人能力 傳球速度慢,隊員配合默契唔見得好 做到one touch呢d交波好少 對手易防守 多時間補位 所以成日攞住個波交唔出 老實講 配合默契 都可以從練習得來 真係想知馬仔點平時練習重點係咩
回復 支持 反對