香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: barker
打印 上一主題 下一主題

EPL 2015-2016 28-9-2015 monday night football West Brom ( away )

拖肥領隊

盧卡古唔係2入波1助攻又係鬧到佢飛起
球球一拎波個波自動彈開幾尺
另外 加路維真係已經有能力接班 繼續上陣累積經驗肯定有幫助
回復 支持 反對

拖肥隊長

Antony Evans

如果我地有個前鋒有齊LUKAKU嘅力量, NAISMITH嘅智慧同KONE嘅技術就正
而家偏偏一人一樣
值得留意青年軍:
Antony Evans (AMC/AMR)
Liam Walsh (MC)
Alex Denny (MC/DMC)
Ellis Simms (FW)
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

真.鋼龍馬田 發表於 2015-9-29 09:53
其實廸路那時已經無力啦,所以唔好怪佢!

迪路今場的助攻好正,似乎真係無咁獨,改善左好多,抵讚

但我地輸個2球都有些柒,第1球唔使講,龍門短波傳出來,mori 推得太大力比人偷波已經失敗,巴利躂q清唔到個波,我唔係好怪巴利,因為個波都來得幾突然,mori 作為一個中堅,呢d錯點可能犯架,低級錯誤。

第2球波,人地禁區點數人頭都我地人多,人盯人都無理由輸,點知都可以走失人比人輕鬆頂入,連個爭頂的人都無,今場波個後防線都有問題
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥隊長

Forever_Fan 發表於 2015-9-29 10:29
迪路今場的助攻好正,似乎真係無咁獨,改善左好多,抵讚

但我地輸個2球都有些柒,第1球唔使講 ...

第一球Funes Mori 俾人圍住, 但候活照放波俾佢, 係邊個責任其實都有得拗

第二球jags mark mark下轉左人但冇提場, 結果browning, naismith, barkley 3個你眼望我眼  
值得留意青年軍:
回復 支持 反對

拖肥領隊

James_Beatkit 發表於 2015-9-29 09:57
盧卡古唔係2入波1助攻又係鬧到佢飛起
球球一拎波個波自動彈開幾尺
另外 加路維真係已經有能力接班  ...

佢已經做到大家可以忘記拜恩斯同加拔。如果拜恩斯傷好左,加拔又返來,都唔知用邊個。
2015-2016年目標

1) 拎40分護級成功
2) 爭取聯賽前四名,踢歐聯戰
3) 爭取聯賽前六名,踢歐霸戰
4) 聯賽杯及足總杯,拎到冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

B-Lai 發表於 2015-9-29 10:45
第一球Funes Mori 俾人圍住, 但候活照放波俾佢, 係邊個責任其實都有得拗

第二球jags mark mark下轉左人 ...

第1球候活傳比 mori 時佢好空下,佢好多空間傳波,佢唔傳,再推前少少前面才有1個球員迫埋來,然後遠dd的側前方才再有另一個球員過來,呢度其實要傳都重得,佢都係唔傳,大力推前諗住盤過前方球員,點知比人踢甩波,然後先有後面的事。點睇都係 mori 的問題,南美球員都係喜歡個人表現,過人呢樣技術野有咁易咩?你估英超的球員係流的咩?

http://www.fullmatchesandshows.c ... hlights-full-match/
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥領隊

Forever_Fan 發表於 2015-9-29 11:56
第1球候活傳比 mori 時佢好空下,佢好多空間傳波,佢唔傳,再推前少少前面才有1個球員迫埋來,然後遠dd的 ...

佢之後再冇花巧野算叫做一腳清
我諗佢應該慢慢會改善到
回復 支持 反對

拖肥領隊

真.鋼龍馬田 發表於 2015-9-29 11:49
佢已經做到大家可以忘記拜恩斯同加拔。如果拜恩斯傷好左,加拔又返來,都唔知用邊個。 ...

預左拜恩斯過幾件慢慢退落黎
不過係估唔到加路維咁大進步(防守上)
加拔就助攻力強少少
回復 支持 反對

拖肥隊長

MORI 一拎波都係慣推左邊大腳抽
比人捉哂路 對面捕左佢好耐
舊名: leon183
回復 支持 反對

拖肥隊長

Forever_Fan 發表於 2015-9-29 11:56
第1球候活傳比 mori 時佢好空下,佢好多空間傳波,佢唔傳,再推前少少前面才有1個球員迫埋來,然後遠dd的 ...

因為睇直播,記錯左, sor

但講真, 我覺得係galloway擋左佢視線, 人地突然標出黎嘅, 咁funes mori點都有責任嘅
不過ball playing defender就係咁樣打法, 唔係點build from the back保持控球權呢

南美好多隊都係呢款踢法, 所以南美後衛多數都有d控球能力,
當然個邊d踢法會唔會經常前場迫我就唔知, 但呢d絕對唔係個人表演
值得留意青年軍:
回復 支持 反對