香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
查看: 13451|回復: 30
打印 上一主題 下一主題

21-06-2020 打比戰 愛華頓 VS 利物浦

1萬

拖肥球星

樓主
雖然大家餓波餓左好鬼耐,但呢一場真係9死一生。
成4個月冇波踢,你點估到居然仲可以有某D位傷到乜禁...

GBMAIN之前睇有傳話同GOMES一齊訓練後玩整親...
舒拉達連做完手術未好返,但有傳話NICE有興趣簽佢。
禾確特要做手術休息一個月,MINA都一樣要1個月。
DELPH同GOMES呢個星期訓練都冇參與到,唔知趕唔趕得切返黎上陣。

結果同4個月前一樣,中場同右翼位都係冇人用...成件事真係好鬼FAIL。

Academy midfielder Dennis Adeniran has trained with the first-team this week, but was not filmed in the latest club video from Finch Farm, while Kyle John has also joined in some sessions.
The Everton squad filmed in training this week: Pickford, Stekelenburg, Virginia, Tyrer, Sidibe, Coleman, Martina, Keane, Holgate, Digne, Baines, Branthwaite, Bernard, Davies, Sigurdsson, Iwobi, Gordon, Baningime, Kean, Calvert-Lewin, Richarlison, Niasse.

分享到:  QQ好友和群QQ好友和群 QQ空間QQ空間 騰訊微博騰訊微博 騰訊朋友騰訊朋友
收藏收藏
回復

拖肥球星

barker 發表於 2020-6-22 14:32
那又如果施古臣換上古天奴 ( loan deal ) 球隊進攻上會唔會有新衝撃 ?

如果有佢,可能隊波嘅企位會改變,剛剛果場,Bernard入黎唔係打右,似係打攻中,將Richarlison調去右邊協助防守,DCL在前線單打。可惜時間太短,睇唔到效果如何,不過肯試係好事,求變才可進步。
回復 支持 反對

拖肥球星

leonkit 發表於 2020-6-23 09:31
場波TD唔錯wo
希望重用TD多過大手筆買人

如果成隊波只能在一個位補強,你會選邊個位?我會補中場中,以剛剛場波為例,TD係唔夠班,暫時四不像。你看看車仔18歲的Gilmour,好清晰係派牌中場,再看看韋斯咸的Rice,是典型的防守中場,如果TD以全能中場方向去發展,真係還有漫漫長路。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

leonkit 發表於 2020-6-23 09:31
場波TD唔錯wo

其實佢都見見地底...借佢出去睇吓會唔會好似其他咁大進步再講
回復 支持 反對

拖肥隊長

ngkk821 發表於 2020-6-22 13:43
其實昨晚一路睇到路諗,如果TD換上napoli嘅allan或祖記嘅拉比奧特,球隊係咪會唔同晒? ...

場波TD唔錯wo
舊名: leon183
回復 支持 反對

拖肥主席

呢場波我地係痛失兩分
“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

ngkk821 發表於 2020-6-22 13:43
其實昨晚一路睇到路諗,如果TD換上napoli嘅allan或祖記嘅拉比奧特,球隊係咪會唔同晒? ...

那又如果施古臣換上古天奴 ( loan deal ) 球隊進攻上會唔會有新衝撃 ?
回復 支持 反對

拖肥球星

其實昨晚一路睇到路諗,如果TD換上napoli嘅allan或祖記嘅拉比奧特,球隊係咪會唔同晒?
回復 支持 反對

拖肥球星

24cheung 發表於 2020-6-22 12:11
請問Gordon踢成點?

不過不失,其實同Iwobi差不多,但我認同要比機會予新人,才會吸引到有潛質的年輕球員加盟
回復 支持 反對

拖肥球星

請問Gordon踢成點?
回復 支持 反對