香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: barker
打印 上一主題 下一主題

EPL 作客李斯特城 sunday night

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2019-12-1 13:57
係Silva來之前,一樣吹Silva和Howe係救世主一樣,其實睇履歷我唔明d球迷做乜吹捧Silva和Howe得咁勁,兩者 ...

HOWE同SILVA差不多級數呢樣野我其實認同。但其實會方傾向球員同領隊一齊成長,先搵少帥去處理年輕球員問題。
好話唔好聽,其實會方都係博一博,希望單車變摩托。係冒險左D,但佢地係想有下個普帥林伯甚至施丹...
而且禁樣的領隊起碼會留耐D係一隊波,唔係一有成績就走。

對我黎講,知道個領隊咩風格就夠...我相信會方個決定GE。始終佢地先係圈內人...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

witzz 發表於 2019-12-1 14:21
老莫教得最好既時候就係愛記嗰時,但係當時愛記唔算係一間咩大球會,只係歷史悠久,亦不見有咩球星,在任時 ...

老莫係愛華頓歷史裡面都叫數一數二長的領隊,加上標叔叔還在位,係球會裡面相信還有不少行政或助教跟佢認識,甚至係佢當年簽回來的球員,加上當年無錢也能帶領愛華頓拿到歐聯歐霸資格,這已經係履歷,係成績,係威信,這是Silva和Howe無法比較的。加上老莫當年受費格遜欽點執教豪門球會曼聯,這本來就係一個對佢能力的肯定,就算只係執教一季,現在球迷睇返轉頭,佢的成績也根本不算差,老莫之後世界有名的雲高爾,摩連奴,埋單計數大家勝率咪又係差不多,老莫更帶領球隊去到歐聯8強,雲加帶領的阿仙奴屆屆去到16強就輸了,老莫好差咩? 這就是佢的資本,就是履歷,Silva Howe之流可以同佢比較咩? 除老莫外,肥賓也可以丫,教利記都十幾年前的事啦,當時各為其主姐,幾時輪到Silva Howe之流教愛隊先得架,如果請Howe也肯定係班主堅持唔請老莫肥賓,然後標叔叔被迫提出2者都勉強接受的替補方案,但這根本又係另一個炒人的循環。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2019-12-1 15:24
老莫係愛華頓歷史裡面都叫數一數二長的領隊,加上標叔叔還在位,係球會裡面相信還有不少行政或助教跟佢認 ...

都幾次換帥都換唔到莫耶斯...其實你都差不多對個BOARD死心...主席佢地兩位根本唔多想搵佢返黎。
就算番黎都唔會預佢做得長。一直都講唔駛太神化老莫,冇人質疑佢成就,而係隊波走緊GE方向同佢唔一樣。
班主想年輕化想建立一支技術性較強做班底的球隊,所以重金請MARCEL BRANDS同買一堆年輕有潛力的球員返黎,等佢地成材。準備黎緊的新球場新時代...
佢地有哂計劃去行...如果以球隊同老莫利益去睇,佢根本唔應該返黎,因為佢個足球理念,唔會符合BRANDS同班主...一陣輸少少,就已經炒鬼左佢...你睇摩連奴第二次教車仔就明白,幾有往績都好,只會炒得更加快。

簡單一句:
球迷認同佢係愛記的成就,但唔認同佢能夠帶隊波奪冠...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2019-12-1 19:11
都幾次換帥都換唔到莫耶斯...其實你都差不多對個BOARD死心...主席佢地兩位根本唔多想搵佢返黎。
就算番黎 ...

我唔係對個board死心,而係對新班主死心,係佢阻住標叔叔作主搵新領隊,新班主根本唔識波,無料扮四條,如果新班主有眼光當然無問題,但佢的眼光呢幾年已經證明,無論係領隊定係足球總監都係不知所謂,搵人返來燒錢就叻,成績就一落千丈。

嘗試年輕領隊唔係唔俾試,但經過咁多年咁多個,次次撞牆,依家係咪明知係堀頭路,仲係要撞過去直至降班先知錯,後知後覺到咁點做管理層? 到今時今日,係咪要搵一個有經驗的領隊先去執好隊波護級先,仲唸住請少帥? Short 到上腦。

唔請老莫咪請肥賓羅,老莫係穩陣之選,佢係執好隊波方面,加強防守意識隊型,煥起鬥志方面一定能幫到球隊,這是我隊現時的弱點,要知道現時我地真係有機會降班的,之後連續多場硬杖呢。肥賓係進攻方面較老莫主動,身為戰術大師的佢,臨場調動更靈活,弱項係買賣球員和跟球員關係處理方面,買賣球員有足球總監幫忙已經無關痛癢,肥賓有往績有歐戰經驗,大球會小球會海外球會也都執教過,橫跨西甲意甲英超,又係打攻勢足球,提升愛隊水平相信不是難事,怎樣也輪不到Silva Howe之流去執掌球會。
回復 支持 反對

拖肥球星

一定要贏。
絕對不能讓對手雙殺愛華頓。
回復

拖肥球星

Delete
絕對不能讓對手雙殺愛華頓。
回復

拖肥隊長

Forever_Fan 發表於 2019-12-1 19:40
我唔係對個board死心,而係對新班主死心,係佢阻住標叔叔作主搵新領隊,新班主根本唔識波,無料扮四條, ...

eddie howe VERY WEAK!!I RECOMMEND MOYES!!he is the best!
回復 支持 反對

拖肥隊長

Forever_Fan 發表於 2019-12-1 19:40
我唔係對個board死心,而係對新班主死心,係佢阻住標叔叔作主搵新領隊,新班主根本唔識波,無料扮四條, ...

新班主 come from Aresal!you see see his old team!! very weak from he join aresal
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

打3-4-3,終於發現出舒拉根本唔掂,轉打5後衛博守得著
然而中場打TOM仔同埋施古臣,應該都搞唔掂...
現有陣容,我覺得打4-3-2-1會好D...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2019-12-1 23:34
打3-4-3,終於發現出舒拉根本唔掂,轉打5後衛博守得著
然而中場打TOM仔同埋施古臣,應該都搞唔掂...
現有陣 ...

我地打5後衛的往績就係空位更多,輸得更多,俾人㩒住攻就梗架啦,久守必失,而且5後衛一般會失去中場控制,俾對手睇定來攻,造成更容易輸
回復 支持 反對